anonim_4396
| Anonim întreabă:

Știți că am specificat în întrebarea anterioară că testul Covid mi-a ieșit pozitiv.
Am sunat la DSP și mi-au zis că în scurt timp voi fi contactată de o echipă de a lor pentru a se face o anchetă epidemiologică.
În ce constă această anchetă epidemiologică?
Vor veni la mine acasă?
Ce întrebări îmi vor pune?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim explică:

Datele tale, unde stai, daca stai singur sau cu familia, ce simptome ai, contactii din ultima perioada pe care trebuie sa ii anunti ca esti pozitiv. Cam asta e ancheta.

3 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Ancheta epidemiologică este o acţiune complexă prin care, pornind de la un caz de covid-19 nou descoperit, denumit „caz index", aflat în viaţă sau recent decedat, se urmăreşte identificarea tuturor persoanelor care au fost în contact cu bolnavul respectiv. Este un act foarte important în combaterea pandemiei care trebuie să ducă la aflarea continuităţii lanţului de infecţie şi la descoperirea de noi cazuri.
Mai multe informatii privind ancheta in sine le gasesti in :
https://msmps.gov.md/......-19_ro.pdf
Multa sanatate!

| Emma30555 a răspuns:

Te vor întreba ce contacti ai avut în ultimul timp, sfatul meu este sa nu dai aceste contacte fiindcă ii vor obliga sa stea în izolare deși nu sunt bolnavi.

| Madaq a răspuns:

Te vor suna, iti vor pune intrebari gen : unde lucrezi, cu cine stai in locuita, persoane intrate in contact cu tine fara masca, din astea