|

Buna, am 19 ani și acum o luna am făcut dragoste cu prietenul meu, de atunci nu mai mi-a venit ciclul si au început sa mă doară sanii. Am crezut ca sunt însărcinată dar pe testul de sarcina a ieșit negativ ....acum câteva zile am făcut din nou dragoste și mi-a curs un pic de sânge (foarte puțin ) de la ce poate fi?

Mulțumesc ❤️?❤️

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In conformitate cu cele descrise si precizate, rezulta concluzia potrivit careia esti in situatia in care din cauza faptului ca in organismul tau se produc anumite dereglari hormonale, ciclul menstrual are caracteristica principala de a fi NEREGULATA. In cazul tau se poate doar presupune ca ovarele tale sunt afectate de asa numitul sindrom al ovarelor chistice/polichistice (SOPC) si din acest motiv ovarele ajung in situatia de a nu mai reusi sa maturizeze si sa elibereze ovulul dupa un anumit timp precis si bine stabilit si din acest motiv ciclul devine mai mult sau mai putin NEREGULAT cu o lungime imposibila de a fi anticipata. Chiar de la inceput trebuie sa stii ca ciclul menstrual NU este influentat, modificat sau conditionat de factori externi. Pornirea menstruatiei este dirijata STRICT hormonal si din acest motiv pot sa existe cicluri menstruale REGULATE dar la fel de bine si din pacate cele mai multe cicluri menstruale sunt de fapt cele NEREGULATE. Caracteristica principala a ciclului menstrual de tip NEREGULAT, este insasi IMPREDICTIBILITATEA, privind atat momentul de incepere a menstruatiei cat si lungimea ca numar de zile a ciclului menstrual. Asta se datoreaza faptului ca nu exista un reper precis si fix (OVULATIA) fata de care sa se poata determina perioada fertila si lungimea finala a ciclului. In situatia prezentata si descrisa in intrebarea ta, se poate afirma fara greseala ca este vorba de o dereglare hormonala destul de importanta, situatie care apare si care se poate produce doar din cauza activitati foarte proaste si incorecte a unui singur sau a mai multe glande endocrine.
Fiindca o alta caracteristica principala a unui ciclului menstrual NEREGULAT este de asemenea si IMPREVIZIBILITATEA, reiese ca lungimea ciclului poate sa difere de la un ciclu la altul si uneori diferentele sa fie chiar foarte mari, chiar de multe saptamani sau luni. Aceste modificari privind lungimea diferita a ciclului de fiecare data se datoreaza dereglariilor hormonale care apar pe fondul functionarii incorecte/defectuoase a glandelor endocrine (tiroida, hipofiza, glanda pituitara, folicul ovarian, etc.) care nu produc la timp si in cantitatile normale si intr-o proportie echilibrata a celor doi hormoni feminini estrogen si progesteron. Aceste deficiente hormonale provoaca ovulatii imprevizibile care pot sa aiba urmari prin producerea unor menstruatii atipice, slabe cantitativ, de regula imprevizibile, imposibil de a fi determinate
exact. Aceasta situatie destul de neplacuta poate fi remediata doar medical, prin efectuarea unui set complet de analize endocrinologice si pe baza rezultatelor obtinute medicul ginecolog in colaborare cu medicul endocrinolog, va fi in stare sa analizeze si sa determine situatia reala/exacta si sa iti indice tratamentul hormonal de urmat pentru a incerca sa ti se regleze ciclul menstrual. In caz contrar toata viata ta te vei confrunta cu dereglari din ce in ce mai dese si mai intense si de asemenea cu teama constanta/permanenta si stresul provocat de teama de a nu apare o sarcina nedorita dupa inceperea vietii sexuale. Probabil ca orice medic ginecolog specialist dupa o consultatie serioasa iti va prescrie folosirea de pastile anticonceptionale o anumita perioada de vreme pentru a se regla ciclul menstrual. Multa sanatate!

| explică (pentru corbulalbrosu):

Mulțumesc mult...sunt mai liniștita acum am crezut ca poate nu a arătat corect testul

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca ai facut testul corect, la peste doua saptamani de la raportul sexual, nu esti.

| explică (pentru darrio2007):

Mulțumesc astăzi mi-a venit cred ca m-am speriat degeaba?

| a răspuns (pentru Larisaaaaa20001231):

Felicitari!

| a răspuns:

Fa un test de sarcina DUPA 21 de zile de la ultima partida sexuala, sa vezi daca esti sau nu gravida, fiindca nu ai scris la cate zile ai facut testul. Daca este facut inainte de 21 de zile, atunci este eronat si inutil.

Nu ai scris nici daca ai ciclul de tip regulat sau neregulat.
Deci nu avem de unde stii ce se intampla cu menstruatia ta.

In orice caz, daca nu vreti copilas, protejati-va cu prezervativ!

| explică (pentru Ioneasca1001):

Mulțumesc astăzi mi-a venit cred ca m-am speriat degeaba

| a răspuns:

Daca cumva esti insarcinata cauta-ma sau ai pe cineva care nu stie ce poate face cu sarcina etc.

| a răspuns:

Eu am facut sex cu una vanesa si i-a placut mult de tot