| Hammurabi a întrebat:

Nu prea înțeleg care e logica noilor restricții împărțite între vaccinați și nevaccinați.
Ferește pe cine de cine?
Sunt pentru a proteja pe cine și cum?
Întrebarea e pentru cei care sunt mai informați.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
18 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Eu nu înțeleg de ce din cauza unor retardați mintali trebuie si eu sa am nestricți, sa nu le interneze in spital, sa plateasca ca sunt tâmpiți =selecția naturala, s-a văzut cați gândesc din tara asta, restul praf, țigani Europei, prosti UE, acum suntem peste tot ca fiind primitivi UE

| RAY a răspuns:

Si eu ca vaccinat daca pățesc ceva o sa mor ca tâmpiți ăștia umbla locurile la ATI, cati bolnavi sunt care suferă din cauza unor cretini

| RAY a răspuns:

Comparativ cu 2019, în fiecare lună, sunt înregistrate cu 5.000 de decese. Decese care puteau fi evitate dacă pacientul avea acces la servicii medicale. Marea majoritate a asociațiilor de pacienți spun aceleași lucru: mai avem și celelalte boli, mai avem și celelalte cazuri. S-a ajuns la aproape 30.000 de morți pe lună în plus. Sunt zeci de mii de pacienți care nu au beneficiat de serviciile medicale. Mulți dintre pacienți mor, iar mulți rămân cu sechele invalidante, din păcate. Acesta este efectul social în timp pe care nimeni nu-l ia în considerare. La noi în România se merge pe sistemul pompieristic", mai spune Vasile Barbu, președintele ANPP, pentru GÂNDUL.RO.

https://www.gandul.ro/......i-19615260

| Drimmero a răspuns:

Restrictiile sunt pentru a limita sau chiar stopa transmiterea virusului care are o viteza cam mare in a face asta din cate se pare si face prapad, noua tulpina e mai agresiva din precedentele valuri. Vaccinatii reprezinta persoanele cu un risc mai mic de a transmite virusul, dar marele avantaj il reprezinta faptul ca ei nu vor ajunge la ATI sau intre scanduri din cauza virusului, pe cand nevaccinatii reprezinta factorul de risc mai mare atat ca transmitere dar si ca efecte pe care virusul le lasa. Cu alte cuvinte, nevaccinatii sunt plebele, oile negre

| GabiDumitrescu a răspuns:

Absolut nici o logica. Astia nu stiu cum sa o dea ca sa ia niste masuri de limitare a bolii fara sa supere lumea, ceea ce e evident a naibii de imposibil. Pe de alta parte, nu au nici oo sa ia masuri ferme de lockdown.

| relian a răspuns:

Daca spitalele sunt pline,sau este aglomeratie acolo,asta se datoreaza tot ploticii duse pana acum,se stie si toti stiu ca pana acum,zic pana acum,nu stiu daca nu mai este ca inainte,deci pana acum indiferent ce boala aveai nu te mai primeau aia la spitale,erau spitalele goale,se primeau doara cazuri de covid,au fost trimise asistentele acasa,doctorii somau,la clinici daca trebuie sa ti se dea o reteta veneai la usa si tio da prin geam sau deschidea usa putin si aia era tot,nu aveai ce cauta inauntru.

Acum daca s-a dat drumu,va dati seama ca toti bolnavii ce mergeau regulat pe la clinici spitale,toti dau buluc,oamenii au nevoie de tratamente,au nevoie sa fie vazuti de doctor si controlati ca sa poata aia sa schimbe ori sa le dea un tratament.

Deci spitalele daca is aglomerate nu-s aglomerate cu cazuri de covid,is aglomerate cu cei bolnavi de boli mai grave.
Cum am spus daca te imbolnavesti de covid,te duci la spital aia te trimit acasa,iti spune sa iei ceva vitamine aia e tot.

Acum se pare au deschis, dar politica inca lucreaza, se continua sa se spuna ca toti aia is de covid acolo, alea sunt regulile, au primti ordin de sus asa sa spuna.

