| Ch3ls3a91 a întrebat:

Am făcut sex neprotejat înainte cu 5 zile sa îmi vina menstruația(acum 2 săptămâni). Mi-a venit menstruatia normal, dar astăzi m-am simțit foarte rău, am vomitat toată ziua. Nu cred ca exista șanse sa fiu însărcinată, nu? Am întrat în panica, nu știu ce sa mai cred

Răspuns Câştigător
| Floareasoarelui26 a răspuns:

Daca contactul sexual are loc in cele 10 zile anterioare inceperii menstruatiei, sansele de sarcina sunt ZERO, aceasta fiind o perioada de infertilitate absoluta.
In plus, sangerarea menstruala este intotdeauna garantia ca nu exista o sarcina instalata in uter.
Daca ai un ciclu menstrual regulat, iti poti calcula perioada fertila astfel incat sa eviti contactul sexual in acele zile.
Starile de voma, in cazul prezentat de tine, au alte cauze.

| Ch3ls3a91 explică (pentru Floareasoarelui26):

Imi era frica poate pentru ca este asa zisa '' menstruatie falsa ''.

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Ch3ls3a91):

"Menstruatia falsa" care, de fapt, nu exista.
Este important sa stii ca daca o femeie insarcinata prezinta sangerari, acestea sunt anormale si de cele mai multe ori sunt relationate cu probleme ale sarcinii in sine, reprezentand un risc major pentru aceasta.
Daca te referi la spottingul de implantare, acesta se prezinta cu 2-4 zile inaintea datei la care ar fi trebuit sa inceapa in mod normal menstruatia si sunt doar niste pete maronii sau roz care apar in decursul unor ore sau al intregii zile pe chilot sau pe hartia igienica, atunci cand mergi sa urinezi.

10 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

-- Ch3ls3a91 explică (pentru Floareasoarelui26):
Imi era frica poate pentru ca este asa zisa '' menstruatie falsa ''.

Menstruatia in sarcina – mit sau adevar?''

Exista mitul potrivit caruia unele femei insarcinate ar mai avea sangerare menstruala si in perioada sarcinii. Medicii demonteaza, insa, acest mit, explicand ca este imposibil ca ovulatia sa mai aiba loc/sa se produca si dupa ce femeia a ramas insarcinata. Explicatia corecta, stiintifica si medicala este prezentata si explicata de mai multi medici ginecologi specialisti in acest domeniu.
Dr. Raluca Hera, Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC, explica in urmatorul articol :

https://doc.ro/......sau-adevar

Citeste si articolul scris de medicul specialist in aceasta privinta de Dr. LAURA STIRBU - Absolventa Facultatii de Medicina Generala, UMF Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca, Promotia 2014. Rezident Obstetrica-Ginecologie in Köln, Germania.

https://www.contraboli.ro/menstruatia-si-sangerarea-peste-sarcina/

'' Menstruația sau 'ciclul' peste sarcină. Este posibil? ''

Răspunsul la această întrebare este nu. Fizic nu este posibil să ai menstruație dacă ai rămas însărcinată. Menstruația peste sarcină este de fapt o falsă menstruație, o sângerare provocată de alți factori.

https://baby.unica.ro/......20999.html

'' Nu este posibil sa ai menstruatie peste sarcina, iar daca se intampla acest lucru poate fi vorba despre o alta problema de sanatate, de obicei legata de graviditate. Afla in continuare care este motivul pentru care aceasta situatie nu este posibila si cand trebuie sa te ingrijorezi.''

https://www.nastenatural.ro/poti-sa-ai-menstruatie-peste-sarcina/
Multa sanatate!

| corbulalbrosu a răspuns:

Ca sa dispara orice ingrijorare citeste urmatorul omentariu.
Dupa ce s-a produs eliberarea OVULULUI din OVAR prin procesul de OVULATIE, ovulul va fi VIABIL, adica fecundabil doar pentru o perioada de timp de MAXIM 24 de ore. Daca in cele 24 de ore pe care le are la dispozitie ovulul NU este fecundat de catre un spermatozoid. in acel caz ovulul isi pierde viabilitatea si efectiv ''moare'', Zilele situate dupa ziua de OVULATIE si ziua in care va incepere viitoarea menstruatie reprezinta PERIOADA LUTEALA a ciclului menstrual care mai este numita si PERIOADA INFERTILITATII ABSOLUTE, adica zilele in care este cu totul/ 100% IMPOSIBIL sa se poata forma sarcina si in cazul in care sperma ajunge in vagin in toate cele 9-10 (11) zile situate inaintea zilei in care urmeaza sa inceapa sangerarea menstruala.
Daca vei citi cu multa atentie informatiile si toate explicatiile care sunt precizate si prezentate in urmatorul raspuns vei reusi sa intelegi ca in momentul in care a fost intretinut actul sexual, (cu 5 zile inainte de ziua in care a posnit sangerarea menstruala) ciclul tau menstrual rea deja/se situa in asa numita perioada de INFERTILITATE ABSOLUTA a ciclului menstrual.

IMPOSIBILITATEA FORMARII SARCINII IN ULTIMELE 10-11 ZILE

Este determinat stiintific si medical, in mod concret, cert si sigur faptul ca OVULUL VIABIL este produs si eliberat din FOLICULUL OVARIAN in una dintre cele 2 trompe uterine (in mod alternativ) indiferent care este tipul sau lungimea ciclului menstrual, INTOTDEAUNA cu exact 14 zile inainte de data la care va incepe urmatoarea menstruatie, bineinteles in cazul in care NU a fost fecundat ovulul. Cele 14 zile situate intre ziua de OVULATIE si ziua de incepere a urmatoarei menstruatii se numeste PERIOADA LUTEALA si are mereu LUNGIMEA FIXA de 14 zile, perioada care in realitate reprezinta PERIOADA DE INFERTILITATE ABSOLUTA a ciclului menstrual. De asemenea este determinat tot stiintific si medical ca OVULUL este VIABIL adica poate fi FECUNDAT de un spermatozoid NUMAI in ziua producerii sale, a OVULATIEI, adica numai in urmatoarele 24 de ore de la eliberarea sa din OVAR. In cazul in care ovulul nu este fecundat, atunci incepand cu a 2 zi ovulul ramas nefecundat, intra intr-un proces de IMBATRANIRE ACCELERATA, si in 2-3 zile se instaleaza starea de DEGENERARE totala si urmeaza procesul de DESTRAMARE. O parte a resturilor rezultate sunt resorbite de endometru, iar cealalta parte devine CORPUL GALBEN care incepe sa produca hormonul progesteron pana in preziua urmatoarei menstruatii. Reiese ca dupa ce au trecut in jur de 3 maxim 4 zile de la eliberarea din ovar, OVULUL nefecundat si degenerat PUR SI SIMPLU... DISPARE DIN UTER. Acest proces se produce cu circa 9-10 sau chiar 11 zile inainte de terminarea ciclului menstrual, sau ziua inceperii menstruatiei. Fiindca in ultimele 9-10 zile ale ciclului menstrual in mod cert si absolut sigur NU poate sa mai existe un ovul viabil in uter, reiese cat se poate de simplu. precis si clar ca in timpul acelor 9-10 zile chiar si daca ajunge sperma in vagin, indiferent in ce cantitate, formarea sarcinii devine 100% IMPOSIBILA fiindca NU poate sa existe niciodata un OVUL VIABIL in acest moment in uter.
Multa sanatate!

| Emilian65 a răspuns:

Daca menstruatia a venit normal, nu poti sa fii gravida.

| Teo29 a răspuns:

Nu sunt sanse acum ca ti-a venit menstruatia,
Dar pe viitor, faceti-o doar protejat.

| danaieladaniela a răspuns:

Sansele ca tu sa fi ramas gravida sunt mici, dar nu excluse. Mai bine fa un test de sarcina ca sa fi sigura. Sunt multe femei care sunt insarcinate si tot au menstruatie.

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru danaieladaniela):

Ar trebui sa stii ca acest lucru nu este posibil.
Sangerarea menstruala reprezinta eliminarea mucoasei uterine, care ar fi absolut vitala in cazul unei sarcini.Din moment ce se elimina, inseamna ca organismul nu are nevoie de ea, deci nu exista sarcina.
Sangerarile in timpul sarcinii sunt absolut anormale si necesita o vizita la medic sau la urgente.

| Ch3ls3a91 explică (pentru Floareasoarelui26):

Multumesc frumos, m-ai mai linistit

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Ch3ls3a91):

Cu drag! Numai bine!