| Hyacinth a întrebat:

Oamenii nevaccinați pot intra in banca?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
74 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu iti sunt de ajuns zecile de poze din sectiile de ATI, holurile de spital, parcarile de ambulante?

Si da, am sursa direct, veccin medic ATI confirma cam tot ce e la TV.
Mna, normal ca inchei discutia. Nu ai ce sa mai zici.
Plus, stau in Bucuresti langa o zona unde este un spital care are sectie ATI pentru covid. Nu am auzit in 3 ani de cand stau aici atatea salvari trecand ca in ultimele 2 saptamani.

Răspuns utilizator avertizat
| Lioana a răspuns:

Da. Interdictiile sunt doar pentru intrarea in mall-uri sau centre comerciale mari.

| Lukasssz a răspuns:

Momentan,da

| Lukasssz a răspuns:

Era o teorie care spunea ca oamenii se reincarneaza in functie de cum s-au comportat in viata anterioara, nu cred in ea, dar daca ipotetic e REALA inseamna ca eu am fost un criminal sau dealer de droguri de am ajuns sa ma nasc intr-o tara plina de credinciosi si conspirationisti anti-vaccin

| CIaudiu a răspuns:

Din pacate da. Sa speram ca in viitor sa existe restrictii si in institutii private importante.

| Feyenooord666666 a răspuns (pentru CIaudiu):

Halal gandire.

| CIaudiu a răspuns (pentru Feyenooord666666):

Ok, cum spui tu. Esti anti-vaccinist?

| Anonim a răspuns (pentru CIaudiu):

Într-o societate civilizată nu. Dacă lumea asta se transformă într-o junglă în care oamenii să fie inserați fără dorința lor (deci nu constrânși de împrejurări), ca pe niște animale, e de înțeles ce e cu restricțiile "nevaccinaților".

De ce ni se calcă în picioare demnitatea?

| PufulețiGratis a răspuns (pentru anonim_4396):

Bună.

Nu sunt o adeptă a teoriilor conspirației (unele dintre ele fiind pură comedie), însă am unele teorii proprii (bănuieli), care sunt cel mai posibil & probabil... adevărate, după orice tip de logică.
De exemplu, eu am doi căței, anul acesta nevaccinați, din cauza pandemiei (cățelul "vechi" are 2 ani jumate iar cel nou e proaspăt adoptat), bun!, Pentru că nu am putut să-i duc la cabinetul veterinar, cum făceam de obicei în anii precedenți, am achiziționat primele vaccinuri de la cabinet și urmează să le administrez (nu eu, ci un veterinar local), totul ok! până AICI!
Mi s-a spus însă (și m-ai s-a adus la cunoștință, de la cabinet), faptul că nu le voi putea administra vaccinul antirabic (ultimul vaccin, și totodată cel mai important, fiind și OBLIGATORIU!, care se poate administra Atenție!, Doar la cabinet! ), Că nu voi putea să le administrez vaccinul antirabic (OBLIGATORIU!, Prin Lege! ), Fără chip (chipul acela din urechi, care îți oferă posibilitatea scanării pentru identificare în cazul pierderii animalului ). Bun!, NU! e vorba de bani!, Dar DE CE să le pun chip din moment ce stau la țară (acolo locuiesc!) iar la țară, în cazul pierderii și găsirii animalului NIMENI nu deține acel dispozitiv de scanare? De fapt, nici măcar nu le-ar veni această idee, să-l scaneze!, dacă totuși l-ar găsii! Să-l scaneze cu ce, cu o ramură de copac?
Am întrebat!, Și mi sa răspuns că "au ordine de sus! :Nu e de la noi, noi trebuie să facem ceea ce ni se spune! "
Deci ce să înțeleg din asta?

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar nevaccinatii de ce calca in picioare dreptul la sanatate al altora?

| suntserios a răspuns (pentru PufulețiGratis):

Pentru ca asa zice legea, daca esti proprietar de caine iti asumi si il cipezi. Faptul ca tu stai la tara nu te absolva de respectarea legii. Chiar mi se pare stupida intrebarea ta.