Doctorii ar fi trebuie sa faca greva sa iasa toti si sa arate adevaru, bine ma refer la doctorii aia care fac ceva care lucreaza ceva nu la aia care dau doara cu gura.

| Frank51 a răspuns:

Sunt sisteme anti-prost, dacă ești nevaccinat, nu ai voie cu ăștia vaccinați ca să nu mori aiurea, sau să mori mai târziu. Exact cum este un limitator de viteză, te limitează să depășești o anumită viteză, ca să nu strici motorul, ii mai zice și idiot-proof.

| Hammurabi explică (pentru Frank51):

Dacă îi lasă așa nevaccinați, ce se va întâmpla?
O selecție naturală între deștepți și proști?

| Anonim a răspuns (pentru Frank51):

Interesanta abordare. Am mai vazut asta in industria constructoare de masini, la utilajele cu care se fac asamblari unde exista sistemul "anti-prost" sau din japoneza "Poka-yoke", tot din motive de siguranta pentru om. Din pacate nu pot sa iti evaluez raspunsul, dar iti spun ca este inteligent.

| Frank51 a răspuns (pentru Hammurabi):

Exact ce se întâmplă la noi în țară, un dezastru.

| Lioana a răspuns:

Restricțiile astea au mai multe scopuri:
- in primul rand, sa se vada ca cei care ne conduc iau masuri pentru oprirea raspandirii virusului.
- in al doilea rand pentru a-i forta pe nevaccinati sa se vaccineze.
- in al treilea rand pentru a-i proteja pe nevaccinati de virus, pentru ca se spune ca ei sunt cei care umplu spitalele.

| Hammurabi explică (pentru Lioana):

- corect
- corect
- de ce dacă ei nu vor să fie protejați? să le pese altora mai mult de sănătatea lor, decât lor?

| Lioana a răspuns (pentru Hammurabi):

De ce? Ca sa nu umple spitalele. Ca sa decongestioneze sistemul medical.

| Hammurabi explică (pentru Lioana):

Probabil ar trebui ca cei care refuză să se vaccineze, să fie puși să dea o declarație în sensul ăsta, iar dacă se infectează, să li se acorde asistență medicală doar contra cost.

| Lioana a răspuns (pentru Hammurabi):

Serviciile medicale oricum se platesc de toti cei care muncesc. Doar platesc lunar cotizatia la CAS. Din acest motiv nu ar fi legal sa li se ceara plata serviciilor medicale.
Dar covidul e considerat urgenta, iar urgentele se trateaza totdeauna, chiar daca omul nu are CAS-ul platit.
Nelegal oricum platesc oamenii la doctor, ca asa e romanul invatat.

| Emma30555 a răspuns:

Sunt persoane ce au anumite boli (autoimune) care nu au voie sa facă vaccinul, sau sunt alte boli (alergii) și medicul lor considera riscant sa se vaccineze. Ei nu au nici o vina. Pe ei trebuie sa ii protejam. Pentru asta sunt restricții, ca să scadă numărul de bolnavi sa nu moara și unii nevinovați. În plus chiar și cei nevaccinati trebuie protejați fiindcă sunt bătrâni și poate dacă au teama de vaccin nu înseamnă că nu trebuie ca statul sa ii protejeze. În fine, cu cât sunt mai pline spitalele cu atât și alții care suferă de alte boli, nu pot ajunge la medic, la spital, fiindcă toate spitalele sunt sufocate de cei cu covid. Cert e ca numărul trebuue cumva sa scadă.

| Lukasssz a răspuns:

Daca cineva da boala unui nevaccinat atunci acesta poate face o forma foarte grava si sa ajunga la ATI, dar daca ii da boala unui vaccinat acesta face o forma usoara, deci pe departe aceste restrictii ii apara pe nevaccinati.

| Hammurabi explică (pentru Lukasssz):

De ce vrea statul să protejeze pe unul care refuză să fie protejat?
Statul nu protejează nici pe unul care vrea să se sinucidă.

| Idkwannadie a răspuns (pentru Hammurabi):

Ii ptotejeaza pe aia care nu doresc sa fie peotejati, pentru ca sunt obligati sa ii bage si pe ei in spital.

