| AnonimMareMareMare a întrebat:

Treaba cu Coronavirusul mi se pare extrem de ciudata. La inceput, doar persoanele in varsta se spunea ca erau afectate mai mult. Acum, din ce in ce mai multe stiri cu persoane tinere care mor, care sunt gasite in pat dimineata moarte dupa ce contacteaza coronavirusul si care nu aveau boli preexistente sau actuale, ci chiar un stil de viata sanatos si un organism sanatos. De ce mor acele persoane? Daca se va dori imunizarea in grup va muri un numar mare din populatia planetei inseamna. Si in plus, se spunea ca va dura cateva luni. Acum cel putin 2 ani cica va umbla virusul asta. Ce credeti?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da mai sunt si persoane tinere care mor. Totul tine de cum reacționează organismul si cat de puternic se bate cu virusul.

Epodemia va dura cateva luni. Asta nu inseamna ca virusul dispare după cateva luni ci va fi doar controlabil pana la gasirea unui vaccin sau tratament

| JulyDreams a răspuns:

La inceput se spunea asta pentru ca informatiile veneau din China. Nu tot ce iese de acolo e adevarat. In Europa nu e cenzura aia si acum avem o imagine mai aproape de adevar.
Mai e o problema si cu mutatiile care apar cu timpul, ca unele pot fi mai periculoase.
Si sistemul medical conteaza, ca daca nu-s echipament, spitale, doctori si competente, oamenii nu primesc tratament si ajung mai multi in stare critica.