anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut! As vrea sa imi fac vaccin-ul Johnson ca sa scap pe viitor de facut teste PCR si restul. Intrebarea mea este daca il fac, cate zile trebuie sa astept ca sa fie valid certificatul de vaccinare? Stiu ca la Pfizer trebuie sa treaca 14 zile (2 saptamani) de la a 2-a doza pentru a fi valid certificatul de vaccinare (gen sa iti scaneze cu succes in restaurante etc. certificatul). E acelasi caz si cu Johnson? Am auzit ca trebuie sa treaca 28 zile de la vaccin-ul Johnson ca sa fie valid, gen sa il pot folosi in aeroport sa evit carantina. Stie cineva care e situatia? Dau funda!

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
5 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Certificatul de vaccinare il primesti numai dupa ce faci a doua doza de vaccin, adica dupa 3-4 saptamani.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Am facut pe 21, pe certificat scrie ca e valabil incepind cu 28...

| AlexDorinel a răspuns:

Johnson e vaccin cu doza unica deci primești pe loc certificatul.

| Jassmina a răspuns (pentru AlexDorinel):

Nu imediat dupa ce ai primit vaccinul.
cerificatul se aloca dupa 14 zile de la vaccinarea completa, ca sa isi fii facut efectul.
Chiar daca este doza unica, tot 14 zile dureaza

| Laura162 a răspuns:

"Persoanele care au fost vaccinate integral cu un vaccin anti-COVID-19 aprobat pe tot teritoriul UE și care dețin certificatul digital al UE privind COVID atestând că au primit ultima doză cu cel puțin 14 zile în urmă ar trebui să fie exceptate de la cerința de testare sau de carantină atunci când călătoresc."

Sursa: https://ec.europa.eu/......ificate_ro