anonim_4396
| Anonim întreabă:

De cand mi-am inceput viata sexuala, in urma cu 7 luni, menstruatia imi vine in mod regulat. In urma cu aproximativ doua saptamani am racit la ovare, iar in timpul actului sexual se simtea o intepatura in partea de jos a abdomenului. Tin sa precizez ca eu si prietenul meu folosim prezervativ si nu a ejaculat inauntrul meu. Menstruatia trebuia sa imi vina acum 2 zile, dar inca intarzie sa apara. Simt dureri la ovare din cand in cand, ca si cum ar fi "pe drum", dar nu mai ajunge. Am avut si crampe abdominale in aceste doua zile, la fel si un fel de scurgere albicioasa, fara miros. Tin sa precizez ca am 17 ani. Imi puteti spune, va rog, care ar putea fi cauza intarzierii? Multumesc anticipat!

7 răspunsuri:
| irina20 a răspuns:

Ma cel mai bine ar fi sa mergi la un doctor. Poate e doar o raceala, poate ai stat pe ceva rece, sau cu picioarele reci, nu stiu.
Si eu am avut dureri asemenatoare, un timp.Nu ma durea mereu dar din cand in cand.Am mers la doctor si sunt ok, era o raceala mai puternica.Nu trebuie sa-ti fie teama.

| mona a răspuns:

Poate ar trebui sa mergi la un control ginecologic, indiferent ce ar fi, nu ar trebui sa lasi sa se agraveze

| onasis1961 a răspuns:

Părerea mea este sa mergi la un ginecolog sa stii sigur ce ai.E singurul care poate pune profesionist diacnosticul.Multa Sanatate!

| bebeusha123 a răspuns:

Dupa inceperea vietii sexuale menstruatia ''isi face de cap'' in corpu tau se petrec multe schimbari de aceea nu apare la data la care ne asteptam, la fel ca tine am patit si eu, am tot varsta de 17 ani si acum 7-8 luni mi-am inceput viata sexuala si inca am probleme cu menstruatia care imi vine cu vreo 5-6 zile intarziere mereu, nu te speria este absolut normal

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai dat detalii : vârsta, când ai avut PRIMA menstruaţie/menarha, dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă au mai fost întârzieri ( în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, etc.

Dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, atunci sunt NORMALE astfel de dereglări/întârzieri şi NU ai de ce să te îngrijorezi!

Dacă NU eşti în primul an de ciclu menstrual, atunci NU sunt normale astfel de întârzieri!

Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, stres, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...

O întârziere acceptabilă, din diverse cauze : răceală abdominală ( NU răceala "comună" ) sau răceală la ovare ( anexită ), infecţie, medicamente, etc., este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă medicală"!

Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - dacă au mai fost astfel de întârzieri şi în trecut - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!

Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic ( din 3 în 3 luni ).

Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină regulat menstruaţia.


De asemenea, dacă ai dereglări menstruale dese, poţi să bei ceai ( sau tinctură ) de creţişoară şi/sau ceai de coada şoricelului - vezi informaţii la linkul :
http://www.formula-as.ro/......ului-10059

http://tratamente.naturale.din.plante.alb.ro/......um%29.html

http://www.formula-as.ro/2010/923/medicina-naturii-44/cretisoara-12562


La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).


Toate cele bune.

| Oana92 a răspuns:

Raceala, probabil nu a trecut. Si mai e si stresul...

| irinel98 a răspuns:

Drogatule