| rainb0w a întrebat:

Buna
imi poate explica si mie cineva despre calendarul fetelor? din cate am inteles nu se poate ramane insarcinata primele 10 zile inainte si dupa menstruatie sau cum? Ma intereseaza cel mai mult perioada cand baiatu isi poata da drumul iar respectiva sa nu ramana insarcinata! Dau fundita pentru cel mai detaliat raspuns! multumesc.

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu exista nici o perioada 100% sigura. Riscul minim este de cam 5%.
Cum se calculeaza perioada cu fertilitate minima:
Intai trebuie sa indeplinesti cateva conditii: sa ai peste 17 ani, menstruatii de mai mult de 2 ani si sa-ti fi inceput viata sexuala de mai mult de 6 luni. Nu trebuie ca in ultimele 6 luni sa fii luat anticonceptionale, pilula de a doua zi sau sa fii facut vreun chiuretaj.
Apoi, trebuie sa te asiguri ca ai cicluri regulate. trebuie sa calculezi durata ultimelor 6 cicluri menstruale. Un ciclu menstrual dureaza din prima zi de sangerare a unei menstre pana in ultima zi inaintea unei noi sangerari. Ca sa fie regulat, trebuie ca ultimele 6 cicluri sa aiba durata fixa, acceptandu-se maxim o zi abatere totala (de exemplu cicluri regulate: 28, 27, 28, 28, 28, 28 sau 29, 29, 29, 29, 30, 29 sau 27, 27, 27, 27, 27, 28). Daca nu respecti regulile de mai sus, nu poti folosi metoda calendarului. daca le indeplinesti, atunci risc minim prezinta zilele 1-5 si zilele 24-28 ale ciclului menstrual. Adica primele 5 zile din momentul inceperii sangerarii (indiferent cat dureaza aceasta) si ultimele 5 zile inaintea unei noi sangerari. Adica 10 zile pe luna, consecutive, centrate de prima zi de menstruatie. In aceasta perioada, riscul este minim (cam 5%), dar nu zero. Metoda calendarului este rezervata femeilor casatorite, in viata carora o sarcina nu ar reprezenta o problema insurmontabila.

6 răspunsuri:
PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Nu risca si nu fa fara prezervativ! Poti ramane in absolut orice zi, daca nu te protejezi! Dece sa faci fara? Esti inconstienta de riscuri sau te santajeaza partenerul? Daca nu accepta prezervativul, renunta la el! Inseamna ca nu tine cu adevarat la tine, NU da 2 bani pe sanatatea ta, si nici nu te respecta suficient! Eventual faceti doar Petting! Te poti simti la fel de bine, si fara sa risti sarcina, complicatii si dezamagiri - mai ales daca esti si virgina!

Si se pare ca ai uitat de BOLI! - de astea nu tii cont?! Iar aparatul tau reproducator NU ARE PIESE DE SCHIMB! Daca tu nu ai grija de tine CEL MAI MULT!, atunci cum poti crede ca lui ii pasa?! Crezi ca il doare gura sa minta "frumos" ca "esti unica, ca te va iubi mereu, ca nu te va parasi niciodata"?!

TREZESTE-TE! SI NU RISCA!

Abh
| Abh a răspuns:

Treaba asta cu metoda calendarului merge intr-o casnicie cand se presupune ca partenerul sexual e stabil si aparitia unui copil pe lume nu constituie o tragedie. Nu risca aceasta metoda, nu e sigura 100%, nici macar daca ai ciclul menstrual extrem de regulat.

| claus a răspuns:

Las-o moarta si foloseste prezervativu sau anticonceptionalele.
metoda calendarului e o metoda invechita si nesigura si nu stii cand organismul poate avea alte reactii. trebuie sa te protejezi.

| ProjectJackpot a răspuns:

Cati ani ai?

Si eventual, unde stai? in buc. cumva?

laughing doar glumeam dar totusi poti raspunde, asa, orientativlaughing

| ProjectJackpot a răspuns:

@rainb0w, te simti cu musca pe caciula? Ai dreptate, am un suflet de copil...\PS:19cm...laughing

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Da sunt karina din londra este adevarat ca nu poti ramne sarcinata inainte de10 zile a menstruatie dar se mai si intampla, depinde de organism