Întrebare recomandată | AdelinaC a întrebat:

Stiti un site sau organizatie care ofera ajutor moral prin internet oamenilor cu ocazia acestei pandemii?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
| SimonaPSI a răspuns:

Buna ziua AdelinaC. Poti apela cu incredere la AutoDepreHub - 037.445.64.20 sau la Atlas HelpLine - 031.630.20.20. Vei intalni acolo specialisti care iti stau la dispozitie cu experienta lor. Sunt pregatiti pentru interventii suportive in cazuri ca cel de fata. Si psihologii voluntari de pe aceasta platforma sunt alaturi de tine. Numai bine

Simona CarstoiuSimona Carstoiu
12 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

E cazul tău, scrie aici ce te frământă

| Mosotti a răspuns:

Ajutor in ce sens? Pai iti zic eu:
Stai linistita, nu te mai panica ca oricum nu ajuta, traieste-ti ziua normal, bucura-te de ce te poti bucura si ce o fi o fi, daca nu iei virusul este foarte bine, probabilitatea este foarte mica sa-l iei, deci ai asta in cap, nu ignora probabilitatea cum fac majoritatea, nu te concentra doar pe efectul bolii.

Apoi si daca-l iei doamne freste asta este, vei trece si peste asta, si aia este, fruntea sus, oricum altceva nu ai de facut decat asa.
Ca daca tu nu constientizezi astea, oricine ti-ar zice, tot degeaba, trebuie tu sa-ti dai seama ca asa este si ca trebuie sa gandesti asa.
Acum sti ce ti-ar zice si cei care ar ajuta. Si oricum, nu ti-ar zice de aia cu probabilitatea, asta ti-am zis-o eu. Pentru ca acum 2-3 saptamani au zis astia ca omul se concentreaza pe efectul bolii, nu pe probabilitate din pacate.

Gandeste-te ca suntem 20 de milioane si doar 1292 cazuri de infectare in toata tara pqnq qai 28 martie sambata ora 2, 10 dimineata, daca te protejezi, sansele sa iei sunt infime! Ca sa nu mai zic ca multi din cei infectati au forme usoare si isi revin in maxim 17 zile, deci peste trei sferturi din cei 1300 isi revin destul de okey.
Ca daca te pun sa joci la loto in fiecare zi cu probabilitatea de a castiga, ca probabilitatea de a lua virusu, NU castigi nici daca joci 60 de zile la rand si ai extragere zilnic! Asa ca, cred ca ai inteles.

| AdelinaC explică (pentru Mosotti):

In sensul ca voiam sa caut un loc de voluntariat in aceasta perioada. Nu caut ajutor ca nu sunt panicata deloc

| Mosotti a răspuns (pentru AdelinaC):

Aaa, foarte bine, buna idee, deci sa fi tu in echipa. Nu se stie unde ar fi dar mai cauta pe google.

| Simpatik a răspuns:

Unul dintre siteurile de suport moral pe toate domeniile a fost si este si TPU!

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Da, există chiar pe TPU. Așteaptă, că o să ți se răspundă sau pune o întrebare aici:
https://www.tpu.ro/......ronavirus/

| ania a răspuns:

Cel mai mare ajutor moral îl oferă Dumnezeu dacă încerci să povestești cu El, îi spui tot ce ai pe suflet și dacă citești Noul testament rugându=te să/ți vorbească prin cartea lui.El ține viața noastră în mâna Lui, cu ce te pot mângâia niște oameni care nu sunt nici ei stăpâni pe viitorul lor propriu?

| AdelinaC explică (pentru ania):

Din cate ai vazut, nu am cerut ajutor pentru mine

Răspuns utilizator avertizat
| TatianaIstrate a răspuns:

Clinica Oana Nicolau cu sediu atat in Bucuresti, cat si in Cluj are mai multi specialisti care cred ca se vor dovedi extrem de utili in aceasta perioada. Uite un articol in care a povestit mai multe despre cum sa trecem cu bine peste aceasta criza un specialist de la ei https://www.wearehr.ro/sfaturi-psihoterapeut-optimism/