|

Buna, daca perioada intarzie timp de o saptamana, fara sa fi avut contact sexual, iar apoi fata face sex, poate sa ramana insarcinata? Perioada a intarziat practic 20 de zile, dar contactul sexual a avut loc dupa 7 zile de la intarziere, iar de 13 zile am ramas confuz. Este recomandat un test de sarcina?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In cazul prezentat este explicat faptul ca ciclul menstrual este NEREGULAT din moment ce se poate presupune ca formularea ''perioada intarzie timp de o saptamana'' inseamna de fapt
ca MENSTRUATIA intarzie timp de o saptamana.
Fiindca ciclul menstrual NEREGULAT poate sa aiba de fapt orice lungime ca numar de zile ce depaseste cele MINIM 21 de zile. Din acest motiv este cu totul IMPOSIBIL de a se putea aprecia, anticipa sau presupune care va fi lungimea ciclului (21, 28, 35, 42 sau 77 de zile sau orice alta lungime), astfel ca nimeni nu-si poate nici macar imagina cand are loc OVULATIA, care poate fi momentul in care fata este in PERIOADA FERTILA si ar putea sa ramana insarcinata in cazul in care i-ar ajunge sperma in vagin. Fiindca ai precizat ca :
1.).''daca perioada (menstruatia?) intarzie timp de o saptamana, fara sa fi avut contact sexual, iar apoi fata face sex'', reiese ca actul sexual a avut loc in a 35 zi a ciclului (28 + 7 = 35)
2.).''Perioada a intarziat practic 20 de zile, dar contactul sexual a avut loc dupa 7 zile de la intarziere'' deci trebuie inteles ca in acest moment ciclul menstrual a ajuns in a 48-a zi (28 + 20 =48 zile) si inca... mai continua.
Fiindca nimeni NU se poate sti/cunoaste daca s-a produs deja ovulatia pana in prezent, sau se va produce in zilele urmatoare, devine imposibil de apreciat daca s-a putut forma sau nu sarcina in urma sexului intretinut in a 35-a zi a ciclului.
Fiindca au trecut doar 13 zile fata de momentul in care a fost intretinut sexul amintit, testului de sarcina se va putea face doar peste 9 zile in data de 24 Mai, fiindca numai in acel moment rezultatul obtinut va fi valid, valabil si corect in proportie de peste 98-99%. Indiferent de marca testului de sarcina care este efectuat acum, va avea rezultatul NEGATIV (insa FALS NEGATIV) in proportie de peste 90-95%. Multa sanatate!

| explică (pentru corbulalbrosu):

Multumesc mult de raspuns!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Ar fi fost recomandat să se protejeze.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Andreeush):

Multumesc de raspuns, nu ai ajutat cu nimic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este recomandat sa gandesti inainte de a face ceva.
Nu, nu poate fi sarcina! - doar copiii vin cu barza

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează