| EnacheCelia a întrebat:


Voi ce credeti despre tosta situatia asta? Cum va simtiti? Pe mine una ma termina nebunia si ma face tare nelinistita tot ce se intampla acum. De la toata aceasta incertitudine nu ma mai pot concentra pe nimic. Efectiv simt ca pierd foarte mult si ca timpul trece. nu reusesc sa ma bucur de timpul cu familia pentru ca stau concentrata pe informatii sa aflu ce se mai intampla cu covidul. Nu vreau sa aud ca e o minciuna. Consider ca e lipsa de respect fata de medici, fata de cei care au murit si familiile lor. Vreau doar sa imi gasesc linistea odata.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
| dianacosma a răspuns:

Salut, EnacheCelia!

Emoţiile şi stările pe care le descrii - incertitudine, preocupare, stres, lipsa concentrării - sunt comune şi de aşteptat pe timp de pandemie.

Înţeleg din mesaj că te gândeşti la variante, lucruri prezente în viaţa ta de care teoretic te-ai putea bucura, însă emoţional te simţi mai degrabă conectată la situaţia şi informaţiile despre pandemie.

O recomandare generală este să îţi stabileşti un program, să pui o limită la consumul de ştiri încât să fii informată şi în acelaşi timp să nu mai ocupe atât din timpul tău şi să programezi activităţi de care te-ai putea bucura alături de familie. Când există atâta îngrijorare şi aşa o avalanşă de informaţii peste tot, chiar dacă ştim ce ne-ar face bine, putem uita să profităm de moment.

Liniştea este o atitudine interioară, care se poate dezvolta. Ţine mult şi de raportarea noastră la ce se întâmplă. Ai grijă de tine în perioada asta mai ales. Îţi recomand, dacă vrei, să cauţi să priveşti ceea ce simţi şi stările prin care treci cu răbdare şi compasiune.

Diana CosmaDiana Cosma
3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i nici o nebunie, este purul si durul adevar: corona virus exista si a afectat pana acum tot globul.
Sunt 4 milioane de infectati din care 275.000 au murit.
Statistica oficiala a tarilor, este aici:
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Mergi in jos cu mousul si vei vedea cifrele, raportate zilnic de fiecare Minister de Sanatate, din fiecare tara.
Romania este in crestere, zilnic infectandu-se in jur de 300 persoane.
Fa-ti viata frumoasa si bucura-te de familia ta, ca asta este important acum, cand nu poti intra in contact cu prietenii sau rudele, nefiind inca indicat.
Sunt extremd e multe de facut in casa si alaturi de familie, asadar relaxeaza-te si ia viata ca atare, ca stresul nu ajuta la nimic, dimpotriva, poate declansa boli si probleme psihice.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Și eu probabil m-aș simții la fel dacă aș asculta toate informațiile livrate de presă, las-o mai moale cu informarea și stai chill, că de când a apărut virusu' informațiile sunt în mare parte aceleași.
Încearcă să speculezi momentul făcând chestii care-ți sunt folositoare.
O să treacă și virusul ăsta.