| Teodor168 a întrebat:

Vaccinul Johnson este cel puțin la fel de sigur ca și cel antigripal pe care toți l-am făcut când eram mici? Sau chiar este ceva experimental care îți poate provoca tromboze sau alte reacții adverse urâte?
Funda!

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nimeni nu-ti poate garanta ca-i sigur fiindca nu stim ce conditie de santate ai tu, cunsocuta sau necunoscuta de medici, investigata sau pur si simplu habar nu ai ca-i in corpul tau, conditie acre poate infleunta acest vaccin.
Astra Zeneca si Pfiser sunt facute la miliarde de oamnei pe glob si unul dintr-un milion are o reactieadversa. dar asta este nesansa aceluia care avea o problema de acre probabil nici nu stia ca exista.
In orice caz, este dovedit ca vaccinul protejeaza in situatii de infectare cu covid, in special pentru varianta Delta, care-i de 1000 de ori mai rea ca covidul initial, avand sanse sa treci prin el, facand doar o forma usoara, fara sa ajungi pe aparate de respirat, in coma sau sa mori.

| Violleta2022 a răspuns:

Am citit de curand ca vaccinul Moderna si Pfiser te protejeaza mult mai bine ca Astra Zeneca sau J&J ori alte vaccine:


"Newer studies based on real-world data of millions of vaccinated people in many countries have shown Moderna and Pfizer vaccines are:

80-90% effective at preventing asymptomatic infection
90% effective at preventing symptomatic infection
95% effective at preventing hospitalisation"

https://theconversation.com/......zer-165537

https://www.medicalnewstoday.com/......oronavirus

| gabicoo a răspuns:

Dacă ai dubii poți opta să te vaccinezi cu Pfizer! E singurul vaccin aprobat definitiv în SUA și în curs de aprobare și în UE.
Eu cu el m-am vaccinat!

| Digikey a răspuns:

6 savanti au incercat ruleta rusa.
5 dintre ei au afirmat ca este absolut sigura.