|

Buna, cer ajutor! Peste 2 zile ma duc la ginecologul de la spital cu trimitere de la medicul de famile si am inteles ca doctorul ii va scrie medicului meu un raport cu problemele mele etc. Ideea este ca i-am zis medicului ca sunt virgina cand de fapt nu sunt. Pot avea incredere in ginecolog? Stiu ca vrea sa ma ajute, dar nu vreau sa vorbeasca dupa cu el, sa-i spuna adevarul si sa scrie pe raport. Medicul va transmite informatia parintilor mei. Mentionez de asemenea ca am 18 ani si ca nu mi-a eliberat trimiterea fara prezenta unui parinte. Cum este treaba?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Fara a avea acceptul tau mentionat in SCRIS, niciodata, niciun medic care te va consulta indiferent care ar fi problemele tale de sanatate, conform deontologiei profesionale si a secretului medical, ii este strict intezis sa divulge orice informatie care se refera la constatarile facute.
Si mai mult de atat, avand in vedere reglementarile cu privire la deontologia profesional medicala si cele de confidentialitate, anuntarea parintilor de catre medicii respectivi privind starea ta medicala ar fi ilegala, fapta care pentru medicul stie ca este pasibil de a fi chemat in fata instantei de judecata. Sanatate!

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Adică,aşa după tine, o fată care a făcut sex este panaramă?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai fost singura la doctorul de familie si a zis ca nu iti elibereaza trimitere fara prezenta parintelui? Destul de dubios intr-adevar, mai ales daca ai o problema. Daca scopul acestei vizite la ginecolog este de a verifica adevarul spuselor tale ( adica ca esti virgina ) atunci devine foarte complicat.
Poti discuta cu el/ea, depinde de medic si de problemele care le ai. Unele probleme apar tocmai datorita contactului sexual, deci daca ti se va da un tratament, trebuie explicat cum ai ajuns sa ai acele probleme ca sa primesti bani de la parinti pentru acesta.
Daca doar voiai sa faci un control, puteai sa iti faci o programare la un cabinet privat, costa 100 de lei daca nu ma insel. De multe ori sunt mai bune.
Dar cum ziceam, daca scoul acestei vizite este doar pentru a verifica daca tu spui adevarul, este complicat si sunt sanse mari sa se afle. Nu este un capat de lume, la un moment dat trebuie sa infrunti si situatia aceasta...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Serpisorul):

Nu, nu, am probleme cu menstruația, știe medicul de familie. A zis ca este o experienta traumatizanta și d-aia nu vrea sa ma duc acolo. Dar am nevoie și până la urmă mi-a dat trimitere. Mă gândeam că o să spună că nu mai sunt virgina pe foaia aia

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează