|

Am si eu o intrebare: daca am facut pe data de 30 septembrie sex neprotejat prin metoda scoaterii(precizez ca ciclu trebuia sa-mi vina pe 28, dar nu mi-a venit)pe 2 oct am reluat anticonceptionalele si acum de maxim 2 zile am o scurgere "maronie"ce miroase mai mult a sânge decat sa zic ca e menstra..ma gandesc daca eram in perioada foarte fertilă pe 30 si puteam sa raman însărcinată în astea 2 săptămâni chiar dacă totuși am inceput sa iau pastilele?(*precizez ca am facut o lună pauza de la ele *)

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

In cazul in care folosire/administrarea pastilelor AC ca metoda de protectie anticonceptionala a fost intrerupta pe o anumita perioada de timp, atunci efectul contraceptiv instalat si existent in organism va dispare incepand din momentul in care au trecut mai mult de 8 zile fata de momentul in care a fost administrata ultima pastila AC folosita. Daca se intentioneaza sa fie reluata administrarea pastilelor AC, atunci se procedeaza exact la fel cum s-a procedat prima data. Prima pastila AC de pe folie, in mod obligatoriu trebuie sa fie folosita numai in momentul in care incepe o noua menstruatie. Daca prima pastila AC este folosita in PRIMA ZI de menstruatie, in acel caz exact din acel moment este instalata protectia totala. In cazul in care prima pastila AC este folosita incepand din a 2-a zi sau in urmatoarele 4 zile ale menstruatie, in acel caz protectia totala se instaleaza numai dupa trecerea a 7 zile, adica incepand din momentul in care este folosita cea de a 8-a pastila AC.
Fiindca NU ai mentionat in mod precis si explicit data la care ai folosit ultima pastila AC si perioada de timp exact indicata in care a fost intrerupta administrarea pastilelor AC, in aceste conditii este imposibil sa se poata formula raspunsul corect.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Anticonceptionalele se iau in prma zi a menstruatiei pentru a face efect, Si dupa 7 zile de la prima pastila (daca le iei in fiecare zi la aceeasi ora) poti sa ai sex neprotejat fara a avea griji (adica a 8a zi sau a 8a pastila).
Eu iti recomand sa faci un test de sarcina peste o saptamana sau doua sa vezi ce iese

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează