|

Buna, cât timp rezista sperma in contact cu aerul? Și care ii posibilitatea de a începe o sarcina fără penetrare? Ținând cont ca ovulatia iubitei mele apare in data de 9 pentru ca in data de 6 am excitat-o, gen Degețica, dar nu am avut sperma pe degete sau așa ceva, dar pentru orce eventualitate.

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Sperma are in compozitia sa 93-95% apa (plasma spermatica), 2-5% spermatozoizi, 1-2% proteine, vitamine, acizi, diverse minerale, micro si oligoelemente. Spermatozoizii isi petrec intreaga lor viata in interiorul moleculei de apa care reprezinta mediul lor de viata, precum si sursa care le asigura atat hrana cat si energia necesara. Dupa ce se produce ejacularea, sperma intra in contact cu aerul, insa nu si spermatozoizii din continutul sau, fiindca acestia sunt ''inchisi ermetic'' in interiorul moleculei de apa si astfel sunt protejati de mediul aerian. Spermatozoizii pot sa intre in contact cu aerul numai in momentul in care se evapora intreaga cantitate de apa din continut si sperma devine o scoarta uscata. moment in care spermatozoizii mor fiindca a disparut mediului lor de viata. Fiindca in momentul in care ai masturbat ''pasarica'' cu degetele, conform celor afirmate NU a existat sperma pe degetele tale reiese ca este imposibil sa se poata forma o sarcina chiar si daca partenera era in perioada fertila a ciclului menstrual Multa sanatate!

| explică (pentru corbulalbrosu):

Ea are ciclul de 30 zile, când ar fi data de ovulatie ultima data i-a venit ciclul in 25 Octombrie?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru carbon21):

Daca ciclul menstrual are lungimea de 30 de zile si a inceput in data de 25 Octombrie inseamna ca se va termina in data de 23 Noiembrie (25.10 - 23.11 = 30 zile) si urmatoarea menstruatie va porni in data de 24 Noiembrie daca in acest ciclu menstrual NU se formeaza o sarcina. Fiindca ovulatia se produce cu 14 zile inainte de ultima zi (programata hormonal) a ciclului, reiese ca OVULATIA va avea loc in data de 10 Noiembrie, astfel in acest caz PERIOADA FERTILA cea in care se poate forma sarcina in cazul in care sperma ajunge in vagin, se suprapune peste intervalul zilelor cuprinse intre 6 - 11 Noiembrie. Multa sanatate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Dacă nu te-ai spălat pe mână, ai murdărit-o, doar atât.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează