| Lazar666 a întrebat:

Bună! În luna septembrie prietenul meu a lăsat în mine(prin 30 septembrie) dar pe 10 octombrie mi-a venit ciclul. Când e perioada ovulației, am vrea sa încercam și luna asta? Menționez ca am un ciclu regulat, în ziua de 10 a fiecărei luni.

6 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Lazare, baietii nu raman gravizi si nu ai nici ciclu menstrual.

| Lazar666 explică (pentru Jassmina):

Sunt prietena lui. Adresa lui de mail

| Jassmina a răspuns:

Pune mana si fa-ti propriul cont ca-i gratis si se face in 2 minute.
Nu mai posta sub nume de baiat, daca vrei raspusnuri serioase pentru fete.

| Floareasoarelui26 a răspuns:

Daca menstruatia incepe in ziua de 10 a fiecarei luni, atunci ai un ciclu de 30-31 de zile (as incuraja sa tineti o evidenta a ciclurilor, deoarece data calendaristica nu este relevanta, mai ales fiindca activitatea hormonala nu tine cont de calendarul gregorian, iar februarie are mai putine zile.Activitatea hormonala este programata sa desfasoare aceleasi functii la un anumit interval de timp, in cazul tau 30-31 de zile, dar ar fi absolut imposibil ca in fiecare luna, fara exceptie, menstruatia sa inceapa pe data de 10.Asta e pentru ca hormonii nu au habar ce data este, dar activitatea ciclica are lungimea de 30-31 de zile, ceea ce in unele luni ar putea sa coincida cu aceeasi data din calendar, dar nu mereu).

Ovulatia se produce intotdeauna cu 14 zile inaintea initierii urmatorului ciclu menstrual.
Deci in cazul unui ciclu de 30 de zile, ovulatia va avea loc in ziua 16 a ciclului (perioada fertila intre zilele 12 si 17, ambele zile inclusiv), iar in cazul unui ciclu de 31 de zile, ovulatia va avea loc in ziua 17 a ciclului (perioada fertila intre zilele 13 si 18, ambele zile inclusiv).
Cu mentiunea ca ziua 1 a ciclului este prima zi de sangerare menstruala.In cazul tau, daca menstruatia incepe pe data de 10, de exemplu, data de 10 va fi ziua 1 a ciclului. Pornind de acolo, numeri zilele si considerand lungimea medie a ciclului tau, se poate estima, imbinand cele doua perioade fertile, ca intre zilele 12 si 18 ai sanse de sarcina.Deci data de 10 fiind ziua 1, se considera ca ziua 12 a ciclului va fi data de 21, de exemplu.
Daca menstruatia incepe pe data de 9, sau data de 11, atunci evident ca aceea va fi ziua 1 a ciclului, iar numaratoarea incepe mereu cu acea zi, cu prima zi de sangerare.Insa repet, ar fi bine sa tineti o evidenta a ciclurilor astfel incat sa numarati efectiv zilele ciclului menstrual.Va fi mai simplu daca ati cunoaste cu siguranta daca lungimea este de 30, sau 31 de zile in realitate.
Desigur, cea mai fertila zi este ziua ovulatiei (90%), urmata de ziua anterioara (80%), deci ar fi bine sa insistati pe zilele 15, 16 si 17 ale ciclului menstrual.

Sanse de sarcina exista numai si numai in zilele perioadei fertile, deci nu are sens sa va ingrijorati sau intristati daca nu ati obtinut sarcina stiind ca nu ati facut sex in acele zile (de exemplu ziua de 30 septembrie deja nu mai facea parte din perioada fertila, ultimele 12 zile ale ciclului- adica cele 12 zile anterioare urmatoarei menstruatii- fiind de infertilitate absoluta).
Tineti cont ca numai 45% dintre cupluri vor obtine o sarcina in primele 3 luni de incercari, asa ca daca veti fi printre norocosi, super, dar daca nu, nu va descurajati.Majoritatea vor obtine sarcina in primele 6-8 luni, deci mult noroc si multa sanatate!

| darrio2007 a răspuns:

Ce lăsat in tine? Nu putut scos?

| Tactuecelmaitare a răspuns:

Ce a lasat? Telefonul?