|

Am și eu o problemă. Iar cine se implică, rog seriozitate. Nu îmi e chiar ușor să scriu despre asta. Oricum vor fi și din cei care taie frunză la câini dar sper să văd și oameni cumsecade. Deci, sunt hipersexual, strașnic de hipersexual. Mai ales că e vară, pur și simplu îmi ies din minți (if you know what i mean). Și ar fi totul în ordine dacă aș face sex cu fete dar nu cu... mine. Ei bine cred că ați înțeles. Am încercat diverse modalități (proprii) de a renunța la masturbare dar mereu revin, cedez, îmi pierd voința. Se întâmplă asta - prea frecvent. Și nu - nu este normal. Fiindcă în vremurile când eram cu mult mai ocupat, interacționam cu oameni (inclusiv fete), și nu aveam practic timp pentru "a mă relaxa" mă simțeam de fapt - cu mult mai bine. Vreau să spun: emoțional stabil, puternic și sigur, motivat pentru diverse planuri, vise, scriam tot felul de «tâmpenii artistice», citeam mult, nu cădeam în depresie, nu beam bere zilnic și nu fumam câte un pachet de țigări pe zi. Acum trăiesc în alte condiții. Nu știu cum pentru alții dar în cazul meu, masturbarea mă demotivează, mă slăbește emoțional și mă face să mă simt jalnic și complexat ca un școlar. Nu știu cum să mă motivez suficient ca să renunț odată. Știu desigur că «neabținerea» derivă din frustrări sexuale, știu de fenomenul de sexualizare și știu că trebuie să-mi găsesc o prietenă și să nu mă plâng pe-aici. E adevărat - am o "problemă" cu fetele, nu mă "arunc" în relații, am amintiri frustrante și sunt, ca mulți alții, dezamăgit în iubire. Însă știu că soluția începe prin a renunța la acest «obicei» aiurit. Mă complac prea mult. Poate nu neapărat pentru relații, dar cel puțin pentru a-mi ordona odată această «viață de boschetar». Și... psihanalistul - nu e o soluție pentru mine (n-am bani pentru atâtea ședințe). Îmi dau seama perfect că masturbarea e un «refugiu» pentru frustrările mele sexuale. Știu că există Google dar am găsit doar vorbă aiurea, opinii care se contrazic reciproc și nici o soluție. Deci, vreau un sfat de la voi, o idee, poate o metodă sigură de a renunța, poate ați avut aceeași problemă și ați depășit-o cumva, poate "substanțe" magice, orice. Mulțumesc că ați citit.

9 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Treci pe sport in aer liber, alimentatie preponderent vegetale si si legume din belsug, fara tigari daca fumezi, somn suficient si preferabil intre orele 22-06, si lecturi faine.
Si daca ai gasi o nimfomana, nu e deloc o "garantie" ca iti va fi bine, ci tot cu una normala, de care sa te atasezi sincer si profund. Asa vei putea si evolua, si sa te linistesti si sa te stabilizezi.
Success!
SEXUL NU E CIOCOLATA!

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Dorinta de a renunta definitiv la masturbare este de competenta medicului psihiatru. Nu este o dorinta fireasca, sanatoasa, normala.

Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza in fiecare zi si n-au nicio boala.

http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3....2004 - 2104 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru doctorandus):

Pe scurt: numai medicii care s-au ticnit mai cred ca masturbarea ar produce boli mentale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu masturbarea te aduce în halul ăsta, ci felul cum (și ce) gândești.
O sesiune de psihoterapie te poate ajuta să îți recapeți încrederea în tine, dar și cheful de labă.
Nu mai fi trist, mai degrabă cere ajutor ca să dai de cauza reală a problemelor tale!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt in aceeasi situatie ->> '' nu mă "arunc" în relații, am amintiri frustrante și sunt, ca mulți alții, dezamăgit în iubirewinking '' dar mie imi place sa ma masturbezwinking de 8 zile - zilnic si azi de 2 ori chiar.
Asteapta sfaturi de la expertiwinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru alina2k18):

Cu vata bazaltica pe gland ai incercat!?winking laughing laughing laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si cand esti cu cineva trebuie sa stii sa te controlezi. Si atunci poti sa fii dependent si sa sufoci persoanele din jurul tau.
Materialismul es bun ca mediu, nu ca scop. Nu trebuie sa iubesti lumea, ca altfel luxul, femeile si toate astea te vor face sa pierzi linistea. Este bine sa le uzezi ca mediu. Fericirea consta in independenta si autonomie, nu in dependente de ceva exterior.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Salut, Cred ca ar trebui sa incepi prin a analiza ce s-a schimbat si de ce?
Pe de alta parte, daca te simti asa, e clar ca totul porneste de la o nemultumire de sine si asta nu e dat de masturbare.
Ai inceput sa te masturbezi candva pentru ca te simteai satul de fete care dezamageau si asa mai departe.
N-ai nevoie de psiholog, n-ai nevoie de regim special, ci doar de constientizare si vointa!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează