|

Buna,am o intrebare

Masturbarea excesiva duce la impotenta definitiva?

(Daca te masturbezi de peste 2-3 ori pe zi si procedura sa fie repetat in fiecare zi)

Sau duce la o impotenta temporara?

Se rezolva printr-o pauza lunga? (2-3 luni sau mai mult)

Dau Funda, as dori raspunsuri cat mai complete si explicite!

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Masturbarea nu produce impotenta. Pentru impotenta te duci la medic si el iti pune diagnostic (de ex. poate fi de la depuneri de colesterol sau poate ai anomalii hormonale).

http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn...2010 - 2398 + Vezi răspunsul întreg

| a răspuns (pentru doctorandus):

Sa inteleg ca poti avea cauze negative, dar nu si impotenta
Cazuri negative ca
Penis in Semi-Erectie
Sau
Nu te mai exciti asa tare
Sau
Penisul se ridica greu si foarte rar

Cum s-ar rezolva astea, banuiesc ca printr-o pauza, exact cum am speficat mai sus (de 2-3 luni sau mai mult)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Pietrenko):

Exista sustineri internetice ca masturbarea/pornografia ar produce (in cazuri rare, de exces) disfunctie erectila, dar aceste sustineri n-au fost dovedite stiintific.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru doctorandus):

Masturbarea nu produce impotenta, ci slabeste calitatea spermei!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Emacount):

Te inseli. Bibliografie:

Thomsen, Ruth (2000). "Sperm competition and the function of masturbation in Japanese macaques". Ludwig-Maximilians-Universität München.

Baker, Robin R.; Bellis, Mark A. (1993). "Human sperm competition: Ejaculate adjustment by males and the function of masturbation.". Animal Behaviour 46 (5): p861, 25p.

Shackelford, Todd K.; Goetz, Aaron T. (2007). "Adaptation to Sperm Competition in Humans.". Current Directions in Psychological Science 16 (1): p47-50.

http://europe.newsweek.com/why-masturbation-helps-procreation-74023?rm=eu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri: