| AnastasiaK a întrebat:

Sunt alergatori pe aici, care isi continua activitatea in perioada asta? Daca da, cat va indepartati de domiciliu? Ma intereseaza in special daca s-a intalnit cineva cu un politist, avand declaratia completata corespunzator, dar neaflandu-se in jurul blocului/casei, ci un pic mai departe, si care au fost urmarile.

Cunosc prevederile Ordonantei nr 3, care e suficient de vaga incat sa admita, dpmdv, si deplasari pe o raza de 500-600 de metri de la domiciliu, poate un pic mai mult. In schimb, am auzit si precizarile ulterioare cu privire la deplasarea pentru activitate fizica individuala, care limiteaza foarte mult distanta. Personal nu am vazut niciun alergator sa se roteasca in jurul blocului, deci de aici si curiozitatea mea.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| Adry05 a răspuns:

Depinde mult de ce polițist dai. oricum mi se pare absurd atât de aproape de casă și dacă alerg singură să se ia de mine, că n-am ieșit să socializez sau ceva, alerg și plec acasă... totuși trebuie să fim atenți și responsabili nu închiși efectiv la domiciliu de parcă am fi infractori

12 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

La 450 m aveți idee dacă se poate merge să alergi?

| AnastasiaK explică (pentru Adry05):

Conform ordonantei si a precizarilor ulterioare, poti sa alergi strict in jurul blocului unde se afla domiciliul. Daca domiciliul nu e la bloc, atunci in jurul casei, etc. Asta daca vrei sa faci totul ca la carte. Insa, precizarile ulterioare nu sunt incluse in ordonanta deci, implicit, nu chiar atat de relevante. Din cate am vazut in zona mea, alergatorii nu se limiteaza la a face ture de bloc, ci se indeparteaza un pic mai mult de domiciliu. Acum nu stiu daca un politist cu exces de zel n-ar amenda asta. Tocmai de aia am si pus intrebarea, sa vad si experientele altora. Personal nu am iesit la alergat in perioada asta, iar la restul ieșirilor nu m-a oprit niciun politist asa ca nu le cunosc atitudinea in circumstantele date.

| AnastasiaK explică (pentru Adry05):

Ai dreptate. Cred ca sunt masuri foarte stricte gandite pentru "smecherii" care cauta mereu "portite" in lege doar ca sa nu se supuna ei. Si ca de obicei, se rasfrang restrictiile asupra celor de buna credinta care respecta legea.

Eu am incercat sa dau ture de bloc si am renuntat pana la urma. Sunt obisnuita sa alerg intre 5 si 10 km, iar sa fac distantele astea rotindu-ma intr-un diametru de 400m e teroare. Am colegi care dau 20-30 de ture de bloc, totusi, bănuiesc ca tine si de vointa. Nu e imposibil, dar nici prea placut.

| Adry05 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Eu nu am ieșit să alerg că mi se pare aiurea în juru blocului. Fac exerciții acasă. Dar urmează să-mi schimb domiciliul pentru o perioadă și acolo am un parc la 400 m de casă (distanță calculată de google maps) și de aia am întrebat dacă aș putea. Am întrebat un prieten care e la științe politice și urmărește mult subiectu și a zis că distanța aia ar fi ok și am voie cât timp nu e bandă roșie pusă la intrarea în parc. Poate te ajută informația.
Și da, de acord, mă enervează că mereu trebuie să fim pedepsiți noi care ne purtăm responsabil pentru niște proști care oricum nici acu nu se poartă cum trebuie și-i doare undeva de prevederile astea și de situație. eu înțeleg că n-au cum să ne verifice pe toți, dar cum îi vezi pe ăia iresponsabili îi arzi și gata. Să se plimbe mai mult poliția și cum vede pe cineva că stă chiar aiurea și în grupuri mari, să îi ardă și gata. Să-i pedepsească strict pe ăia pe care-i vede iresponsabili. Cu mine ce ai când mă vezi că merg singură pe stradă, evit să trec pe lângă alții, mă duc doar să alerg sau în vizită la cineva care știu că e la fel de responsaibil sau că mă urc în mașină și plec undeva la o casă la țară unde stau tot izolată? laughing)

| Superior a răspuns:

Cum zicea primarul ala din Italia... pana acum toti leneveau in casa toata ziua iar acum v-a gasit pe toti alergatul =]]]]]

| Adry05 a răspuns (pentru Superior):

Până acum te duceai în stânga și-n dreapta cu treburi, mergeai la cursuri/job, aveai activitate în afara casei, când ești închis între 4 pereți logic că simți nevoia să faci mișcare, că te anchilozezi...

| AnastasiaK explică (pentru Superior):

Daca tot te doare pe tine de activitatea mea, inainte aveam minim 3 alergari pe saptamana...asta dimineata, ca seara aveam antrenament de 2 ore, zilnic de luni pana vineri. Deci nu "m-a gasit" acum alergatul si nu o fac din fite, dar sa treci de la 2 antrenamente pe zi (intense, ca trebuia sa am meciuri in perioada asta) la stat in casa nu e ok nici pentru organism, de psihic nu mai zic. Momentan rezultatul e o minunata insmonie, chit ca fac miscare si am echipament si in casa, dar nu e la fel. Deci, daca tu ai trecut de la stat pe canapea la stat in pat sau invers, inteleg ca nu ai probleme, dar zau ca nu vad rostul comentariului. Te afecteaza pe tine cumva ca vreau sa ies eu la alergat sau ce?

| Superior a răspuns (pentru AnastasiaK):

Ce ma doare? Prin aceasta "activitate" a ta contribui la raspandirea COVID-19 in mod DIRECT si VOLUNTAR.

| AnastasiaK explică (pentru Superior):

Lasa-ma sa ghicesc, fac curent cand alerg pe o strada goala si curentul asta fuge in supermarket unde stau toti nas in nas, ia virusul de acolo si ti-l aduce tie in casa, nu?

Nu te panica oricum, ca pana la virus, vad ca tu mori mai mult de grija altora.

| anșa a răspuns:

Din câte am auzit eu la TV din casă se iese dacă e STRICT NECESAR doar la magazin și farmacie, la dus cățelul să își facă nevoile, si spital. Nu la plimbărică.

| JicaContra a răspuns (pentru anșa):

Ai auzit PROST, e voie si sa faci activitate fizica individuala (NU colectiva)
https://stirioficiale.ro/......202503.pdf
punctul 5 e comun animale si activitate fizica

| AnastasiaK explică (pentru anșa):

Aha, de la TV sa te documentezi. Doamne fereste sa citesti ordonantele ca risti sa fii prea informat si nu mai ai cum sa te iei de oameni aiurea dupa...