anonim_4396
| Anonim întreabă:

Mersul in vacanță nu mi se pare sigur deloc, mai ales acum. Miercuri dimineață voi pleca la mare împreună cu familia, la Eforie Nord, dar nu cred că a fost o idee prea bună.
Voi ce părere aveți despre vacanța la mare in perioada asta?
Că mie nu mi se mai pare nimic safe, nicăieri. Am văzut și ce distanțare socială se păstrează, bară la bară la prins de loc pe plaje.

Până la urmă, cât? Ieri au fost 889, astăzi 999, luni 1200, marți 2000? Nu s-a hazardat nimeni din familie după numărul de cazuri, au fost "umflate". Ei vor vacanță la mare, în perioada asta(n-au mai avut). Cât o să se poată țină distanțarea, masca și mănușile, sau, mai bine spus, cât vor ține?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Nu știu cum vă arde unora să plecați de acasă în vremuri ca astea, adică nu înțeleg disperarea, nu cred că a murit cineva că n-a mers o vară la mare. Eu nu vreau să-mi bat capul sau să mă risc, anul ăsta nu merg nicăieri. O să dureze mult, situația asta nu are cum să dispară de pe o zi pe alta. Mai ales că oamenii nu respectă reguli simple de distanțare și protecție, normal că se înmulțesc cazurile straight face

| GPA a răspuns (pentru supadeceapa):

Sunt de acord, problema este că au plătit bilet inclusiv pentru mine. Au plătit în avans ai mei... Ce scuze să găsești ca să dai chiulu'? :'(

| Adry05 a răspuns (pentru supadeceapa):

Nici eu n-aș pleca la mare, nu neapărat de frică că dacă vrei poți respecta normele de distanțare și igienă și acolo dar parcă nu mai are nimic farmec de când cu toate măsurile astea. în loc să te relaxezi stai mereu stresat să fie bine igienizat, să nu stai prea aproape de altul etc.
noi o să mergem la munte 3 zile un grup restrâns să ne plimbăm, să stăm noi de noi la un grătar etc. acolo mă aștept să fie mai liniștit și să nu stăm așa stresați.

8 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Dacă mergeți cu mașina personală, păstrați distanța de restul oamenilor pe acolo, aveți grijă unde mâncați și în ce condiții, purtați mască în interior, nu mi se pare atât de mare lucru călătoritu

| Digikey a răspuns:

Mai devreme sau mai tarziu o sa ne infectam cu totii.Virusul nu o sa dispara.
Multi nu au niciun simptom, la tv vedem doar cazuri rare.
200 de persoane internate in sectiile ATI, adica 1 la 100.000?
Sa fim seriosi, imi asum riscul.

anonim_4396
| Anonim explică:

Eu vara asta as vrea să plec cu bicicleta la Piatra Arsă. Bineînțeles, cu trenul pana la Sinaia. Anulez pentru altădată, alt an. La tren nu urc în această perioadă. Mașina nu am sa merg și nici Uber nu plătesc, ca e scump. Eu zic sa nu riști, sincer. Am văzut la știri ce arăta : cearceaf lângă cearceaf. E adevărată nebunie, mulți oameni inconștienți.

| Adry05 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da nu te mai lua după știri, știrile arată toate prostiile. eu sunt pe un grup de turism și am văzut nenumăratate poze de la simpli turiști unde e respectată distanțarea socială. aglomerație o fi pe la costinești unde merg toți fără să le pese, în anumite regiuni din mamaia si alte stațiuni precum e chiar și Eforie nord e mai multă liniștite și se păstrează astfel de măsuri.

anonim_4396
| Anonim explică:

Eu sunt la mare acum si nu e niciun virus pe aici

| Pati2500c a răspuns:

Nici mie nu mi se pare o idee buna, mai ales cu cazurile astea si cu aglomeratia de pe plaja din Romania... mai bine alegeati un loc retras la munte cu cortul unde nu e atata lume, sau cel mai bine deloc. nu se intampla nimic daca nu mergeati anul asta in vacanta, dar daca parintii tai vor sa riste nu stiu cum ii poti impiedica, daca nici cazurile de la tv si saracii doctori si specialisti care ne spun sa evitam nu ii sperie. Ca sa dai chiulul probabil ii poti instiinta ca nu iti doresti sa mergi in aceasta vacanta pentru ca nu te simti in siguranta, sau poti spune ca vrei sa mergi sa stai la bunici ( ca vrei o vacanta mai fresh) sau ca vrei sa le faci cadou o vacanta in doi, doar ei, sa se bucure amandoi, sa nu stai pe capul lor, spune le ca mergi la bunici si vrei sa ii lasi penei sa se bucure ca in luna de miere de vacanta, cred ca asa vor fi de acord