| AnonimMareMareMare a întrebat:

Sunt 66.000 teste de coronavirus efectuate in Romania, adica cam 22.000 de persoane.
Din 22.000 de persoane, 7.000 sunt infectate, deci cam 1 din 3 oameni testati, este infectat. Cati oameni credeti ca sunt de fapt infectati?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Nu prea conteaza.
Mai repede sau mai tarziu, majoritatea oamenilor se va "intalni" cu acest virus, iar sistemul lor imunitar va reactiona.
Problema este ca si la gripa: cei care au mai multe afectiuni cronice sau imunitatea scazuta vor avea nevoie de ajutor medical. Iar daca aceste cazuri apar prea repede, atunci capacitatea spitalelor se satureaaza, nu mai sunt echipamente suficiente, iar medicii sunt pusi in situatia de a alege intre pacienti: cine sa fie tratat si cine nu are rost.

Din acest motiv, daca epidemia este tinuta in frau, atunci cazurile se pot trata, iar mortalitatea devine mult mai redusa. Asta presupune sa se reduca mult cazurile de infectare in acelasi moment, iar propagarea sa fie franata in timp.

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Mmm, nu cred ca s-au facut chiar 3 teste de om. Doar cei vindecati au facut 3 teste, restul 1 sau 2. in fine. poate nu 1 din 3 testat e infectat, poate 1 din 4.

Cred ca mai sunt vreo 2-3.000 nedetecti pe putin, poate si vindecati deja.

| Alverto a răspuns:

Știi că cel pe lângă care ai trecut mai devreme pe stradă s-ar putea sa fie afectat de virus? laughing Tu crezi că au fost declarate toate infectăriile? Umblă pe străzi "bombardieri" care cred că sunt tari că umblă pe străzi când toată lumea e in casă