E ca si cum ai zice ca in sat la tine daca politia rutiera nu detine un aparat de masurat viteza sau alcoolemia inseamna ca ai voie sa conduci beat si cu viteza.

| AndreiIoanMsv a răspuns (pentru suntserios):

A venit cineva nevaccinat și ți-a impus sa nu te vaccinezi? Cum ți-a călcat dreptul la sănătate o persoana nevaccinată?

| Anonim a răspuns (pentru suntserios):

Nu îl calcă. Nu era vorba că un vaccinat, dacă ia virusul, face o formă mai ușoară? Peste câțiva ani vedem ce ma mai fi...că efectele adverse pe termen lung nu se cunosc.

| salieri84 a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca intr-adevar ne dorim statutul de ''civilizati'', in primul rand trebuie sa invatam ce inseamna respectul fata de noi insine si fata de societatea in care traim. Esti constrans la bunul simt, nimic mai mult.

| johnnny123 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu nu am simtit ca mi-a calcat nimeni in picioare "demnitatea" atunci cand m-am vaccinat.

Tu despre ce "demnitate" vorbesti si in ce fel iti este incalcata? Demnitatea de a alege sa mori de o boala evitabila si eventual de a mai trage cativa oameni in groapa dupa tine?

| suntserios a răspuns (pentru AndreiIoanMsv):

Blocand spitalele
Eu daca maine am o urgenta... stop cardiac, accident auto, iau bataie pe strada e posibil ca o ambulata sa ajunga la mine in 1-2-3-4h ca sunt ocupate toate cu bolnavi de covid si asteapta la coada la spital sa moara cineva ca sa aiba de unde sa le dea oxigen. E probabil cea mai grava criza medicala in care se afla Romania in istoria moderna. Si e provocata de nevaccinati.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce m-am saturat de rahatul asta de punere a problemei. "este câțiva ani vedem ce ma mai fi"

In decembrie 2020 cand se faceau primele doze erati toti
"Sa vedem in 2 luni cum pica toti vaccinatii din picioare"

Cand au trecut 2 luni ati inceput toti cu
"Sa vedeti peste 4 luni"

Au trecut 6 luni ati inceput cu
"Sa vedeti peste 1 an"

Eeeee, na, a trecut si un an de cand au fost administrare primele doze si nu are nimeni 1 mana in plus.

Cand o sa va opriti toti din a va crede medici si a va da cu parerea? Ca e clar ca parerea voastra antivaccin e complet inutila.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| CIaudiu a răspuns (pentru anonim_4396):

In primul rand intr-o tara civilizata n-au ce cauta analfabetii functional, religiosii infantili, hotii, coruptii si lista continua. Iar cand aceste personalitati nu se regasesc, restrictiile nici nu mai au ce cauta pentru ca nu isi au rostul. Ele vin in momentul in care societatea este indisciplinata nerespectand regulile, adica este formata din acele personalitati pe care le-am enumerat mai sus si care n-au ce cauta in 2021. Doar asta mai e singura solutie cat de cat amiabila, printr-o constrangere usoara, desi, daca ar fi fost comunismul sau fascismul la putere n-ati mai fi comentat niciunul. Pe toti v-ar fi injectat obligat, pentru ca daca tu nu esti in stare sa iei o decizie corecta din cauza mentalitatii esuate, o va face statul pentru tine.
Si totusi m-am omorat degeaba sa-ti scriu. Nu ma astept de la o religioasa fanatica sa inteleaga problemele reale cu care ne confruntam, mai ales cand scoateti ineptii pe gura si va credeti genii in toate domeniile inclusiv medicina, si citez vorba ta: "Peste câțiva ani vedem ce ma mai fi...că efectele adverse pe termen lung nu se cunosc". Doamne... ma faci sa rad cu vorba aia. Sper ca peste 4-5 sau chiar 10 ani cand nu va fi efectul presupus de tine si ceilalti analfabeti sa ai tupeul si coloana verticala sa iti pui franghia la gat.

| PufulețiGratis a răspuns (pentru suntserios):

Bună.

NU încalcă NICI un drept, ( nimănui vaccinat, cel puțin! ), Tocmai de aceea vă vaccinați! Pentru a fi protejați, asta, dar mai ales mulți o fac din cauza limitării drepturilor!
Înțeleg perfect partea cu supraaglomerarea spitalelor! Însă, nu doar nevaccinații ocupă paturile spitalelor, ci și vaccinații, ce e adevărat în număr mai mic, dar o fac!