Nu ti se pare pacat sa ca unul care nu isi doreste sa fie protejat sa ocupe un loc in ATI unuia care ISI doreste? happy

| suntserios a răspuns (pentru Hammurabi):

Da, am inteles, foarte multi nu aveti incredere in stat ca va vrea binele. Vedeti atunci din alta perspectiva si anume din cea a statului care nu doreste
- un sistem medical in colaps.
- nu vrea sa pice economia.
- nu vrea sa deconteza un dezastru medical.


Si logica restrictiilor e sa limiteze cat mai mult raspandirea bolii printre nevaccinati pentru ca ei sunt cei care blocheaza in acest moment sistemul sanitar.

| salieri84 a răspuns (pentru Hammurabi):

Pentru a nu bloca sistemul medical, cu puhoiul de internari, de asta doreste statul sa-l vaccineze pe nea Plăcintă.

| Lukasssz a răspuns (pentru Hammurabi):

Pai statul nu are incotro, doar 35% din populatia Romaniei s-a vaccinat, ceea ce inseamna ca cei nevaccinati sunt majoritatri, poate daca era rata vaccinari de 75%-80% si la noi in Romania nu se mai bagau atatea restrictii.

| Lukasssz a răspuns (pentru Lukasssz):

Majoritari*

| Hammurabi explică (pentru Idkwannadie):

Ba da, corect.
Dar cel care își dorește să fie protejat, de ce să ajungă la ATI dacă e vaccinat?

| Idkwannadie a răspuns (pentru Hammurabi):

Se intampla si cazuri in care organismul sa fie atat de slabit din cauza:
-varstei
-imunitatii scazute
-diferitelor boli (cronice sau acute)
Incat, chiar si cu vaccin, sa nu poata lupta cu virusul.

| Hammurabi explică (pentru suntserios):

Și atunci de ce nu-i lasă în "plata Domnului" pe cei care au refuzat să se vaccineze, fără să mai blocheze sistemul sanitar cu ei?
De unde și de când a mai apărut și ideea asta de a face bine cu forța?

| Hammurabi explică (pentru Idkwannadie):

Așa e.
Dar ăștia nu pot fi atât de mulți încât să blocheze sistemul ATI.
De ce să insiști să faci bine cu forța unuia pe care îl doare în c**?

| Idkwannadie a răspuns (pentru Hammurabi):

Majoritatatea de la ATI sunt nevaccinati.
Se insista asupra lor sa li se faca un bine pentru ca lor, daca li se intampla un rau, vot transmire si altora acel rau, care nu au nicio vină.

| EcceHomo a răspuns (pentru Hammurabi):

Doamne, zici că ești reptilă și nu ai sistem limbic.Cum să ii lase, domnule, în plata Domnului? Orice creatură merită să fie salvată.

| Hammurabi explică (pentru EcceHomo):

Auzi, mi-ai adus aminte de o întâmplare de pe vremea când eram în școala generală.
O colegă, a văzut o bătrânică la o trecere de pietoni. A sărit repede și a luat-o de braț și a ajutat-o să treacă strada.
Apoi i-a zis "Gata mamaie, am trecut, ești bine?"
Iar bătrâna i-a zis "Da mamă, sunt bine, dar eu abia traversasem. Acum am ajuns înapoi."

Așa că, așa e cum zici. Orice creatură merită să fie ajutată să traverseze strada. laughing

| goguPatent a răspuns (pentru Hammurabi):

Din Constitutie. Constitutia garanteaza dreptul la sanatate. Ca esti gras, slab, alb, negru, ortodox, catolic, vaccinat, nevaccinat oricarui cetatean roman trebuie sa i se acorde asistenta medicala se urgenta.

| psyclepath a răspuns (pentru Hammurabi):

