| Girly97 a întrebat:

Neata! Unde pot raporta stiri false legate de pandemie? Pe Facebook circula o stire prin care Bill Gates ar fi fost arestat ieri pentru ca ar fi creat coronavirusul. Mi-am intrebat prietenul american si mi-a spus ca este total fals, mai degraba a donat milioane de dolari pentru cercetari!

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
18 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Poți da report pe Facebook pentru știri false, au această opțiune. dar de cele mai multe ori orice ai raporta „nu încalcă standardele"...

| minrest a răspuns:

Da, Nebune, dar daca anunaki ne vor raul, si cauta sa ne amageasca ca pedofilii pe copii, cu nimicuri, si tocmai acesti huliti shapeshifteri reptilieni ne ajuta; uite si tu ce mult a avansat stiinta sub influenta lor. De mult ma framanta problema asta.

| CoRoDa08 a răspuns:

Buna! Nu cred ca ai ce face pentru ca sunt o gramada de stiri false si de oameni care imprastie astfel de zvonuri.

| JicaContra a răspuns:

A fost arestat Bill Gates?!? NASPA big grin

| Cosmin86 a răspuns (pentru JicaContra):

Nu a fost, e fake news.

| JicaContra a răspuns (pentru Cosmin86):

Era la katerinka raspunsul meu tongue

| Nanabanana a răspuns (pentru JicaContra):

Așa-i! Foarte trist!crying Imi vine sa plâng. Săracul jeg bătrân, hoț impuțit, imi.este milă de sărmanul om, mai ales că nu are bani, e tare sărac. laughing

| JicaContra a răspuns (pentru Nanabanana):

rolling on the floor
asa e, saracu', acum Putin e cel mai bogat om din lume big grin

| mastadont a răspuns:

Normal că a fost arestat, că doar el e de vină pentru ce se întâmplă în lume. Dar mai ales în România, o să vină să ne vaccineze ca pe vite că de-aia are atâția bani ca să facă teste pe oameni.
Niște aberații. Eu am raportat vreo 5 doar săptămâna asta dar se pare că Facebook nu face nimic, proștii încă se înmulțesc. Dacă aș fi eu admin...
A explodat internetul cu teorii aberante ale conspirației, am stat și m-am gândit într-o noapte, din cauza insomniei bine-înțeles, și am elaborat și eu vreo 3 teorii, una mai fantezistă ca alta. Sunt sigur că dacă le-aș publica aș primi o groază de like-uri lol.

| minrest a răspuns (pentru mastadont):

Nu ti-as recomanda sa publici asa ceva. Nu m-ar mira ca una din cele trei teorii ale conspiratiei, imaginate de tine, sa devina scheletul ideologiei urmatorului sistem totalitar. Facute la rece, urmarita coerenta; sunt, probabil, mai credibile decat teoriile conspirationiste curente.

| mastadont a răspuns (pentru minrest):

Exact așa m-am gândit și eu și de aceea nu am îndrăznit să public nici-una. Deși par credibile, îmi e frică ca nu cumva unii chiar să le creadă și să acționeze pe baza lor.
Din ce am observat, informațiile false se răspândesc mult mai repede decât cele adevărate, mai ales pentru că sunt făcute să pară ca niște chestii senzaționale, ne mai întâlnite și ne mai auzite de nimeni vreodată.

| minrest a răspuns (pentru mastadont):

Deasemenea, teoriile conspirationiste raspund unor nevoi psihologice, asta le face atragatoare.

| mastadont a răspuns (pentru minrest):

Eu cred că, în principal, răspund la nevoia de senzațional, la nevoia de a scăpa de rutină, de cotidian. În zilele noastre omul nu mai trebuie să se lupte cu animalele, nu mai trebuie să vâneze pentru a avea hrană, omul de rând nu mai participă în războaie și nici pirați nu mai există prea mulți. Viața noastră a devenit un du-te-vino între serviciu, acasă și ceva baruri pentru distracție. Nimic nu ne mai surprinde, nimic nu ne mai captează interesul pentru că avem prea mult timp liber și prea multă informație la dispoziție. Nici nu e de mirare că omul caută atunci să scape de rutină, caută senzaționalul și lucrurile șocante, caută să evadeze din viața pe care o duce într-una imaginară în care totul este diferit, în care avem extratereștrii printre noi, în care suntem manipulați și gazați și cine mai știe ce doar să poată să spună că a trăit și el anumite evenimente fără precedent în istorie.

| minrest a răspuns (pentru mastadont):

E adevarat; daca ar pune mana sa citeasca lucrari serioase ar afla lucruri chiar mai fascinante - si, in plus, adevarate.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu te necăji cu raportatul. Nu faci față la proști! Mai bine bea un cappuccino.

| oz_1736 a răspuns:

Nici macar nu e stire. Sursa australiana e un ziar de caterinca. Dar lumea o considera stire

| Girly97 explică:

Nu ma framanta problema asta, ideea este ca se raspandesc stiri eronate despre pandemie!

| HackerulAnonim2212 a răspuns:

Da! Stirea aia ca Bill Gates a fost arestat pe 12 mai este fake! Ca sa raportezi o postare trebuie sa dai pe cele 3 linii din dreapta sus a postraii si acolo da raporteaza si alegi stire falsa apoi e gata! In mod normal in scurt timp ar trebui sa dispara postarea!