| SG1995 a întrebat:

Nu vreau să fiu conspiraționistul de serviciu dar am auzit ieri la știri ceva interesant, cele mai grave și mai numeroase cazuri COVID19 se află pe continentul European și în SUA.
Acu vine o întrebare: De ce cele mai afectat țări sunt pe continente care au o economie bună și tehnologie medicală avansată și nu în cele din Afrian, Orientul mijlociu, America lantină și Asia de Sud-Est?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Simplu. Tarile cu o economie puternica au puterea de testare foarte mare in primul rand. Nu poți compara puterea de testare a Sua, Franta, Germani cu Zimbabwe sau Ethiopia.
In acelasi timp realizezi ca circulatia internationala este mult mult mai intensa in tarile dezvoltate. De ce crezi ca nu sunt expati in Venezuela cum sunt in Europa? De ce crezi ca Peru nu are sutele de milioane de turisti precum Italia?

21 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Pentru ca oamenii din acele tari si-au permis sa mearga in China, unde a inceput toata schema. E logic ca oamenii din tari sarace, care si nu isi permit sa bata globul, au sanse mai mici sa intre in contact cu oameni infectati.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce epidemia în Italia a început în lombardia și nu în sudul tării?
Întrebare idioată, idioată, idioată și foarte idiotă!

| alina2k18 a răspuns:

Ai idee cat testeaza tarile dezvoltate?
laughing
Italienii au testat aproape 500 000 oameni, romanii nici 20 000 laughing

| Digikey a răspuns:

Lombardia este motorul Italiei.Doar nu vreai sa infecteze Sicilia sa le moara mafiotii.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Aici este mai multă democrație și oamenii nu respectă regulile impuse de autorități, se deplasează mai mult. Asta nu justifică teoria conspirației.

| SG1995 explică (pentru sadrian46):

Poate, și totuși, țările cu dictaturi sau cel puțin sărace și neimportante nu au avut parte de o rată de infecție așa mare, să numai vorbim de rata de mortalite.

| SG1995 explică (pentru suntserios):

Cu alte cuvinte exidenderea virusului este dejagată de turism și fondul migrator? Make sense, totuși în țările amintite deși există infectați numerele sunt foarte scăzute.

| SG1995 explică (pentru alina2k18):

Doar testând să depistează această boală?

| johnnny123 a răspuns (pentru SG1995):

Ai tu date precise din aceste tari? Stii sigur care sunt ratele reale de infectare din Rusia, Brazilia, Venezuela, etc?

Cu cat o tara este mai dictatoriala, cu atat dictatorul este mai interesat sa minimizeze problema si sa o musamalizeze, pentru a parea in control. Mai mult, un dictator are si mijloacele de a face asta, pentru ca detine controlul total al sistemului si al mass-mediei. Cifrele care sunt anuntate acolo nu au de cele mai multe ori nici o legatura cu realitatea.

Daca tu stai sa-i asculti pe Putin sau pe Bolsonaro, vei crede ca in Rusia si in Brazilia epidemia este aproape inexistenta... Dar ca o coincidenta foarte ciudata, in Rusia au crescut in ultimele zile cu 30% cazurile de "pneumonie". Foarte interesant, nu?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru SG1995):

Logic ca testand se depisteaza. Cum altfel. Zimbabwe face 3 teste pe zi cred. Germania 300.000. Care crezi ca are mai multe cazuri

| SG1995 explică (pentru anonim_4396):

Întrebarea e de ce focarul e SUA și Europa, având în vedere că în mod logic cele mai sărace țări au sistem sanitar mai de cacao, cam ca în Evul Mediu, și totuși centru pare să fie în țările cu capital și sistem medical decent. Asta e și mai interesant spus pe fondul unor afirmații făcute pe Quora că China s-ar pregăti pentru un eventual război, aparent din ce văd lucrurile stau în două feluri:
Ori China blufează, și numărul de victime e ascuns (ceea ce e posibil), ori chiar a reușit să controleze rapid boala, după și-a lăsat suficient granițele deschise să își distrugă dușmani economice, deși ce îi drept, economia Chinei s-a ridicat taman datorită puteri de cumpărare a Europei o Europă puternică economic, are putere de cumpărare mare, deci întreține schimbul economic, deci e cam nerealistă și ipoteza asta, totuși actuala situație destul de ciudată, focarul principal e Europa și SUA nu vreun continet mic.

| SG1995 explică (pentru johnnny123):

În Rusia rata de infectare e în creștere, dar în Nepal, Belize, Angola, etc. 2-5 cazuri, morți, Sudan 5 cazuri din care un mort.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru SG1995):