Iti dai seama ce sh1t storm s-ar porni daca nu ar mai interna bolnavii de covid pentru ca nu sunt vaccinati? Oricum deja sunt atatia lezati de "discriminarea" la care bietii nevaccinati sunt supusi.
Crezi ca Uniunea europeana ar permite asa ceva? Sa-i lase sa moara pe strada ca niste caini? Nici asa nu-i ok.
Asa ca ne ramane sa apelam la decenta si bun simt si sa speram ca ajungem odata si-odata la vestita imunitate de turma.

| Hammurabi explică (pentru psyclepath):

Bineînțeles că n-ar fi ok să-i lase să moară pe stradă.
Dar eu cred că ar fi mai ok și mai democratic să-i pună să plătească serviciile medicale, în cazul în care le solicită pentru că s-a întâmplat ceea ce ei au refuzat să creadă că li se poate întâmpla.
Nu să-i oblige sau să-i constrângă să se vaccineze. Pentru că asta nu sună democratic deloc.
Mai ales că nu pun pe alții în pericol, se pun pe ei înșiși în pericol (teoretic).

| relian a răspuns (pentru Hammurabi):

Statu nu ia masuri pentru ca oamenii sa nu mai transmita defectele,lasa pe aia cu boli genetice sa faca copii,pe aia nu-i obliga sa nu faca copii,dar vrea sa oblige pe unia sa faca o injectie laughing pentru ce? Vorba ta pe aia care se sinucid de ce nu-i protejeaa, sau mai stiu eu pe care.

Sa lase omu daca vrea sa moara, este alegerea lui, parca pana acu ziceau ca suntem prea multi, acu ia apucat grija, vor sai salveze pe toti laughing

| WolfgangKreutzfeldt a răspuns (pentru suntserios):

"foarte multi nu aveti incredere in stat ca va vrea binele" Ce stat vrea binele cetatenilor sai? Acu pe bune... pune mana si te desteapta oleaca, iesi din somnul asta al mintii

Nu vrea sistem medical in colaps: Sistemul era in colaps si inainte sau traiesti in alta tara?
- Nu vrea sa pice economia : De asta inainte isi dadeau salarii cat casa si ramanii erau si inca sunt pe minimul pe economie. Fiecare care ajunge acolo isi umple buzunarul si atata tot, ii doare in fund de noi
Nu vrea sa deconteze un dezastru medical : Astia se sfiiesc de decizii prea aiurea ca n-o sa-i mai voteze lumea si tu imi spui ca nu se vrea un dezastru medial. Intrebarea mai buna e daca i-a pasat cuiva pana acu de sistemul asta medical."Si logica restrictiilor e sa limiteze cat mai mult raspandirea bolii printre nevaccinati pentru ca ei sunt cei care blocheaza in acest moment sistemul sanitar" - Se vede ca esti botanist ( pui botu la tot ce ti se arunca ) de crezi chestia asta. Voi intepatii, sclavii care v-ati vandut pentru dreptul de a merge noaptea pe strada transmiteti virusul la fel de bine ca si noi astia care nu ne-am vaccinat si la asta poti s-o dai tu cum vrei ca tot transmiti virusul

| suntserios a răspuns (pentru WolfgangKreutzfeldt):

Nu ai inteleg absolut nimic din ce am scris. Interprtarile tale conspirationiste nu au nicio logica.

Nu esti in stare nici sa intelegi care e diferenta intre un vaccinat care ia boala si un nevvacinat care ia boala. in conditiile astea de ce crezi ca esti indreptatit sa iti dai cu parerea?

Răspuns utilizator avertizat
| WolfgangKreutzfeldt a răspuns (pentru Hyacinth):

Ți se pare ca acest covid este o boala la genu ăla "toți mor?" Măi mulți mor de gripa, plus de asta nu ți se pare ca se exagerează în media cu covid ul asta? Deschide puțin ochii și nu înghiții tot ce va da media. Pe bune acu

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Hammurabi explică (pentru Hyacinth):

Pe bune?
Eu am trecut prin Covid și habar n-am avut că sunt infectat.
M-au depistat la un control în aeroport.
Nici n-am strănutat măcar odată.
Care sechele?

| Hammurabi explică (pentru Hyacinth):

Și mai am și prieteni care doar le-a curs nasul o zi.
S-au testat, au avut Covid, iar acum au GreenPass.

