|

Am avut si eu un contact sexual pe data de 1.02. 2018 iar pe data de 3.02. 2018 i-a venit menstruația la 28 zile ( ultima fusese pe 6 ianuarie ) iar aceasta a tinut 5 zile pana pe 8.02. 2018.

Contactul anterior si acesta au fost protejate. Azi de dimineața prietena mea avea greata si cateva crampe abdominale si m-am speriat.

Sa fie motiv de îngrijorare? Poate sa treaca ceva prin acel prezervativ? Ma gandesc ca odata cu venirea menstruației care a tinut ca de obicei 5 zile totul e ok.

Sper sa fie ok totul.

10 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

NU trebuie sa fii absolut deloc ingrijorat, in cazul in care sexul a fost intretinut in ultimele 9-10 zile ale ciclului menstrual, fiindca aceasta perioada a ciclului menstrual reprezinta FAZA INFERTILITATII ABSOLUTE a oricarui ciclu menstrual indiferent de tipul sau lungimea acestuia. In cazul in care menstruatia a pornit in data de 03.02.18 rezulta ca intre 24.01.18 - 02.02.18 formarea unei sarcini a fost 100% IMPOSIBILA chiar si daca ar fi fost ejaculate sperma IN VAGIN de fiecare data in oricare zi din aceasta perioada care a fost 100% INFERTILA. In concluzie ai fi putut sa intretii contacte sexuale neprotejate in toata aceasta perioada a ciclului menstrual. Pornirea si desfasurarea normal a menstruatiei pe parcursul celor 5 zile de sangerare, reprezinta GARANTIA ca in ciclul menstrual anterior terminat in data de 02.02.18, NU a fost fecundat ovulul si din acest motiv NU s-a format nicio sarcina. In aceste conditii ingrijorarea ta este lipsita de sens deci este si nejustificata. Multa sanatate!

| a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Si care poate fi treaba cu acele stari de rau si crampele ei abdominale?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim12345789344):

Exista posibilitatea sa apara sa fie provocate de teama de a nu fi insarcinata. pur si simplu din cauza fricii. a stresului, a paranoiei, sau din cauza unor afectiuni interne, sau gastro-intertinale, care nu au absolut nicio legatura cu procreerea sau cu sarcina. fiindca NICIODATA o sarcina instalata in uter NU va provoca stari de greata, de rau sau durere in aceasta perioada.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Cu respect, dar te contrazic in ceea ce priveste afirmatia cu... FAZA INFERTILITATII ABSOLUTE.

Nu e absoluta DELOC. Poate exista ovulatie si la menstruatie! Si la o zi dupa sau inainte de menstra.De fapt ORICAND poate fi eliminat un ovul.Na ca lucrurile se complica. Nu stiu daca esti medic sau nu...dar calendarul cu ovulatia este pur orientativ. Una este menstruatia cu despriderea si eliminarea mucoasei si alta este calendarul eliberarii ovulului care se poate petrece si in afara perioadei de MAXIMA FERTILITATE! Ai doar un clopot al lui Gauss prins in statistica probabilitatii. Din statistica matematica.
Nu confunda o probabilitate de 90 % sa nu fie ovulatie ( si sa o declari ABSOLUTA) cu posibilitatea de 10% sa elimine chiar atunci un ovul.
Sunt din practica n la puterea n copii facuti fix cand parea imposibil sa fie facuti...pe zilele declarate de tine absolut infertile!
2) Exista si FALS ciclu, cu simptome asemanatoare si totusi fata in speta sa fie insarcinata. Ups...se intampla, chiar daca f rar. ASA CA a avea ciclu nu este GARANTIE 100% ca nu a ramas. Poate doar un 90%. Asa ca nu putem vorbi de garantie!
Totusi in cazul de fata consider ca NU este insarcinata asa ca poate sta linistit tinarul.

PS sunt MEDIC...cam de 20 de ani, probabil varsta medie a celor ce intreaba pe aici.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru orientalmed):

Se pare ca nu cunosti zicala : ''daca taceai, filozof ramaneai'' fiindca in mod sigur nu te-ai fi discreditat si spun asta in idea ca ai fi chiar medic. Si dintr-un motiv absolut simplu : fiindca habar nu ai ce reprezinta FAZA LUTEALA a ciclului menstrual, adica FAZA INFERTILITATII ABSOLUTE a oricarui ciclu menstrual. Citeste cu atentie ceea ce este SPECIFICAT foarte précis, foarte exact si foarte explicit pe intelesul chiar si a oricarui agarici ageamiu, cu privire la ceea ce se intampla cu OVULUL in cazul in care NU s-a produs fecundarea acestuia, la FAZA OVULATORIE, si ce este SPECIFICAT si ia FAZA LUTEALA. Inainte de a mai debita si alte imbecilitati, te sfatuiesc sa CITESTI, sa te INFORMEZI fiindca doar asa poti sa INVETI si sa detii CUNOSTINTELE NECESARE EXACTE dar mai ales CORECTE, in orice domeniu. NO COMMENT laughing rolling on the floor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Nu este adevarat ce spui. Si te rog sa iti controlezi limbajul.
Ovulul poate fi eliberat si implicit fecundat in orice moment al celor app 28 de zile. Am insistat si insist pe probabilitate. In ultimele 9-10 zile este probabilitate mica, dar este, chiar si de 10 % daca ar fi sa o cuantificam. Si ai spus ca este FAZA INFERTILITATII ABSOLUTE.
Absolut inseamna in cazul de fata inseamna ca este imposibil sa fie eliminat un ovul. Si insist, nu este asa, se poate elimina ovul, chiar daca cu probabilitate mai mica
Niste cautari pe net pe google nu tin loc de studii, meserie si experienta in domeniu. Am avut mai multi pacienti ca medic decat ai avut raspunsuri pe forumul acesta. dar nu o duc pe o polemica personala ci doar pe un aspect pur medical.
De la absolut ( 0%) la un 10 % ca probabilitate este o chestie de finete pe care nu ai de unde sa o cunosti decat daca chiar lucrezi in domeniu. Ca uite asa sunt mame care se mira de ce raman insarcinate daca au facut xxx in ultimele sa zicem 3-5 zile, cand dupa teoria total NEmedicala ele sunt infertile...bine ca nu sunt sterile.
Daca ar fi doritori intram si pe subiectul "dereglari" in domeniu ca sa realizeze auditoriul ca nu suntem chiar asa o masina exacta.
Simplul efort fizic peste un anumit nivel poate modifica in luna respectiva raportul silelor asa zise fertile cu infertile.
Nu mai spun de o banala raceala.
Punct.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru orientalmed):

Mai retardatule, am profesat ca medic ginecolog mai multi ani decat ai tu ca si varsta. Orice alta discutie m-ar discredita si compromite ceea ce consider ca fiind absolut... inacceptabil. rolling on the floor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Limbajul tau spune multe ...Ai devenit brusc ginecolog. Spor la raspunsuri in mediul virtual.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

În situația prezentata de tine, prietena ta nu poate fi gravidă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ai avut contact sexual protejat si mai ales s-a intamplat in zilele in care sansele de sarcina sunt nule si ulterior menstruatia a aparut la timp chiar n ai de ce sa ti faci griji. Numai bine

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează