anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am 16 ani, de o luna iau anticonceptioale Yasmin si in data de 06.04 am luat ultimul comprimat si inca nu mi-a venit menstruatia. E posibil sa fiu insarcinata? Am inceput sa iau primul blister in a 4-a zi a menstruatiei, dar nu am asteptat 7 zile, am asteptat doar 6, iar in aceeasi zi am mers la cabinetul de planificare familiala si a luat pastila de a 2-a zi, nu mai stiu cum se numeste dar stiu ca a fost 6 lei, in ziua respectiva nu am luat yasmin, iar a 2-a zi am comtinuat sa iau, facand pauza de 7 zile. Eposibil sa fiu insarcinata avand in vedere ca inca nu mi-a venit menstruatia? Pot face un test de sarcina avand siguranta ca iese bine avand in vedere concentratia de hormini de la anticonceptionale?

2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu inteleg cine ti-a prescris tie aceasta nebunie. Pilula de a doua zi nu se ia niciodata peste anticonceptionale. In plus, ea costa mult mai mult. habar nu am ce ai luat, dar in mod cert nu ceva bun. E posibil sa fii si insarcinata si bolnava (de la excesul de hormoni si administrarea gresita a anticonceptionalelor). Hormonul care este depistat de testul de sarcina nu are legatura cu cel din contraceptive, dar e prea devreme sa poti face un test de sarcina. De-abia in a 12-a zi de la terminare pilulelor poti face unul din prima urina de dimineata. Dar dat fiind ca este o situatie destul de urgenta, te sfatuiesc sa mergi la ginecolog pentru consult si sa-ti faci o analize de sange (gonadotrofina corionica umana).

| brokenkid a răspuns:

Nu este posibil stai linistita, probabil te intrebi de ce stie un baiat asa ceva, da imi place sa stiu multe despre femei.O colega de banca i-a intarziat menstruatia 2 luni si jumatate si crede-ma este adevarat, dar n-a fost gravida ci totul se pune pe baza dereglarii hormonale a organismului, la varsta ta perioada de menstruatie incepe sa se stabilizeze de accea apar intarzierile, a da si pacat ca de la varsta ta te strici cu anticonceptionale, daca nu stiai yasmin se spune ca ingrasa, lasa frate sa foloseasca prietenul prezervativwinking sa nu mai fie asa de comod, bafta