În plus!, Efectele ulterioare ale vaccinării NU le poți observa / nu pot fi observate instant, pe loc, decât în cazuri extreme, sau când omul moare! (de obicei, pe loc, că dacă nu : " Poate e de la coronavirus, sau cauze perfect naturale " ...nu există nimeni care să-și asume propriu zis posibile efecte adverse! În special!, Cele pe termen lung! ).
În plus aceste efecte TREBUIE STUDIATE amănunțit de către profesioniști! Nu de către vraciul satului! O face cineva? Și dacă da, va spune acel cineva adevărul, asumandu-si totodată asfel și isteria provocată ulterior dar și ( dacă a participat la fabricare ) RESPONSABILITATEA?

Să nu uităm că pandemia a început acum aproximativ 2 ani, iar vaccinurile au apărut acum aproximativ 1 an și jumătate, nu acum 20 de ani!
E un virus " vechi ", însă cu care omenirea nu a mai avut de-a face, până acum!

Nu poți cunoaște TU, și nici măcar EXPERȚII care au fabricat vaccinurile, efectelor adverse ale acestora pe termen îndelungat!
Asta, din moment ce nu s-au mai confruntat cu această problemă (tip de virus ), până ACUM!
Așa a fost la orice vaccin cunoscut până în prezent! Nu face acesta excepție!

Cunoști tu cumva, ceea ce NICI experții nu cunosc și NU pot preconiza cu precizie cu adevărat?

Ești vreun geniu al științei & ingineriei genetice, biochimiei, virusologiei sau ale altor ramuri din acest domeniu?
Dacă DA, explică doar DE CE există atât de multe tipuri de vaccin diferite, pentru atenție!, Aceeași problemă! și trebuie să alegi, personal (nu medicul!), cu care te vaccinezi?

Așa credeam și eu!

Încă ceva, ca să vezi ( cu ochii tăi! ), că absolut nimic în lumea asta nu este ABSOLUT SIGUR! Urmărește acest documentar!
( Vei vedea că nu este vorba despre vaccinurile anticovid, ci, "cele deja, obișnuite & ...banale! )

https://youtu.be/40ACK0aMlc8

Desigur, vei observa & înțelege (eu am înțeles deja! ), faptul că raportul dintre cazurile "efecte negative severe vs. protecția oferită de aceste vaccinuri ", este total disproporționată, din fericire!
Totuși, poți știi cu siguranță că nu vei fi un număr într-o statistica de acest tip? Tocmai EU? Pare imposibil, nu? Mai ales dacă se poate întâmpla, NU acum ci peste 10 ani, din acest moment¿
Același tip de concepție îl au și cei care nu au trecut prin infecția cu coronavirus, din păcate!

Nu sunt adepta vreunei teorii SF, există scriitori de romane pentru asta! Totuși CEVA se urmărește, nu mă întreba ce, sunt un om simplu!

Deci fiecare cum își așterne, așa să doarmă!

P.S: Nu sunt împotriva vaccinării, din contră! Urmăresc cu deosebit interes ceea ce se întâmplă, și mai ales ceea ce se va întâmpla!
( În AMBELE cazuri! ).

| suntserios a răspuns (pentru PufulețiGratis):

Covid-19 e un tip de coronavirus. Lumea medicala le studiaza de mult.
Tehnologia arn messager e studiat de ani de zile.

Puse cap la cap lucrurile astea fac ca aceste vaccinuri sa nu fie testat doar cateva luni si sa nu fie ceva necunoscut in lumea medicala. Asa ca expertii pot preconza destul de bine ce se va intampla, si nu lansa nimeni un vaccin care ne va omori peste 10 ani.

Si da as sti cu siguranta ca efectul vaccinului ar putea sa ma omoare cu o sansa de 1 la 100 milioane iar covidul cu o sansa de 1 la 1 milion as opta pentru vaccin in continuare. E atat de simplu.

| Feyenooord666666 a răspuns (pentru CIaudiu):

Sun intepat cu 2 doze. da vai si amar...

| Feyenooord666666 a răspuns (pentru anonim_4396):

De prosti ce suntem din pacate...

| Feyenooord666666 a răspuns (pentru suntserios):

Si ce vaccinati il raspandesc.

mai lasati prostiile

| PufulețiGratis a răspuns (pentru suntserios):

Bună.

Nu întotdeauna LEGE = adevăr absolut, incontestabil (adică nu echivalează, sau sunt neapărat cuvinte sinonime! ), uneori Legea " o buseste " sau... E ' bușită ' ( din ' fabrica ', numită ' minte omenească ' )

https://youtu.be/-jBdEWX142U

" Unde-i lege nu-i tocmeală "... zise cineva. Dar UNDE nu-i minte destulă ( e puțină și proastă / fără sens ), atunci CE?