Răspuns utilizator avertizat
| Hammurabi explică (pentru Hyacinth):

Bineînțeles că mi-am făcut analize complete inclusiv computer tomograf.
Nu am absolut nimic.
Iar testul de anticorpi îl fac lunar. Și deocamdată sunt pe maxim.
Medicul meu a zis să nu fac vaccin cât timp testul de anticorpi iese așa.

| tudorvolcano a răspuns (pentru Idkwannadie):

Pentru că 75% din populație sunt nevaccinați.
Înafară de aceasta, sunt și alte cauze: cei vaccinați sunt în general mai atenți să nu ia virusul, stau la distanță, poartă masca mai bine etc.

Cei nevaccinați în general vor să scoată masca la prima ocazie, se adună în grupuri mari, unii nu cred în boală sau se cred invincibili.

Vaccinul nu te apără cu nimic. Singura probă doveditoare ar fi să iei 2 gemeni omozigoți, pe unul să-l vaccinezi, pe altul nu, și să injectezi virusul în amândoi, și să compari simptomele.
Sau să iei mai multe grupuri de toate vârstele, vaccinați și nevaccinați, și să le injectezi virusul.

Singurul care îl știu că injecta viruși pe post de experiment e Wim Hof, care chiar a dobândit un sistem imunitar întărit prin terapie cu dușuri reci și băi cu gheață.

| Idkwannadie a răspuns (pentru tudorvolcano):

Salut.
Sunt de acord ca vaccinatii sunt mai atenti, iar nevaccinatii invers.

Dar nu sunt de acord ca vaccinul,, nu te apara cu nimic".
Adica wtf
Nu el in sine te apara, adica agentul virusului inactiv, ci ANTICORPII pe care ii creeaza organismul tau.
happy
De ce l-ar mai face mai face lumea daca nu ar apara? E irelevant
Dupa aceeasi logica niciun vaccin nu ne apara: nici cel anti HPV, nici cel gripal, nici cel de tuberculoza.
Nu am avea niciun motiv sa le facem daca nu ne-ar apara.

Da, pot avea o eficienta mai mare sau mai mica. Unele persoane nu creeaza anticorpi. Dar ele sunt un procent scazut.

Cel putin eu am experiente personale in care vaccinul a salvat viata. happy

| tudorvolcano a răspuns (pentru Idkwannadie):

Lumea îl face și pentru că sunt constrânși de situație. De frica să piardă locul de muncă, dreptul la a merge în vacanțe, la restaurante etc., și în mod secundar pentru că la televizor li se spune că e bun.

Vaccinurile din vechia generație funcționează cu un totul alt sistem, și sunt mult mai eficiente.
Fiind vaccinat de tuberculoză, când eram în liceu aveam două colege care erau bolnave de tuberculoză, una cu simptome foarte grave, iar cealaltă cu virusul încă inactiv.
Am fost în contact apropiat cu acele colege, iar alte colege se pupau cu ele, le îmbrățișau strâns etc., și nimeni înafară de ele două nu s-a infectat (cel mai probabil cele 2 fete erau nevaccinate, de aceea se și îmbolnăviseră). Și fuseserăm cu toții testați, și ieșiserăm toți negativi, înafară de ele 2.
Vaccinurile de tetanos, tuberculoză, hepatită etc., fac aproape imposibil să te îmbolnăvești.

Cât despre COVID, ce știu de cazuri din familie, a fost un întreg șir de infectări pe partea familiei tatei: un unchi de-al său (vaccinat) a infectat-o pe bunica de pe tată (vaccinată), care a infectat-o pe mama (vaccinată); cam toți au avut simptome destul de severe, tuse seacă severă, febră, dificultăți în a respira, pierderea gustului și a mirosului, oboseau repede, durere în gât etc.
În schimb, îmi amintesc de un caz de infectare din căminul
meu studențesc, când încă nu apăruseră vaccinurile, un cuplu de 2 studenți; au luat boala, dar totuși nu aveau mai nimic; eu eram chiar vecinul lor din camera alăturată, și îi auzeam și când făceau lucrurile intime, iar în mod ciudat erau mult mai activi pe perioada când erau infectați, și lucrul intim se putea auzi că dura mult mai mult ca înainte.
Se pare că senescența e un factor mult mai important decât anticorpii în lupta cu COVID-ul.
Deasemenea, la americani, 74% din cazurile de virus Delta s-au întâmplat la vaccinați, ceea ce ne face să ne îndoim de efectivitatea virusului.

