| stef112 a întrebat:

Salut, am si eu o intrebare. Stau cu bunica mea in varsta de 78 ani. Saptamana trecuta incepand de marti am avut putin simptome de raceala, curgea nasul, tuse, nimic grav, nu febra sau altele. Joi spre vineri m-am trezit din somn putin bulversat, o senzatie neobisnuita pe care nu pot sa o descriu, ca o ameteala si atunci am observat ca mi-a disparut mirosul. Vineri am cumparat 2 teste si mi-am facut si eu si bunica ambele fiind pozitive. Bunica are 3 doze de vaccin ultima facuta pe data de 5 si eu am 2 facut in mai.Acum nici eu nici ea nu avem niciun simptom neplacut in afara de tuse, am cerut unei prietene de la o clinica o schema de tratament care consta mai mult in vitamine din ce am vazut(c, d, zinc etc). Acum intrebarea mea este, sa sun la dsp sau la 112 sa anunt? M-am gandit ca avand in vedere ca niciunul din noi nu a facut febra sau un simptom mai semnificativ nu are rost insa ma gandesc in privinta bunicii pentru ca e batrana, voi ce ziceti?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
3 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Este mai bine sa suni, ca sa primiti o schema de tratament corecta, pentru bunica ta.

| NumeUtilizatorMyAss a răspuns:

Da, suna.

| GheorghePrep a răspuns:

Contacteaza medicul de familie pentru instructiuni de ordin medical nu comunitatea TPU. Daca situatia se inrautateste (apar dificultati in respiratie, senzatie de lesin, dureri in piept) suna de urgenta la 112.