Legea și litera de lege sunt adesea antonime, fără sens! ( cel puțin în România - mai ales la sate! Cu siguranță! )

Când am zis sau susținut eu asemenea stupidități și aberații?
N-ai înțeles NIMIC! Da' nimic!Uite, AICI, să vezi și tu ceva interesant, că tot ziceai că nu crezi în " efecte adverse " în cazul vaccinării, eu îți arăt posibile efecte adverse ale tehnologiei viitorului
https://youtu.be/SI3RWFZQ_RE

Și nu, NU sunt o adeptă ' nebună ' a teoriilor conspirației (am mai spus-o!), În plus, multe sunt fie mai SF decât însăși SF-urile, fie pur nebunești - fie pur stand up comedy happy ( preferatele mele! ), Trebuie să am un motiv pentru a zâmbi / râde, zilnic - o porție zdravănă de râs e mereu binevenită - sănătoasă! De ce nu de aici ¿, e destul material și mult prea mult " experți ", deci laughing

| PufulețiGratis a răspuns (pentru suntserios):

Bună.

Dacă tu asta crezi, asta faci!

Nu te aștepta ca toată lumea să-ți împărtășească ideile! Ceea ce e bun pentru tine, poate fi otravă pentru alții, și viceversa!
Peace! (& sănătate la toată lumea! )

| suntserios a răspuns (pentru PufulețiGratis):

Din fericire din 2 miliarde de oameni cam pentru toti a cam fost bun.

| suntserios a răspuns (pentru Feyenooord666666):

Pai fix de aia astia nevaccinati vor avea multe restrictii sa nu ia de la cei vaccinati. Ca din fericire 95% din cei vaccinati nu ajung cu tuburi in gat la spital chiar daca raspandesc.

| Feyenooord666666 a răspuns (pentru suntserios):

Mda, chiar crezi asta?

pffff

| suntserios a răspuns (pentru Feyenooord666666):

Ce e de crezut in treaba asta?
E o problema de clasa a3a.

Cine umple spitalele? Nevaccinati.
Cum ajuns bolnavi? Prin transmiterea unui virus.
Cum se transmite virusul? De la om la om in aglomeratii.
Ce faci sa nu se mai transmita? Nu mai aglomerezi nevaccinatii.

Vezi, ti am facut si o schema.

| Feyenooord666666 a răspuns (pentru suntserios):

Multa sanatate iti doresc.

si cei vaccinati sunt in spitale stai linistit...

| CIaudiu a răspuns (pentru Feyenooord666666):

Ce-ar fi sa ne spui si proportiile vaccinatilor si nevaccinatilor din spitale?

| Lukasssz a răspuns (pentru CIaudiu):

Iti racesti gura degeaba cu niste conspirationisti si fanatici religiosi, pentru ca ei nu pot gandii cu caputu` lor, ei se incred mai mult in cartea de povesti numita "biblie" si persoane de la tv ca Sosoaca, Dan Bittman, etc.

| Feyenooord666666 a răspuns (pentru Lukasssz):

Nu ii mai baga pe toti in aceiasi oalawinking. si asta din partea unui vaccinatwinking

| Feyenooord666666 a răspuns (pentru CIaudiu):

Am zis doar ca si cei vaccinati ajung in spitale.

Mai lasati cifrele din pix.

Zi faina.

| suntserios a răspuns (pentru Feyenooord666666):

Cand cifrele nu sunt de partea ta sunt din pix nu?

| Anonim a răspuns (pentru PufulețiGratis):

Nu știu...

| Anonim a răspuns (pentru salieri84):

Nu e vorba de bun simț, doar de libertăți încălcate în mod indirect. Dacă îți dorești să faci vaccinul pentru că, asumându-ți riscurile despre care te-ai interesat, asta îți dorești, foarte bine, fă-l. Să nu crezi că sunt vreo conspiraționistă care crede că vaccinul e semnul fiarei, cred cel mult într-o simulare mondială prin care se caută a observa reacția maselor în anumite condiții... Însă dacă nu vrei să îți asumi acele riscuri, ci o faci pentru că te dau afară de la serviciu sau pentru că nu te mai lasă în mall sau alte instituții, mi se pare jenant. Unde mai e libertatea ta ca om? Că ai voie în mall nu se cheamă libertate. Libertatea e puterea de a face binele. Și libertatea mea face mai mult de 2 mici, chiar mai mult decât o mașină câștigată la tombolă, nespus mai mult.

| Anonim a răspuns (pentru johnnny123):

Dacă ai făcut-o din proprie dorință și nu doar pentru a avea voie în mall sau pe altundeva, mă bucur. Ai demnitatea intactă.

