|

Bună.

Am și eu o intrebare pentru cine a trecut prin temeri de genul acesta. Am avut câteva contacte PROTEJATE în perioada 27-30 august, când, teoretic era o parte din perioada fertilă.Am verificat de fiecare dată prezervativul, fiecare ejaculare fiind făcută in prezervativ, penisul fiind scos din vagin.Așa... dar ciclul meu este, în mod normal, de 30-33 de zile.

Recunosc, de câteva zile simt o presiune în zona abdomenului, presiune normală inaintea menstruatiei, însă, ingrijorarea este data de:cele 2-3 zile de intarziere.Am avut o perioadă stresantă dpdv emotional.Ați pățit să aveti dereglări mici ale menstruației din cauza unor mici șocuri emoționale?

Sau... să mă îngrijorez mai tare și să-mi cumpăr un test de sarcină?Poate... printr-un accident, am rămas însărcinată. nu știu. Dar menționez iar, pentru cine evită să înțeleagă că... m-am PROTEJAT.

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Trebuie sa afli, sa cunosti si sa stii si pe viitor, fiindca este si in interesul tau sa intelegi ca uneori chiar si in cazul celor mai bine reglate cicluri menstruale, pot sa apara disfunctionalitati in activitatea glandelor endocrine si ca atare apare si posibilitate sa se produca dereglari mai mari sau mai mici ale activitatii hormonale ceea ce la randul sau provoaca dereglarea ciclului menstrual. Asa ca dereglarea hormonala provoaca modificarea lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile si astfel ciclul mentrual poate sa devina chiar NEREGULAT. Pe baza celor precizate se poate aprecia ca neinceperea menstruatiei in urma cu 10 zile la data calculata este urmarea dereglarilor hormonale produse in acest ciclu. Durata abaterii ca lungime poate prezenta variatii de la cele mici (frecvente) de doar +/- 3-5 zile, la dereglari si mai mari chiar si de 10-14 zile (in plus de obicei) si uneori chiar si de 2-3 luni fara sa existe o sarcina instalata in uter. S-a constatat ca astfel de dereglari de lungime a ciclului menstrual apar si se produc destul de frecvent la varsta adolescentei, dar se pot manifesta si pe urma din cauza faptului ca in decursul ciclului menstrual, uneori cu totul inexplicabil, activitatea hormonala poate fi mai mult sau mai putin dereglata de functionarea incorecta/deficitara a unuia sau a mai multe glande endocrine dintre cele care exista in fiecare organism. Numai daca o astfel de situatie se repeta si in cazul urmatoarelor cicluri menstruale, doar in acel caz este indicat ca orice femeie sa se prezinte la endocrinologie pentru consultatie si efectuarea unui set de analize prin care se stabilesc factorii care provoaca dereglarea activitatii hormonale. In conditiile descrise practic a fost cel mai probabil, imposibil sa fi putut ramane insarcinata si reiese ca menstruatia va porni in zilele urmatoare. Daca desfasurarea sangerarii menstruale va fi la fel ca si alta data in acel caz NU vei mai avea niciun motiv de ingrijorare. Multa...2005 - 2012 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O parte din perioada fertilă, este perioadă fertilă.
Nici o protecție nu este total sigură.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă te-ai protejat atunci nu poți fi însărcinată.
Lasă stresul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează