anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut,am 15 ani si am nevoie de ajutor.
In primul rand de 4 zile nu am miros si gust, adica simt putin doar parfumurile, otetul si usturoiul din cat am testat iar pe partea de gust simt doar sarat, dulce si iute dar nu simt aroma ca sa zic asa.
In rest nu am alte simptome.
Azi am fost la dispensar si mi-a prescris sa iau ceva vitamine si pastile si mi-a spus sa sun la ambulanta ca sa vina sa imi faca testul de covid insa mi-e frica sa nu cumva sa ma bage in spital, adica nu stiu cum functioneaza daca nu prezint alte simptome.
Insa ce ma nelinisteste teribil este faptul ca poate i am infectat si pe ai mei pentru ca stau cu ei in casa si ca poate doamne fereste ce se poate intampla pentru ca ei sunt destul de batrani(mama are 41 de ani si tata 49, amandoi fumeaza),
Si din cauza ca tot ma gandesc la asta ajung sa respir greu, simt ca ma sufoc si tot imi vine sa casc pentru a trage aer.
Nu stiu ce sa fac, nu stiu ce se va intampla,

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
3 răspunsuri:
| badpanda a răspuns:

Batran la 41 de ani?
Linisteste-te.Am avut toti in familie cel mai in varsta are 83 de ani si s-a pus primul pe picioare.

| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Parintii tai au simptome? Cel mai bine e sa iti faci un test de la farmacie. Costa 50 de lei, nu este chiar cel mai eficient, insa sa iti faci o idee macar. Daca iese pozitiv, mergi si fa unul 'oficial'. Vei primi ordin de a sta in carantina de la DSP pentru 14 zile (si tu si familia) (asta daca iese pozitiv). Daca iese negativ, atunci mai stai 3 zile, iar daca se agraveaza sau te simti rau sau fac parintii tai simptome ar fi bine sa faci un test 'oficial'. Sper sa se rezolve cu vitaminele si sa fiti cu totii bine. Multa sanatate tie si familiei!

| al0o0o0 a răspuns:

Calmeaza-te. Daca a fost sa ii infectezi si pe ei asta este, nu prea mai ai ce sa faci acum. Tu ai simptome destul de usoare daca e sa ai cu adevarat covid asa ca cel mai probabil asa vor fi si ei. Oricum, nu este sigur ca si ei au.
De asemenea, este posibil ca problemele de respiratie sa fie parte din niste atacuri de panica.NU garantez nimic, dar este posibil. Ar trebui sa faci ceva si in legatura cu asta