Ai putea să-mi dai niște surse (publicații ale cercetătorilor de preferință), care să explice cauzele infecțiilor postvaccinare? Că, conform teoriei, faptul că mARN-ul injectat intră în celule și face ca omul să-și producă proprii anticorpi ar trebui să facă din acest vaccin ceva cu mult mai eficient ca vaccinurile clasice, dar totuși nu e cazul.

Deasemenea, ar trebui să fie și exempții medicale de la vaccin, în special pentru cei predispuși șocurilor anafilactice, dar politicul nu ia nicio măsură pentru o autorizație alternativă.

| Idkwannadie a răspuns (pentru tudorvolcano):

Nu neg statiaticile prezentate deloc happy
Insa cu toate ca nu are o eficacitate de 100% (asa cum nu au nici altele) este eronat sa spunem ca vaccinul,, nu te apara cu nimic".
E absolut eronat, intrucat cunost cel putin un caz, deci automat fraza se schimba in:
,, Pe UNII oameni nu ii ajuta cu nimic"
Unii nefiind majoritatea.

Unul din milioanele de cazuri, e chiar bunica mea, a carei viata a fost salvata de vaccin.
happy
Nu pot da resursele cerute, intrucat nu le-am cautat, insa pot vorbi din experienta personala ca vaccinul a salvat o viata, deci nu pot fi de acord cu,, nu te apara cu nimic"
happy

| tudorvolcano a răspuns (pentru Idkwannadie):

Fix aceasta e problema, că după nu știm dacă a fost vaccinul, sau sistemul imunitar foarte bun pentru vârsta ei care a salvat-o.
Cel puțin personal, mă îndoiesc că a fost vaccinul.

Hermeneutica suspiciunii este de preferat hermeneuticii credinței în știință.
Că dacă ne apucăm să folosim hermeneutica credinței în medicină, va trebui să facem un crez al vaccinului, să ne închinăm la el, sau la doctorii și cercetătorii care l-au făcut.

| mastadont a răspuns:

Părerea mea e că aceste restricții sunt date pentru a impulsiona cât mai multă lume să se vaccineze și să scăpăm o dată de pandemie. În alte țări se pare că a funcționat, să sperăm că se va întâmpla și la noi.
Media la nivelul uniunii europene este de aproximativ 70% din populație vaccinată, iar după cum vedem, în alte țări sunt mult mai puține cazuri și mai puține morți decât la noi. Să sperăm că nu vom mai fi mult timp pe ultimul loc la vaccinare, lumea trebuie trezită cumva.

| tudorvolcano a răspuns (pentru mastadont):

Sunt infectați la tot pasul în Occident. În Belgia la ATI e plin, în Olanda aproape să se umple.
Cel puțin 2-3 persoane într-un vagon de tren sau autobuz au probleme cu respirația și tuse seacă severă.

Mama luase COVID, și deși vaccinată, a avut simptome mai urâte ca bunica nevaccinată.
Vaccinul nu te scapă de coronavirus, virusul nu va dispărea. Va continua să producă noi mutații, cel mai probabil va deveni mai puțin grav ca herpesul, ca să se poată răspândi mai bine.

Vaccinurile au sens pentru boli care, deși sănătos și tânăr, te distrug din temelie: tetanos, variolă, rujeolă, tuberculoză etc.

| CIaudiu a răspuns:

Am exact aceeasi parere cu @mastadont. N-am nimic de adaugat in plus. Da-i funda!

| relian a răspuns (pentru CIaudiu):

Vino sa iti arat la camera cum mai este si altundeva in lume,sa vezi ca oamenii is fara masca,sa vezi ca nu-ti cere nimeni de esti vaccinat sau nu,sa vezi ca la job nu-ti cere nimeni sa te vaccinezi.
De unde aveti voi informatiile astea ca peste tot oamenii sau vaccinat,peste tot nu ai voie,ca is restrictii etc?

