| IulianMatei a întrebat:

Salutare. Recent m-am angajat la o firma de constructii si mergem prin toata tara. Eu trebuie sa merg cu un coleg intr-o duba. De multe ori facem si 4-5 ore pe zi de mers. Din ce am observat el nu prea are grija de igiena insa l-am rugat cat suntem in masina sa poarte masca pe care o port si eu. As vrea sa stiu mai exista vreun risc sa ma infectez in cazul in care el are covid sa presupunem (ma gandesc ca e o chestiune de timp pana sa-l faca la cum nu ii pasa de igiena si de nimic). Eu de cand a inceput pandemia am avut grija si am respectat masurile cat am putut si imi este mai mult frica pentru bunica care locuieste cu noi si are si alte afectiuni destul de serioase si nici nu as putea sa renunt la actualul loc de munca pentru ca am datorii si probleme. Multumesc ca m-ati ascultat si orice sfat e bine venit!

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Apreciat de Editori
| Emma30555 a răspuns:

Incearca pe cât posibil sa nu stai cu bunica nas în nas, sa nu o pupi, îmbrățișezi sa ai grija pe ce pui mâinile etc. Dacă purtați amândoi masca șansele scad destul de mult dar pe de alta parte dacă îl vezi răcit sau cu ceva simptome nu mai circuli cu el deloc iar dacă tu simți ca ai anumite simptome la fel, te izolezi cumva de restul

3 răspunsuri:
| Yuoia a răspuns:

Daca porti masca, e bine. Dar virusul se ia si pe imbracaminte. De oriunde, nu numai de la coleg.
Cand ajungi acasa, schimba hainele inainte de a intra in casa si a lua contact cu bunica.

| Digikey a răspuns:

La munca nu port masca, o pun doar daca vad vreo oaie crizata care se apropie tremurand cu masca pe fata.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Daca el ia virusul o sa-l ei si tu sigur asa.
DAR sa fim realisti, cine da importanta pe regurile de dezinfectare? Zilnic stau printre sute de oameni care asemenea ca si mie, purtam masca ca asa ne spune legea. Nimeni nu mai crede ca face ceva virusul asta, desi si printre noi au fost cazuri confirmate, dar cazuri care cresc teoria conspiratiei.
Dar imi dau niste mancarimi la nas de mor, cand se dezlipeste puful ala de pe masca.