| dada000 a întrebat:


In data de 26 decembrie am avut contact sexual neprotejat. Am luat pastilă de a doua zi -(Escapelle) la diferența de o ora după 10 zile am avut o menstruație nu foarte mare timp de 3 zile...menstruația nu îmi vine regulat, după calendar ar trebui sa-mi vina în data de 12 Ianuarie... Poate sa deregleze asa de tare pastila?

Răspuns Câştigător
| daria8078 a răspuns:

În 26 nu erai in perioada fertila deci ai luat pastila degeaba, pastila te dereglează, depinde de organismul tau.

| dada000 explică (pentru daria8078):

De obicei ma tine 5-6 zile acum m-a ținut doar 3 și asa puțin doar nu ca și înainte când aveam scurgeri mai mari.
Ar fii posibil sa mai vina odată luna asta?

| daria8078 a răspuns (pentru dada000):

Doar Dumnezeu știe cum o sa iti mai vina menstruatia după escapelle, fi bucuroasă că îți vine!

| dada000 explică (pentru daria8078):

A venit în data de 29 și e normal sunt în a 4 zi și e normal ca și luni trecute înainte sa iau escapelle mulțumesc mult de sfaturi

5 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Daca ai fii citit despre efectele negative ale bombei hormonale pe care ti-ai bagat-o in corp, ai fii vazut ca unul din ele este influentarea ciclului menstrual, care NU mai vine normal pe o perioada de 6-12 luni. Cam atat ii ia sa reintre totul in normal.
Nu mai spun de multe alte probleme pe care le poate produce: noduli mamari, chisturi ovariene, fibroame, ingrasare, samd.
O asemenea pastila este indicata sa nu o iei decat 1 singura data in viata, fiindca poate declasa aparitia de tumori, inclusiv cancere.
Pe viitor, unica solutie este folosirea prezervativului, care nu-ti distruge sanatatea, dar te protejeaza integral de sarcini nedorite si de boli cu transmitere sexuala.

| corbulalbrosu a răspuns:

Hormonii sintetici din continutul pastilei contraceptive Escapelle, de regula provoaca dereglarea ciclului menstrual pe o perioada de mai multe luni de zile. Dereglarea poate fi minora caz in care se constata diferente de doar cateva zile in +/- fata de lungimea ''normala'' a ciclului dar se poate intampla ca dereglarea sa fie grava/severa incat ''intarzierea''menstruatiei sa fie foarte mare de 1-2 saptamani sau chiar si mai mare de luni de zile in cazurile in care dereglarea este severa. Sanatate!