Ma ofer voluntar sa iti arat cum este aici unde locuiesc eu,adica in alta tara. Spui ora,ziua, cand vrei, eu iti dau camera si merg in orice magazin, merg noaptea la ce ora spui tu afara si etc.
Are dreptate, mastodont trezitiva dar nu din vis ci la realitate, realitatea nu-i aia ce vi se arata voua acolo.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Logica e o fortare a lucrurilor pentru a se vaccina lumea, doar asa se poate combate pandemia, altfel o vom lalai cu restrictii pe care nu le mai inghitim si ne chinuim cu teste si alte prostii.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Bună.

Restricțiile sunt un nou mod de ai determina pe cei posibil nehotărâți (aka. încă nevaccinați ), să-și schimbe părerea în această privință! Dacă nu de frica coronavirusului, măcar de frica restricțiilor!

Ce nu știu cei din guvern, este că conspirationistii adevărați văd în asta doar un motiv bun de a nu se vaccina! Dar cine vrea să i se introducă forțat cip cu ajutorul căruia să prindă 5G-uri? Sau cine nu vrea ¿ laughing
Alt SF-u, basm modern - ce mai!, era acela că de la vaccinuri cică ți-ar crește solzi - Fantastic! laughing


Doar pe nevaccinați de nevaccinați! Atât tot!
Cei vaccinați ar trebui să-și țină gura, că doar ei sunt cei protejați, nu ¿

| Idkwannadie a răspuns:

Discutia este faptul ca nu mai exista locuri in spitale.
Nu conteaza pentru ce motiv.
Cine are nevoie sa ajunga in spitale nu poate, pentru ca lumea nu respecta restrictiile si ajunge in prostie in spitale si ocupa locuri valoroase.
happy

| relian a răspuns (pentru Idkwannadie):

A fost mama la spital,i-a fost frica,sa imbolnavit de covid,dar nu e asa cum se aude. Unde pui ca are cunostinte acolo,a trimis-o aia acasa,i-a spus ca nu are cei face,raman acolo unia cu boli grave,atentie cu boli grave nu covid grav.
Cunosc personal asistente medicale in RO, au spus spitalele goale, aia trebuie sa spuna cas pline, dar bate vantu prin unele spitale, doctorii stau si maninca seminte, asistentele is trimise acasa.
Asta cu spitale pline este propaganda.Sa vezi tu sigur ar fi sa ai acces la spital, sa intri peste tot si asa vezi.In spital mereu au fost tinuti doara cei grabi bolnavi, opreati chaestii de genul asta.
Daca ai covid doctorul nu are ce sa iti faca, pur si simplu ca stai in patu de spital ca stai acasa este acelasi lucru, de aia nici nu te primesc.Iti zice sa iei ceva vitamine si asta e tot, astepti sa treaca.

| EcceHomo a răspuns:

Ai împărțit comunitatea în două - mai informați și mai puțin informați, la fel cum face statul cu vaccinații.
Tu, de exemplu, vrei sa îi ferești pe neinformați de informații eronate? De ce ai pus restricții?

| MariaEElena0505 a răspuns:

Ferește nevaccinații sa se îmbolnăvească bineinteles.

| Raluca12387 a răspuns:

Restrictiile pentru cei nevaccinati sunt impuse pentru ca acestia sa simta ca le este limitata libertatea daca nu se vaccineaza. In felul asta ii poate motiva pe multi sa se vaccineze. Daca, de exemplu, prietenii tai se duc la mall sau la un local si tu nu poti sa te duci cu ei s-ar putea sa te simti exclus, iar lucrul asta sa te motiveze sa te vaccinezi.

| Hammurabi explică (pentru Raluca12387):

E logic răspunsul tău.
Dar nu sună deloc deontologic sau democratic. laughing