| paralell a întrebat:

Se apropie 15 mai, deja cred ca simtim cu totii epuizare, stres de la toata perioada asta de stat in carantina. Si eu simt la fel, sincer abia astept. Nu am iesit de prea multe ori din casa si simt ca am ajuns la o limita. Cum pot sa nu o iau razna de tot pana pe 15 mai? Cu cat se apropie perioaa respectiva cu atat simt si mai multa neliniste.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
| SimonaPSI a răspuns:

Salut Paralell, anxietatea e produsa de izolare sau de gandul reintegrarii in comunitate happy?
20% din energia corpului nostru este consumata de creier. Probabil, din totalul energiei de care dispui, o mare parte este consumata gandidu-te si stresandu-te legat de ce se intampla in aceste zile. De aici si sentimentul de epuizare pe care il resimti.
Cum ti s-a recomandat de prietenii TUP, incearca sa te readaptezi vietii obisnuite, facand activitati care iti dau confort, preocupandu-te de lucruri utile, antrenandu-ti rabdarea si tonusul. Vei avea mai multa libertate de miscare dar in acelasi timp va trebui sa fii mai atent la ce vei face cu ea, pentru a ramane protejat si sanatos. Enjoy life!

Simona CarstoiuSimona Carstoiu
3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Totusi sa realizam ca stam acasa, cu net, cu Netflix, cu Facebook. Nu e ca si cum am fi pe front cu arma in mana si bombe cazand peste noi. Nu vad de unde atata epuizare si stres

| aditimus a răspuns:

Iesi minim 30 de minute la o plimbare in cel mai apropiat parc, fa sport, citeste o carte, joaca jocuri logice, urmareste un documentar, fa o mancare buna, incearca sa canti.