| Adriana6799nh a întrebat:

Înainte de a începe facultatea m-am gândit să mă angajez, un an de zile să văd ce însemnă să îți faci banii tăi.Totul okay, până a apărut virusul.2 luni stat în casă, cuminte.Acum, ce să vedeți, vrem să ne pretăm la o normalitate, dăm drumul teraselor, ca mai apoi să dăm drumul pub urilor în sine, nimic de obiectivat.Trebuie să trăim cu toții, nu? Dar cu ce riscuri? Cu riscul de a lua un virus și eventual de a muri cu zile în spitale.La terasă vine oricine, oameni informați și dezinformați.Risc continuu, fără doar și poate.Nu vreau să renunț la job pentru că mă uit în jur și văd vânzătoare care timp de 3 luni de zile au stat înfipte în casa de marcat și sunt vioi și sănătoase.Dar totuși, vouă vi se pare că e cazul să revenim la delectarea de pe terese?
Sunt obiectivă, dincolo de jobul meu de barman, tot mi se pare deplasat.
În locul meu ați pleca de la locul de muncă?
Ați risca?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai daca te ai gândit sa te lasi 1 an de facultate, anul ala a cam trecut si inseamna ca îți poți continua studiile nu?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu ești obiectivă, căci gândești din perspectivă personală.
Ce fac oamenii la terasă? Socializează, vorbesc, comunică. Asta este important pentru viața lor. Da unii se vor îmbolnăvi, alții vor muri din cauza asta. Dar ceilalți vor trăi, iar a trăi pentru ei înseamnă și să iasă la terasă. Și fără virus, când ieși din casă îți asumi nenumărate riscuri, să te calce mașina, să ai un accident de mașină. Ca să poți trăi îți asumi un risc.

Bula
| Bula a răspuns:

Un lucru este sigur: SI TU VEI MURI.
Motie pot fi foarte multe, dar nu vei scapa nici tu.
Teoretic, omul ar trebui sa moare la batranete. Insa, in realitate, majoritatea deceselor sunt la persoane sub varsta pensionarii.
Practic, oricand poate interveni in viata omului, care sa-ti schimbe soarta, chiar radical.
Daca traiesti cu spaima ca poti muri oricand, atunci te-ai omorit deja de viu (sufleteste).
Asa ca, ai grija de tine sa nu faci prostii grave, traieste-ti viata si bucura-te de toate detaliile ei!

| minrest a răspuns (pentru Bula):

Daca aveti timp, trimiteti-mi si mie link la studiul, statistica, care arata ca majoritatea oamenilor mor inainte de varsta pensionarii.

| Bula a răspuns (pentru minrest):

Aici poti citi un studiu (inclusiv demografic):
http://insse.ro/......ociale.pdf
Daca media de varsta al populatiei rezidente este in jur de 42 ani, iar varsta de pensionare este de 65 ani, atunci se poate vedea din statisticile si datele prezentate si ponderea accentuata a mortalitatii sub varsta de pensionare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai merita sa mai primesti somaj tehnic vreo 2 ani saracuta de tine

| AnonimMareMareMare a răspuns:

Chiar daca vanzatoarele respective si-au pierdut 3 luni de zile infipte in casa de marcat, tu poate iei virusul din prima zi de la serviciu. Aici e vorba doar de...soarta laughing Faza e ca daca nu risti nu ai din ce sa traiesti, deci, cu speranta sa NU si cu 2 masti suprapuse, tot trebuie sa risti.

| OttoVonAegyssus a răspuns:

Eu unul nu, și nu din cauza unui virus care există cu adevărat sau nu, ci din motivul bacșisului, bacșișul ăla nenorocit pentru care toți tineri se duc să sclăvească. Tu crezi că după ce o mulțime de oameni nu au muncit câteva luni de zile, vor arunca cu banii în stânga și în dreapta, tu ce crezi, eu unul spun că nu, nici măcar ******* aia de români care au plecat printr-o țară de tot ****** la sclăvit, care se întorceau de la cules de ceapă și făceau mișto de tine dar lăsau la sfârșit un 50 de lei, nu vor avea bani, mai ales aia, în plus, dacă ai citit ultimele modificări de pe litoral, mese la 2 metri distantă una de alta, 4 persoane maxim, șezlonguri la 2 metri unul de celălat, acum nu știu dacă sunt câte 2 unul lângă altul dar orice ar fi, asta înseamnă mulți clienți pierduți, adio vânzări, încasări, și cel mai important, bacșiș, să nu mai zic de cazare/camere, pe lângă mai puțini oaspeți, tu doar gândeștete, dacă 1 client cazat va fi depistat pozitiv vor închide un hotel întreg, ăștia sunt nebuni de legat. Să spunem că mai bagi mâna, din ce vei lua, dacă tu vei avea câteva zeci de comenzi pe zi, crezi că vei mai putea uita de 1/5 cafele, 1/5 frappeuri, 1/5 pahare cu băutură sau eu mai știu ce, mai știu eu, dar o las așa, nu dau tot, ai înțeles tu ideea. Te vei trăzi fără bacșiș, fără modalități doar cu salariul de 1500 de lei sau cât mai este, dacă mai și fumezi și nu îți scoți banii de țigări și nici nu vinzi țigări în bar, nu îți oferă angajatorul mâncare bună și vei fi nevoit să îți cumperi, de parcă nu poți vorbi cu ajutorul de bucătar, dar trebuie să te ducă și capul puțin, ăla ai fost... să nu mai spun, îți pătezi cămașa, pantalonul, au zburat 200-300 în luna aia, doar dacă nu găsești ceva la SH... În fine, ai înțelea tu ideea, acu' ține de tine ceea ce vei hotărâ/face.
Dacă te hotărești să te duci, ai grijă de tine. Îți doresc multă sănătate, posibil să ai nevoie!