În zonele dezvoltate traficul de persoane și mărfuri din și spre China este mai mare decât în Camerun!
Dă-mi fundă și închide-o aici.

| SG1995 explică (pentru suntserios):

Asta nu scuză faptul că aparent rata de mortalitate la corona în Europa mai mare ca în alte părți, dacă virusul e așa periculos, cam nu ar trebui ca mai întâi țările cu sistem sanitar dezastruos să se confrunte cu o stare cu care se confruntă Italia. Dar până acum nu prea se întâmplă asta. Deși mă întreb rata de mortalite de acum din Italia spre exemplu e mai mare acum cu pandemia decât în modul general, lăsând la o parte virusul are potențial morta, și că sunt mulți morți, același număr de oamenii ar fi murit într-o zi în Italia din diverse cauza într-o singură zi? Sau dublat rata de mortalitate care era în Italia într-o singură zi, exluzând virusul?
Întrebarea e dacă virusul acesta există simultan pe toate continentele, dar totuși nu poate fi testat așa ușor, de ce totuși nu observă o descreștere democrafică tragică precum în SUA sau Europa în restul lumi?
O fi din cauza că în alte părți oricum se moare din războaie, de foamete, și pentru că înainte de situația de comorbitate produsă de virus e posibil să mori din cauza lipsei de sistem sanitar?
Cu toate asta rata de mortalitate totală la virus e de unde la 10%, din care doar 0, 3% mor direct de virus, adică fără să fie provocată o situație de comobitate.
Eh în Italia toate persoanele cu mici probleme de sănătate, sau cu mari, irelevant, probleme cu care se poate trăi când intră în contact cu virusul mor, dar asta a schimbat cumva scala demografică a Italiei, sau în general numărul de morți e mai mare decât în general.
Să zicem în mod normal zilnic într-o zi norocoasă (adică fără prea multe jafuri, accidente, crime + diverse boli) în Italia mor 900 de persoane, 900 care mor acum CODVID 19 sunt un un plus? Dacă da, de ce chiar și țările fără resurse nu se observă o modificare bruscă a demografiei?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru SG1995):

Italia are o populatie extrem de îmbătrânita si nici sistem sanitar prea bun. Uite la nemti ce putine decese desi au o groaza de cazuri. De asemenea se spune ca in tarile cu temperaturi mari virusul se propaga mult mai greu.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru SG1995):

Dar asta nu jusifică teoria conspirației, ca armă țintită împotriva cuiva, sau a întregii umanități.

| johnnny123 a răspuns (pentru SG1995):

1) Epidemia nu a inceput in toate tarile in acelasi moment. Faptul ca intr-o tara a inceput mai tarziu nu inseamna ca nu se va extinde. Este prematur sa spui ca Sudanul are putine cazuri, din moment ce epidemia nu s-a terminat

2) Tarile pe care le enumeri acolo au populatii si/sau densitati de populatii foarte mici. Evident ca acesta este un factor care va reduce viteza de raspandire

3) Daca Sudanul are 5 cazuri si 1 mort, asta inseamna ca rata de mortalitate pana acum este uriasa, de 20%. Sigur ca deocamdata cifrele sunt prea mici pentru a avea o statistica relevanta, dar aproape sigur in tarile cu sisteme medicale slabe rata de mortalitate va fi mare.

| minrest a răspuns:

Sebi, virusul a ajuns foarte repede in Vest, dar ajunge treptat si in Sudul sarac... sa vezi ce va fi acolo! Nu in toate tarile din Africa exista doua ventilatoare. India a blocat pe toata lumea in locul in care i-a prins decretul; asta e o condamnare la moarte de fapt, pentru multi. Bolsenaro nu recunoaste existenta problemei. O sa fie oribil.

| gemeni6226 a răspuns:

Da chiar azi am vazut pe Youtube ca in Romania sunt cazuri mai multe decat in Australia care totusi e un continent mare si chiar mai multer decat in tarile invecinate.

| Dragosdoar a răspuns:

In iran sunt infectii si morti pe banda rulanta, la fel si in india. Acest virus nu este creat, chinezii nu creau un virus care sa le afecteze economia cum a facut o acest virus

| ania a răspuns:

Eu zic că ele au fost ținta predilectă a Chinei. Dacă chinejii nu aveau deja antidotul pentru acest virus, nu apărea deja președintelor lor în public doar cu o simplă mască dacă nu se știa la adăpost de îmbolnăvire. Părerea mea că ei au lansat virusul doar după ce aveau și antodotul și au ascuns la început să fie siguri că e destul de răspândit ca să distrugă viața și economiile rivalilor lor.