| catalina123123 a întrebat:

Bună! Acum o săptămână am făcut sex cu partenerul meu, eram în perioada fertilă, protejat bineînțeles, însă noi presupunem că s-a rupt puțin prezervativul. Preventiv, am luat a doua zi, cam la 10 ore după contactul sexual, o pastilă Escapelle. Acum 2 zile mi-au apărut niște scurgeri, însă nu au curs în cantități mari și a ținut 2-3 zile. Menstruația ar trebui să vină abia în 2 săptămâni. Este posibilă o sarcină? sau sunt reacțiile adverse ale pastilei. Aștept un răspuns vă rog. mulțumesc.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

De obicei dupa trecerea a 4-7 zile de la data administrarii pastilei de a 2-a zi se produce o sangerare princare organismul incearca sa se apere de invazia de hormoni sintetici care actioneaza asupra sistemului hormonal din organismul femeii respective.

SANGERAREA DE DUPA FOLOSIREA PARTILEI CONTRACEPTIVE :

De obicei aproape intotdeauna, cu rare exceptii, dupa trecerea a 4 - 7 zile de la data la care a fost folosita pastila contraceptiva (Escapelle, Postinor2, EllaOne) se produce o sangerare cantitativ slaba de sange rosu care se poate manifeste 1-2 zile si foarte rar mai multe zile. Aceasta sangerarea reprezinta in realitate un efect advers, de aparare a organismului fata de ''invazia'' hormonilor sintetici proveniti din pastila contraceptiva asupra organelor reproducatoare si ca urmare a efectului de dereglare a activitatii hormonale. Producerea sangerarii NU semnifica faptul ca hormonii proveniti din pastila folosita si-au facut sau nu treaba. Faptul ca efectul contraceptiv al pastilei s-a produs efectiv/a avut loc sau nu, se va adeveri ca fiind sigur in momentul in care va porni menstruatia. Pana in acel moment al menstruatiei nimeni nu se poate pronunta in vreun fel. Iar in cazul in care pornirea menstruatie s-ar putea sa se amane mai mult de 21 de zile, in acel caz raspunsul il ofera testul de sarcina.
Multa sanatate!

2 răspunsuri:
| Teo29 a răspuns:

Sunt reactii adverse ale pastilei de a 2 zi. Vor tine cel putin vreo 6 luni aceste dereglari