| Melena73 a întrebat:

Buna, deci eu am făcut sex cu iubitul pe data de 9 și eu eram in perioada fertila, nu ne-am protejat pentru ca nu a fost nimic planificat. Și-a dat drumul in mine și am mers imediat la farmacie sa luam pastila de a doua zi, într-un interval de o ora, o ora și jumătate. A fost prima data când am luat pastila de a doua zi, la 5 zile am avut niște scurgeri roșii-maronii care au durat cam 2 zile. Pe data de 22 am făcut sex din nou, la fel nu a fost nimic planificat și-a dat drumul din nou, din câte mi-a spus el am înțeles ca nu și-a dat drumul in mine. Mie trebuia sa îmi vina ciclu pe 27 și nu mi-a venit și înainte de menstruație mi se umfla sânii mereu și ma doare burta, de data asta nu s-a întâmplat nimic și m-am speriat. Am fost și mi-am luat un test ieri pe 29 și a ieșit negativ dar am citit ca trebuie făcut la 14 zile după concepție sau la 19 dacă ciclul este neregulat. Sunt șanse sa fiu însărcinată?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Se poate presupune ca ciclul tau menstru al este de tipul regulat fiindca numai in acel caz se poate stabili precis data la care va incepe urmatoarea menstruatie. Pe baza acestui rationament dar si a afirmatiei tale ca menstruatia ar fi trebuit sa inceapa in data de 27 Iunie, se poate stabili atat data la care s-a produs ovulatia si anume 26.06 -14 zile = 13.06 si ca urmare PERIOADA FERTILA a acestui ciclu menstrual urma sa se suprapuna peste zilele : 9, 10, 11, 12 +13 +14 Iunie. Reiese ca actul sexual a fost intretinut in prima zi a perioadei fertile, adica cu 5 zile inainte de ziua in care urma sa se produca ovulatia, astfel ca si atunci cand sperma este ejaculata in vagin probabilitatea de formare a sarcinii a fost de cel mult 5-8%. In astfel de situatii se cumpara din farmacie un tester de ferilitate si ovulatie (Barza) si numai daca rezultatul testarii este pozitiv, numai in acel caz se foloseste pastila de a 2-a zi.
Sangerarea slaba si de scurta durata, care a aparut la 5 zile dupa administrarea pastile de a 2-a zi a reprezentat o reactie adversa/ de aparare a organismului femeii, prin care incearca sa protejeze activitatea hormonala proprie de invazia hormonilor sintetici proveniti din pastila contraceptiva care se pare ca a fost folosita INUTIL din moment ce probabilitatea de formare a sarcinii a fost extrem de mica.
S-a constatat prin observatii directe si indelungate, ca dupa ce este folosita pastila contraceptiva, in majoritatea cazurilor si activitatea hormonala dar si desfasurarea ciclul menstrual sunt de regula grav perturbate si afectate si din acest motiv data de pornire a urmatoarei menstruatii nu poate fi apreciata si nici anticipata.
Pentru ca rezultatul testului de sarcina care se efectueaza pe baza urinei sa fie VALIDA, VALABILA si CORECTA in proportie de peste 97-98%, testul trebuie facut in mod OBLIGATORIU dupa ce au trecut minim 20-21 zile de la data la care a fost intretinut actul sexual.
"" Am fost și mi am luat un test ieri pe 29 și a ieșit negativ""
Cel mai probabil, rezultatul NEGATIV obtinut ieri in a 20-a zi de dupa sex, este corect, avand in vedere si faptul ca probabiliatea de formare a sarcinii in momentul in care a avut loc actul sexual a fost extrem de mica, se poate aprecia ca in proportie de peste 99% nu s-ar fi putut forma sarcina in niciun caz. Sanatate!

| Melena73 explică (pentru corbulalbrosu):

Ca sa obțin un rezultat valid și corect trebuie sa fac testul la 20 de zile de la actul sexual. Adică dacă eu am făcut pe 22 trebuie făcut testul pe 12?

4 răspunsuri:
| Annastassia a răspuns:

Cand nu-i nimic planificat, nu faci sex deloc, decat sa risti si sa-ti nenorocesti sanatatea cu pastile care sunt atatd e puternice.
Testul de sarcina se afce DUPA 21 de zile de la ultima partida sexuala.
Orice test facut inainte de 21 de zile, va arata incorect si eronat, fiindca sunt sanse ca hormonul care anunta sarcina, sa nu fii ajuns unde trebuie.
In cazul tau: 22 iunie +21 zile = 12 iulie
Asadar, poti face testuld e sarcina, oricand DUPA data de 12 iulie.

Am un singur sfat sa-ti dau, pe viitor nu mai fa sex deloc, daca baiatul nu vien cu prezrevative la el, ca tu esti aia care-ti nenorocesti sanatatea si viata, nu baiatul.

| Emilian65 a răspuns:

Nu sunt sanse sa fii gravida.

| AnjaAHUI a răspuns:

Bună!

Trebuie lămurite câteva aspecte ce nu țin de anatomie, ci de viață.

În primul rând dacă nu vrei un copil, nu faci sex neprotejat. Uneori se întâmplă și lucruri neprevăzute, dar să ai un prezervativ la tine nu este foarte greu și nu costă foarte mult. Mai bine previi decât să tratezi. Nu suntem animale să nu ne putem abține câteva ore până ajungem într-un loc în care avem protecția necesară sau să cumpărăm. Ai spus că după o oră și jumătate după ce ați făcut sex v-ați dus la farmacie să luați pilula de a doua zi. Dacă această oră și jumătate ați fi investit-o să mergeți să cumpărați un prezervativ ar fi fost mai bine.

În al doilea rând ulciorul nu se duce de multe ori la apă. Ai avut contact neprotejat după care ai avut un alt contact neprotejat, spunând că a fost ceva neprevăzut. Nu vă forțați norocul și dacă știți că nu vă puteți abține cumpărați o cutie de prezervative și puneți câte un prezervativ în fiecare loc în care știți că vă apucă dorința.

În al treilea rând dacă într-adevăr ai cunoștințe despre perioada feritilă ar trebui să fii capabilă să îți dai seama că un contact neprotejat în acele zile este riscant, în sensul că o sarcină se poate prinde foarte ușor. Într-o lună perioada feritlă ține cel mult 3 zile, 3 zile nu reprezintă o durată atât de lungă de timp în care să nu faceți sex, sau să investiți în protecție.

Să trecem la lucrurile concrete care țin de ceea ce ai întrebat tu,
1. Pilula nu este eficientă decât o dată la șase luni. Nu lua mai des pentru că își pierde din atribuții și în 9 luni vei avea o surpriză cu ochișori și mânuțe.
2. Un test de sarcină este într-adevăr eficient după 14 zile, nu după 3 zile, deci acel test negativ este neconcludent și irelevant.
3. O sarcină nu se poate vedea în 3 zile. Nu ți se umflă sânii instant și nu îți crește burta după 24 de ore. Schimbările prin care trece corpul tău când ești însărcinată sunt lente.
4. Este posibil să fii însărcinată sau nu. Nimeni nu îți poate spune cu certitudine acest lucru, în afară de un ginecolog după examenul ginecologic.