| Anamaria7666 a întrebat:

Buna fete, soțul meu a lăsat in mine de doua ori la interval de 6 zile, as putea fi mămica?

7 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Normal că șanse există

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Da, felicitări.

| Anamaria7666 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Doamne ajuta! Dar, nu știu, dacă am fost in perioada fertila

| corbulalbrosu a răspuns:

Probabilitatea sa fi fost in perioada real fertila a ciclului menstrual macar 1 data din cele 2 incercari este mica, de circa maxim 20-25% sansa efectiva. Pentru a fi corect informata citeste cu atentie urmatorul raspuns :
PERIOADA FERTILA a ciclului menstrual, precum si STRUCTURA fiecarui ciclu menstrual se poate stabili si determina numai daca caracteristica principala a ciclului este aceea de a fi REGULATA.
In concluzie, structura ciclului menstrual, cele 2 perioade infertile si perioada fertila se prezinta dupa cum urmeaza :
-- CICLUL MENSTRUAL reprezinta O PERIOADA DE TIMP, care este format din numarul total al zilelor care sunt pozitionate, intre cele 2 zile de pornire a 2 menstruatii consecutive.
-- Lungimea MENSTRUATIEI ca numar de zile, indiferent ca se produce pe durata a numai 2-3 zile sau sangerarea tine 7-8 zile, NU are, NU prezinta nicio importanta sau vreo relevanta din simplul motiv ca reprezinta doar o prima etapa nesemnificativa a ciclului menstrual.
STRUCTURA ciclului este in directa legatura cu lungimea sa. Daca ciclul are o lungimea egala sau mai mica de 24 de zile in acel caz este format din 3 (trei) perioade, iar daca ciclul are un numar egal sau mai mare de 25 de zile, atunci ciclul este format din 4 perioade distincte dupa cum urmeaza :
1.) -- CICLUL MENSTRUAL incepe cu prima perioada a sangerari MENSTRUALE care poate avea lungimea intre 2-3 sau 7-8 zile,
2.) -- este urmata de a 2-a perioada care poate sa aiba un numar variabil de zile (depinde de lungimea ca numar de zile a ciclului menstrual) cea care reprezinta si corespunde perioadei de INFERTILITATE RELATIVA. Aceasta perioada poate sa aiba orice numar de zile cuprins intre 0 si pana in 5-10 zile in majoritatea cazurilor, dar poate sa aiba si mai multe atunci cand ciclurile au lungimea mai mare de 35 de zile,
3.) -- urmatoarea parte a ciclului menstrual este reprezentata de PERIOADA FERTILA, cea care are o durata de 5-6-7 zile in cazul in care ciclul menstrual este REGULAT si abaterea lungimii fata de un anumit numar de zile nu este mai mare de +/- 1 sau 2 zile
4.) -- ciclul menstrual se termina cu a 4-a perioada care este ultima si reprezinta PERIOADA de INFERTILITATE ABSOLUTA a ciclului, care are intotdeauna lungimea fixa de 14 zile. Acestea sunt zilele total infertile, cele in care este cu totul IMPOSIBIL sa se poata forma sarcina, chiar si daca sperma ajunge in vagin in fiecare zi din aceasta perioada.
Rezulta ca singura perioada in care se poate forma SARCINA este cea de 5-7 zile adica cea a PERIOADEI FERTILE cea pe care o poate stabili/calcula orice femeie care are ciclul REGULAT.
In toate zilele care apartin de primele 2 perioade adica cea A MENSTRUATIEI si a perioadei INFERTILITATII RELATIVE, d.p.d.v. teoretic formarea sarcinii este IMPOSIBILA in proportie de peste 95-97%, in cazurile in care sperma este ejaculata in vagin.
Iar in ultima perioada cea a INFERTILITATII ABSOLUTE formarea sarcinii este 100% IMPOSIBILA.
Trebuie mentionat faptul ca in toate perioadele mentionate si precizate atat posibilitatea cat si probabilitatea de a se putea forma sarcina exista doar atunci cand SPERMA este ejaculata in vagin in mod intentionat sau din greseala. Multa sanatate!

| Emilian65 a răspuns:

Da.

| Andreeush a răspuns:

Depinde dacă erai în perioada fertilă.
Șanse există, fă un test de sarcină.