| Florentinaaaaaaaaaaa a întrebat:

Astăzi trebuia să-mi vina menstruația. Pana acum nu mi-a venit, de obicei imi vine cu 6 zile mai devreme decât menstruația anterioară. Luna trecută a fost pe 26, luna aceasta trebuia să-mi vina astăzi, dar pana acum nimic. Am avut simptomele dinainte de menstruație, am avut dureri de sâni, dureri jos, de spate. Ca înainte să-mi vina. Astăzi am tremurat de dimineața si imi era greață. După amiaza m-a durut burta ca si cum mi-ar veni, dar nu a venit. Pe 1 era ziua dintre cele doua perioade, am avut doua contacte sexual protejate si unul neprotejat, fără ejaculare înăuntru. Am avut zilele trecute pe chilot ca un fel de brânza. Ce părere aveți? Ce ar putea fi?

3 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Iti vine pe 26 luna asta.

| AutumnDay a răspuns:

Test de sarcina Onedia One sau Hyllan. Primul costa 3 lei, al doilea 5 - la Farmacia BellaDona. Sau orice alt test de sarcina, oricat de ieftin.
Data viitoare protejeaza-te. Chiar iti place sa stai iasa in stres? Si daca tu nu o faci, maca prietenul tau sa ti-o sugereze, sa-si asume ceea ce face si sa va protejati. Daca te-ar respecta, i-ar pasa de tine si nu te-ar pune in primejdia de a avea o sarcina nedorita si de a trece prin traumele unui posibil avort. Cu ocazia asta, gandeste-te si la relatia voastra si analizeaz-o.

| vocea a răspuns:

Bsenţa ciclului menstrual mai poartă numele de amenoree. Trebuie să reţii că există două feluri de amenoree: primară - situaţie în care până la vârsta de 16 ani nu a existat niciun ciclu menstrual şi secundară - când nu există cicluri menstruale timp de 3 - 6 luni, după ce au existat cicluri normale.

1. O sarcină
În cazul în care au avut contacte sexuale neprotejate şi ai constatat o întârziere mare a menstruaţiei este posibil să fii însărcinată. Medicii susţin că sarcina este cea mai frecventă cauză a amenoreei.

4. Tulburările de alimentaţie
Anorexia sau bulimia generează probleme la nivel hormonal care pot să deregleze ciclul menstrual.


2. Anticoncepţionale
Dacă ai încetat să iei anticoncepţionale este foarte posibil să te confrunţi cu o absenţă a menstruaţiei următoarele 3-6 luni.

3. Unele medicamente
Antidepresivele, antipsihoticele, medicamentele folosite în chimioterapie şi corticosteroizii orali pot să influenţeze ciclul menstrual.

5. Efort fizic intens sau sport de perfoamanţă
Femeile care fac balet, alergări pe distanţe lungi sau gimnastică se pot confrunta adesea cu perioade fără menstruaţie
Si ultima situatie care poate fi luata in calul draga mea este streul si poate de accea intarzia.