| 1Q a întrebat:

Vreau sa ma duc in Germania in luna Noiembrie sa stau cateva zile, intrebarea mea este daca nu am certificat verde trebuie sa stau in carantina sau daca prezint un test negativ ma lasa sa intru si fara izolare? Intreb pentru ca pe site MAE, aceasta informatie nu este clara, daca poate sa ma lamureasca cineva care stie sigur sau care a fost de curand si l-a lasat doar cu test negativ. FUNDA

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Apreciat de Editori
| NunuNini a răspuns:

Nu conteaza daca cineva a fost de curand. Regulile se schimba permanent. S-ar putea ca pana pleci nici sa nu poti intra fara vaccin.
Pentru Germania, România a fost inclusă în lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat!
Obligația de autoizolare / carantină se aplică persoanelor care vin din zone de risc. Inclusiv Romania. Pe timpul autoizolării nu este permisă părăsirea locuinței sau primirea de vizitatori.
E foarte clar.
Urmareste in continuare https://www.mae.ro/travel-conditions/3700

| 1Q explică (pentru NunuNini):

Asta am citit si eu, si mai jos spune ca persoanele care prezinta un test negativ sunt exceptate de la carantina, dar apoi si mai jos zice ca persoanele care prezinta doar un test negativ trebuie s aste ain carantina

3 răspunsuri:
| PogChamp a răspuns:

Fara vaccin sau trecere prin boala stai 10 zile in izolare., 14 daca ne clasifica nemtii ca am avea variante ale virusului.
Suntem pe lista rosie.

| David23445 a răspuns:

Poti intra in Germania cu test doar daca Romania e in lista Germaniei pe galben daca e pe rosu nu ai nici o santa sa nu stai in carantina

| David23445 a răspuns:

Poti intra in Germania cu test doar daca Romania e in lista Germaniei pe galben daca e pe rosu nu ai nici o santa sa nu stai in carantina da am uitat sa mentionez ca suntem pe rosu deci nu stiu ce sa zic si da si nu