| y4382vb819 a întrebat:

! URGENT! Hei TPU, deci in seara asta a venit unchiul meu la mine si este suspect de covid. Eu n-am dat salut cu el nici macar n-am vorbit. Parintii mei au stat de vorba cu el la cam 3 m fata de el. Sunt sanse sa am covid? Tin sa mentionez ca am 13 ani si astm bronsic sau am avut.Nu ma tratez de el, in fine. Voua vi se fare normal ca tu stii ca esti suspect de covid si stii ca am astm si vii acasa la mine?
Oricum nu prea il suporta nimeni. Deci ce spuneti? Sunt sanse sa am covid? Daca da, o sa traiesc?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| xerxes1 a răspuns:

Nu se ia chiar asa de usor cum ne sperie la tv,. depinde de foarte multi factori.au fost cazuri de familii cu un singur pozitiv, si au dormit impreuna, au mancat impreuna pana s-au prins ca este pozitiv unul dintre ei.

| y4382vb819 explică (pentru xerxes1):

Noi am stat la o distanta de cam 3 4 m de el si parintii mei au vorbit cu el eu nu. si nu avea simptome. el tuseste mai mukt din cauza tigarilor pentru ca "are beregata afumata" si nu a tusit deloc aseara
oricum mersi de raspuns.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Este evident ca unchiul asta nu este un om sanatos la cap, daca stie ca-i suspect de covid si a venit la voi, ca sa va infecteze.
Parintii tai nu trebuiau sa-i deschida usa, mai ales daca nu purta masca si manusi, fiindca virusul se ia prin aer, fiind extrem de contagios.
Legal, nu avea voie sa paraseasca domiciliul propriu si nici sa intre in contact cu cineva.

| y4382vb819 explică (pentru Violleta2022):

A zis la sfarsit ca e suspect.dar e posibil sa se ia?

| Violleta2022 a răspuns (pentru y4382vb819):

Sansele sunt maxime sa se fii luat, daca se confirma ca este infectat.

| y4382vb819 explică:

Mersi mda e o gripa si am avut destule pana acum sooo mersi