| Mimippescuu55 a întrebat:

Bună,am nevoie de un răspuns cât mai sincer și clar va rog!
Pana acum 4 luni aveam ciclul regulat, venea mereu pe 31, de acum 4 luni s-a dereglat, în iulie a venit pe 28, august 26, sept 24 iar luna asta după celelalte luni trebuia sa vina pe 22 dar nu a venit pana azi. Sambata am avut dureri de sâni și de burta, duminica la fel dar încă nu a venit, am avut un contact sexual vineri, care doar la primul nr a fost foarte puțin fara prezervativ, câteva secunde, după am pus prezervativ iar la al doilea număr a fost protejat, dar oricum normal eram în perioada infertila. Am mai avut un contact sexual tot luna asta protejat, poate fi riscul de sarcina sau doar o simpla întârziere?

6 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Imi pare rau sa-ti spun, dar nu exista "intarzieri" si nu se poate vorbi de intarzieri cand ai ciclul de tip NEREGULAT, pentru simplu motiv ca nimeni pe pamantul asta nu-ti poate calcula urmatorul ciclu menstrual sau ovulatie, tocmai pentru ca este imposibil din cauza hormonilor tai care influenteaza aacest ciclu neregulat.
Foloseste INTOTDEAUNA prezervativul la sex si nu vei mai avea atata stres.

| Mimippescuu55 explică (pentru Jassmina):

Și eu ma bucur sa îți spun că a fost o mica întârziere, dacă nu știți sa ajutați oamenii și sa le dați sfaturi mai bine faceți altceva.

| Jassmina a răspuns (pentru Mimippescuu55):

Protejeaza-te cu prezervativ, ca sa nu risti o sarcina, si BTS ca aplicatia pe care o folosesti este inutila.

| Hammurabi a răspuns:

Mai ai și tu răbdare câteva zile.
Că de când cu Covidul ăsta, nici pensia lu' bunica nu mai vine atât de regulat...

| Mariaa2201 a răspuns:

Eu zic ca e o simpla întarziere. O dereglare din diferite cauze, fie hormonala, pe baza de stres, etc. Lunile difera ca numar de zile, deci si durata dintre ciclu menstrual si menstruatie ( care sunt 2 lucruri diferite) poate sa difere. In schimb, nu te mai risca cu faza ca la inceput faceti fara prezervativ si pe urma il folositi. Nu e o metoda care iti da siguranta 100%. Folositi alte metode : anticonceptionale, daca tot va e mai ok sa scapati de gandul unei posibile sarcini.

| Koder a răspuns:

Daca finalizarea nu a avut loc in momentul actului sexual neprotejat, sansele sunt destul de mici, dar nu aproape de 0. Cel mai probabil o mica dereglare. Cel mai indicat este sa consulti un medic ginecolog