P.s. Se mai moare și de la vaccin. Însă nu de moarte trebuie să ne temem, ci de cum ne e sufletul în această trecere.

| Anonim a răspuns (pentru suntserios):

Vorbeam de efecte adverse pe termen lung, nu 6 luni sau un an... Și da, vaccinul poate provoca infertilitate pentru unele persoane...și s-a constatat că femeile însărcinate care au fost vaccinate s-au supus riscului avortului.
Știi cât de mult îmi doresc un copil într-o zi? Mi-ar pica cerul în cap să aflu că nu îl pot avea din cauza alegerii mele de a face acest vaccin.

Răspuns utilizator avertizat
| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu a existat niciun studii legat de acesta infertilitate. Sunt doar vorbe aruncate in vant de oameni care nu au nicio legatura cu medicina si vor doar sa para interesante.

Dar vad ca la tine e mai importanta viata de dincolo si sufletul. E supriza, sănătatea fizica e aia importanta. Ca morti putem fi toti.

Răspuns utilizator avertizat
| salieri84 a răspuns (pentru anonim_4396):

Spune-mi te rog, ce libertati ti se incalca? Esti libera sa gandesti, sa sa ai propria afacere, sa te bucuri de viata. Viata, care cred ca nu se rezuma doar la cumparaturile din Mall, sau alte plimbari prin spatii inchise. Ai libertatea de a alege pentru tine, dar nu si libertatea de a face rau in mod deliberat. Si nu toata lumea se vaccineaza fiindca e cu sabia deasupra capului. Incearca sa te conectezi putin si cu exteriorul, sa aflii pareri din vari surse. Ai impresia ca 70% din populatia Europei e atat de indobitocita, incat sa nu puna in balanta asa zisele efecte ''devastatoare'' ale vaccinului?

| Feyenooord666666 a răspuns (pentru suntserios):

Cifrele sunt pe partea ta?

Lumea de ce nu mai poate gandi si folosi propiul creier?

Bafta cu mass media.

| suntserios a răspuns (pentru Feyenooord666666):

Normal ca cifrele sunt de partea mea. Partea civilizata a Europei vaccinata nu are sectiile de ati pline.

| Feyenooord666666 a răspuns (pentru suntserios):

Multa sanatate va doresc. Nu mai continui discutia. Seara buna.

| suntserios a răspuns (pentru Feyenooord666666):

Nu mai poti continua discuția. De accord cu tine.

| Anonim a răspuns (pentru salieri84):

Ce libertăți? Nici în primărie nu poți intra, nici în mall să dai o sală pentru permis sau să îți schimbi permisul... Eu una am permis, însă știu pe cineva care vrea să dea și...ghici ce, nu poate. Și eu una nu sunt cu mall-urile, însă nu este normală această discriminare la care am fost supuși. Mă simt ca într-o dictatură.

| Anonim a răspuns (pentru Hyacinth):

Greșeli facem cu toții, important e să învățăm din ele...iar eu am învățat din asta. Dar nu e vorba despre asta acum. E despre efectele secundare ale vaccinului care pe termen lung nu se cunosc, nu despre mine.

| salieri84 a răspuns (pentru anonim_4396):

Institutiile publice, precum si spatiile destinate cumparaturilor si entertainment-lui, apartin societatii. Iar in societate se impun niste reguli, dupa care sa convietuim. Nerespectarea regulilor, atrage dupa sine, penalizari. Libertatea ta ca individ, se rezuma la liberul arbitru, asadar tu hotarasti daca vrei sa fii ingradita, ori ba.

| Anonim a răspuns (pentru salieri84):

Bine. Atunci aleg să fiu îngrădită. Dar voi înfrunta asta ca un om liber care știe ce vrea și ce nu vrea.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Feyenooord666666 a răspuns (pentru suntserios):

E complet pe langa subiect.

Dar asta se vrea, 2 parti.

