| maria0900 a întrebat:

Bună! Astăzi am făcut sex neprotejat cu iubitul meu și după ce s-a retras a ejaculat apos. Am 3 zile de când mi-a trecut ultima menstruație (deci nu sunt în perioada fertilă). Sunt șanse de a rămâne însărcinată?

5 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Te incurajez sa nu mai faci sex cu nimeni fara casatorieDumnezeu nu vrea sa traiesti permanent in acest stres, nu te mai lasa folosita.

| corbulalbrosu a răspuns:

Fiecare fata/femeie trebuie sa stie ca sarcina NU se poate forma ORICAND, ORICUM sau din ORICE, fiindca este stabilit stiintific si medical ca sarcina poate sa ia nastere NUMAI daca sperma este ejaculata si ajunge in vagin in una sau in toate cele 5-6 zile care apartin de PERIOADA FERTILA a ciclului menstrual.
Este binecunoscut faptul ca ciclul menstrual este format din 2 perioade INFERTILE si o PERIOADA FERTILA, care pot fi stabilite numai daca este cunoscut cat mai precis STRUCTURA ciclului menstrual. Stabilirea structurii ciclului, a perioadelor infertile si a celei fertile se poate face doar in cazul in care ciclul menstrual este REGULAT. Structura se prezinta dupa cum urmeaza :
-- CICLUL MENSTRUAL reprezinta o perioada de timp. Un ciclu menstrual complet reprezinta numarul total al zilelor cuprinse, situate intre 2 prima zi de pornire a 2 menstruatii consecutive.
-- Lungimea MENSTRUATIEI ca numar de zile, indiferent ca se produce pe durata a numai 2-3 zile sau sangerarea tine 7-8 zile, NU prezinta si nici NU are vreo importanta sau vreo relevanta din simplul motiv ca reprezinta doar o etapa nesemnificativa a ciclului menstrual.
In cazul in care ciclu menstrual care are lungimea mai mare de 23-24 de zile, atunci ciclul este format din 4 perioade distincte dupa cum urmeaza :
1.) -- CICLUL MENSTRUAL incepe cu prima perioada a sangerari MENSTRUALE care poate avea lungimea intre 2-3 sau 7-8 zile,
2.) -- este urmata de a 2-a perioada care poate sa aiba un numar variabil de zile (depinde de lungimea ca numar de zile a ciclului menstrual) cea care reprezinta si corespunde perioadei de INFERTILITATE RELATIVA. Aceasta perioada poate sa aiba orice numar de zile cuprins intre 0 si pana in 5-10 zile in majoritatea cazurilor, dar poate sa aiba si mai multe atunci cand ciclurile au lungimea mai mare de 35 de zile,
3.) -- urmatoarea parte a ciclului menstrual este reprezentata de PERIOADA FERTILA, cea care are o durata de 5-6-7 zile in cazul in care ciclul menstrual este REGULAT si abaterea lungimii fata de un anumit numar de zile nu este mai mare de +/- 1 sau 2 zile. Este singura perioada a ciclului in care se poate forma sacina.
4.) -- ciclul menstrual se termina cu a 4-a perioada care este ultima si reprezinta PERIOADA de INFERTILITATE ABSOLUTA a ciclului, care are intotdeauna lungimea fixa de 14 zile. Acestea sunt zilele total infertile, cele in care este cu totul IMPOSIBIL sa se poata forma sarcina, chiar si daca sperma ajunge in vagin in fiecare zi din aceasta perioada.
Rezulta ca singura perioada in care se poate forma SARCINA este cea de 5-7 zile adica cea a PERIOADEI FERTILE cea pe care o poate stabili/calcula orice femeie care are ciclul REGULAT.
In toate zilele care apartin de primele 2 perioade adica cea A MENSTRUATIEI si a perioadei INFERTILITATII RELATIVE, d.p.d.v. teoretic formarea sarcinii este IMPOSIBILA in proportie de peste 95-97%, chiar si in cazurile in care sperma este ejaculata in vagin.
Iar in ultima perioada cea a INFERTILITATII ABSOLUTE formarea sarcinii este 100% IMPOSIBILA.
Trebuie mentionat faptul ca in toate perioadele mentionate si precizate atat posibilitatea cat si probabilitatea de a se putea forma sarcina exista doar atunci cand SPERMA este ejaculata in vagin in mod intentionat sau din greseala. Multa sanatate!

| mihai69 a răspuns:

Nu. Mai încercați.

| Emilian65 a răspuns:

Da, nu sunt sanse de a fi gravida.

| Teo29 a răspuns:

Mereu exista acest risc de sarcina, daca este act sexual neprotejat.
Fiti responsabili!
Folositi prezervativul inaintea fiecarui contact sexual!