Fie.

| Feyenooord666666 a răspuns (pentru anonim_4396):

Si eu am facut greseala aia. Nu iti mai bate capul.

| PufulețiGratis a răspuns (pentru Hyacinth):

Bună.

Uite, urmărește ceva să te mai destinzi puțin, prea mult te-a luat valul de la subiectul " coronavirus ", sau poate chiar coronavirusul : ))

https://youtu.be/Ceik0no89F4

| PufulețiGratis a răspuns (pentru suntserios):

Bună ( din nou ).

Pentru moment, toate-s bune și frumoase pentru toți, și la starea civilă oamenii spun întotdeauna că DA -ul lor e HOTĂRÂT și PENTRU TOTDEAUNA! La BINE și la RĂU!
Nu e întotdeauna așa! ( Ziceam și eu!, există însă și multe cazuri " au trăit fericiți până la adânci bătrâneți "! ).

Vom trăi (vorba vine : ) ), și vom vedea!

happy Până la urmă nu este un " Hasta la vista, baby! ", ci un " La revedere, classic! happy...

Deci, NE VEDEM ÎN VIITOR!

Chiar și în filmul Matrix ( care este unul " classic in această privință" ), erau doar 2 opțiuni : pilula roșie vs pilula albastră! happy
În cazul nostru sunt șapte (? )?

Deci pentru CARE va fi cu adevărat folositor și pentru care... mai puțin folositor ÎN viitor, vom trăi și vom vedea!

P.S: Poate mă voi vaccina pe viitor, poate nu ( eu mă bazez în luarea deciziei pe incidența cazurilor în comunitatea din care fac parte! ), dar dacă ALEG să o fac, cu CE anume? Care e cea mai SIGURĂ? (Din atâtea.)

| johnnny123 a răspuns (pentru anonim_4396):

"Se mai moare și de la vaccin"

Pana acum la nivel global au fost vaccinate cu schema completa aproape 3 MILIARDE de oameni. Mortile confirmate ca avand legatura cu vaccinul au fost sub 100, si numai atunci cand s-a produs un cumul extrem de improbabil de factori.

Numarul de decese provocate de Covid-19 este aproape 5 milioane.

Compara "sub 100 de morti" cu "5 milioane de morti" si mai spune-mi o data "Se mai moare și de la vaccin".

Cu toate astea, tot nu mi-ai raspuns la intrebare: In ce fel ti-a fost calcata tie in picioare demnitatea?

Cei care se vaccineaza o fac pentru a se proteja pe ei insisi, pe cei dragi si pe cei din jur, si pentru a incheia aceasta pandemie care ne-a adus in pragul colapsului. Ti se pare ca refuzul de a participa la acest efort pentru binele comun este o forma de demnitate? In cazul asta habar nu ai ce inseamna demnitate.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru PufulețiGratis):

Nu e numai pentru cand iti pierzi cainele. E si pentru momentul in care te duci cu el unde vezi cu ochii si il lasi pe marginea drumului.
Face pui si uite asa nu mai scapam de maidanezi.

Daca are chip si iti este adus inapoi, e usor sa fii tras la raspundere.

| PufulețiGratis a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Bună.

Personal NU! aș face NICIODATĂ! acest lucru!
Atașamentul meu emoțional față de ei este asemănător atașamentului lor față de stăpân aka. Familia lor!, Care este un ATAȘAMENT PE VIAȚA!

Nu înțeleg ce suflet au unii! Dacă au unul.
Deși, nu mă miră prea mult... unii își abandonează PROPRII COPII!
Deci, adio Umanitate...

ÎNȚELEG ce spui tu aici.

E echivalentul unei responsabilizări forțate, dar necesară.
Nu este normal & necesar să fie chinuite atâtea suflete nevinovate!

https://www.tpu.ro/......-oameni_1/

| anonimg a răspuns (pentru CIaudiu):

Eu sunt antivaccinist doar din pricina obigativitatilor. Cu cat obligativitatea este mai mare, cu atat mai mare este si natura de a te opune.
Daca as baga religia fortat pentru ca sa existe moralitate, ar fi corect?
Libertatea de alegere nu trebuie vazuta prin ochii celor mai multi sau a celor mai putini; ci prin ochii acelora care au o vedere, o intelgere mai mare, mai larga asupra acesteia.

Eu n-am nimic impotriva vaccinarii; ma pot vaccina oricand. Eu sunt (voi fi) impotriva obligativitatii chiar si dupa ce ma voi vaccina.

| CIaudiu a răspuns (pentru anonimg):

Aici este greseala pe care multi o comiteti. Spune-mi si mie, intr-o tara ca Romania in care majoritatea populatiei este formata din analfabeti religiosi care contesta stiinta si realitatea, si care prin urmare refuza sa se vaccineze invocand teorii aberante fara pic de logica, sens si dovezi, lucru ce a dus la doi ani de pandemie cu milioane de infectari si zeci de mii de morti, in continuare trebuie lasati cu decizia de a nu se vaccina din motive aberante punand in pericol sute de mii sau milioane de vieti? Sau trebuie sa intervina cineva cu scaun la cap sa le impuna realitatea pentru a incheia pandemia si a stopa viitoarele decese si infectari?
Daca toti ar fi fost niste cetateni model care ar fi luat stiinta si pandemia in serios si s-ar fi conformat cum trebuie, te asigur eu ca n-am fi ajuns la restrictii. Restrictii ce unii le considera dure, eu unul le consider banale si de neajuns. Ar trebui sa facem ce au facut austriecii. Sa impunem prin lege obligativitatea vaccinarii. Cine nu se vaccineaza, amenda uriasa si ani grei de puscarie. Nu accept ca un analfabet conspirationist sa decida sa nu se vaccineze pe motive gen "bil Geiț si cipurile lui" iar din cauza analfabetului sa se infecteze sute sau mii de oameni din care sa moara zeci nevinovati. Iar acei oameni infectati la randul lor sa transmita mai departe visurul si sa provoace alte sute de decese.

| anonimg a răspuns (pentru CIaudiu):

Ca si crestin eu cred atat in religie cat si in stiinta.
Stiinta este buna pentru ca este de la Dumnezeu (adica in cazul nostru vaccinarea) atata timp cat nu exista obligativitate, impunere.
Cat timp stiinta calca constiinta omului, aceasta nu mai este buna, si deci devenit o arma in mana diavolului.

Este la fel ca si cu Biblia: ea este buna, este de la Dumnezeu; dar cat timp a cazut in mainile acelor conducatori lesinati dupa bani, aceasta este putere de constragere spre rau. Nu degeaba a devenit Biblia urata de toata lumea.
Asa este si cu vaccinul. Nu zic ca este rau: dar el a cazut in mainile acelora care nu tin cont de constiinta, si-l administreaza ca atare.
Atat Biblia cat si vaccinul, cat timp sunt in mainile celor rai nu sunt altceva decat blesteme, chiar daca amandoua sunt de la Dumnezeu. De amandoua era mai bine sa nu se fi auzit, decat sa cada in maini nepotrivite.

Eu nu ma iau dupa numarul de infectari si nici dupa numarul de decese. numarul celor morti din pricina bolilor civilatiei si al accidentelor este cu mult mai mare.
Eu sunt anti vaccinist doar acolo unde exista impunere.

"Sa impunem prin lege obligativitatea vaccinarii. Cine nu se vaccineaza, amenda uriasa si ani grei de puscarie."
Multi oameni si-au dat mai bine viata decat sa-si calce constiinta.
"Alţii au suferit batjocuri, bătăi, lanţuri şi închisoare;
au fost ucişi cu pietre, tăiaţi în două cu ferăstrăul, chinuiţi; au murit ucişi de sabie, au pribegit îmbrăcaţi cu cojoace şi în piei de capre, lipsiţi de toate, prigoniţi, munciţi –
ei, de care lumea nu era vrednică – au rătăcit prin pustiuri, prin munţi, prin peşteri şi prin crăpăturile pământului.
Toţi aceştia, măcar că au fost lăudaţi pentru credinţa lor, totuşi n-au primit ce le fusese făgăduit;
pentru că Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun pentru noi, ca să n-ajungă ei la desăvârşire fără noi." (Evrei.11:36-40)

Cei mai multi oameni nu stiu ce este constiinta. Ca atare, nici nu tin cont de ea -nici in dreptul lor, si cu atat mai putin dreptul altora.
Este teribil sa iti calci constiinta, pentru ca aceasta nu mai poate fi recuperata vreodata. Mai bine accepti moartea in chinuri decat sa-ti calci constinta. Nu este o jignire, ci un adevar: cei mai multi oameni au o constiinta tocita. Faptele rele o tocesc si mai mult, pana acolo incat sa te bucuri ca poti face orice lucru rau fara nicun pic de regret. Faptele de coruptie afecteaza constiinta.

Existau solutii pentru ca statele lumii sa nu afecteze nici pe unii si nici pe altii.

"Nu accept ca un analfabet conspirationist sa decida sa nu se vaccineze pe motive gen "bil Geiț si cipurile lui"".
Astfel de oameni nu sunt mai buni decat politicienii care impun vaccinarea anti covid. Asadar eu nu sunt nici cu unii, nici cu altii. Orice impunere nu trebuie acceptata. Pentru ca daca o luam pe invers, atunci si Biblia ar trebui impusa pentru a opri imoralitatea.
Dar repet: orice impunere, chiar daca in spatele ei este o cauza buna, nu trebuie acceptata.
Chiar si un parinte, ca sa fie parinte in adevaratul sens al cuvantului, isi convinge cu dragoste copilul sa faca un lucru sau sa nu il faca. Altfel, un astfel de parinte este decazut din drepturi, chiar daca el inca in acte figureaza cu rolul de parinte.

O spun si o mai repet: nu sunt impotriva vaccinului, ci doar atunci cand apare impunere. Chiar si dupa ce ma voi vaccina, eu tot ma voi impune vaccinarii cat timp in aceasta exista o umbra de impunere.
Un cetatean model nu este unul care se vaccineaza, ci unul care ofera libertate celorlalti.

| CIaudiu a răspuns (pentru anonimg):

Sa obligi Biblia ca sa combati imortalitatea? Mai rau ai face. Biblia e fix ca alcoolul. In cantitati mici este benefica, in cantitati mari este nimicitoare. Nu-mi spune ca pocaitii fanatici, martorii lui Iehova, sectantii si restul care fac din religie un mod de viata sunt plini de moralitate fiind oameni exemplari pentru toti.

Asta o treaba. In plus, mi-ai vorbit multe si totusi nu mi-ai raspuns la intrebarea care ma interesa. Ce facem cu anti-vaccinistii? Ii lasam sa-si apere "drepturile" lasandu-i sa faca milioane de infectarii si mii de decese in continuare sau le impunem vaccinul pentru a trai o viata normala cat mai curand si evitand astfel zecile de mii de decese total IMORALE si nevinovate? Spune-mi. Parlamentarul ala care baga legea nu o face degeaba. Nu baga tu un parlamentar responsabil in aceeasi oala cu niste jeguri de oameni. Decuzia nu vine din parlamentul Romaniei, vine de la altii total potenti intelectual. Ala din necesitate impune restrictii, pentru ca oamenii n-au invatat din greselile celorlalti din intreaga istorie.

| anonimg a răspuns (pentru CIaudiu):

"Ce facem cu anti-vaccinistii?"
Un raspuns clar este acela ca fiecare om este liber sa aleaga; si nu trebuie sa fie obligat. Pe "piata" exista multe produse: si sanatoase si nesanatoase. Datoria fiecaruia este sa ne informam si de la unii si de altii, si apoi sa alegem. Obligativitatea nu trebuie impusa din nicio parte.
Dar inainte de toate trebuie mai intai sa intelegem ce inseamna libertatea de constiinta. Pentru ca aceasta nu a fost respectata nici de biserica in trecut, iar in prezent se pare ca nici stiinta nu o respecta.
Oricat de bune ar fi motivele, nimeni nu are dreptul sa s eatinga de libertatea de constiinta si de alegere. Nici macar Dumnezeu nu poate face asta. Dar omul indrazneste sa faca asta, chiar fara mustrari de constiinta.
"Va veni vremea cand oricine va va ucide sa creada ca aduce o slujba lui Dumnezeu." (Ioan.16:2) Asta s-a intamplat in trecut, si se intampla acum. Chiar daca traieste fizic, un om care a fost silit sa-si calce constiinta este ca si mort.

| Feyenooord666666 a răspuns:

La cec bank da.

| Feyenooord666666 a răspuns:

Cine ti-a dat block mama draga? Ce argumente vrei? vezi acolo de kaka 24.

| MariaEElena0505 a răspuns:

La cec stiu ca da.

| Mariaa2201 a răspuns:

Banca reprezinta o institutie privata, nu apartine statului. Doar institutiile publice ca:primarie, taxe si impozite, etc. Deci poti merge la banca.

| Grigore31 a răspuns:

Pot intra linistiti.