| nojudgements a întrebat:

Întrebarea asta s-a pus de zeci de ori, dar totuși nu am aflat un răspuns cert.
Lichidul preejaculator poate avea capacitatea de a forma o sarcina, in condițiile în care nu a avut loc o ejaculare sau masturbare înainte +urinare înainte de contact?
Cu atat mai mult daca a fost introdus in vagin cu ajutorul degetelor dupa o atingere a penisului.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Pentru a sti. a cunoaste dar mai ales sa si intelegi : ce este de fapt lichidul preejaculator si care este rolul si rostul sau, citeste urmatoarele explicatii CORECTE despre acest lichid controversat.
In privinta LICHIDULUI PREEJACULATOR am tot repetat si voi repeta ori de cate ori va fi nevoie tuturor agaricilor ageamii, care in mod gresit vehiculeaza idei, presupuneri si/sau pareri false dar si eronate in privinta lichidului preejaculator. Pentru informarea corecta atat a ta cat si a celorlate persoane care sunt lipsite de cunostinte medicale corecte, trebuie sa afle/sa stie ca lichidul preejaculator este total inofensiv, fiindca rolul sau este cel de a lubrifia glandul penian (capul penisului), cu scopul de a usura si facilita decalotarea (belirea) penisului. Insa principalul sau rost adevarat este cu totul altul si anume : cel de a curata uretra (canalul) penisului de posibilele ramasite ori urme de URINA (acida) ramase in uretra dupa urinare. Lichidul preejaculator are rolul de a inlatura aciditatea din uretra si asigurarea unui mediu cu pH neutru, incat acesta sa fie propice vietii, in situatia in care ar putea sa urmeze o posibila/probabila ejaculare de sperma si atat viata cat si calitatea spermatozoizilor ajunsi in uretra sa nu fie deloc afectata pentru scurta perioada de doar 2-3 ore timp cat este posibil sa ramana in uretra. Doar asa spermatozoizii vor intalni si/sau gasi conditii normale de supravietuire. Lichidul preejaculator este produs de 2 glande specializate denumite bulbouretrale (glandele Cowper) care NU sunt interconectare si NU sunt nici in legatura cu vreo glanda sau vreun organ al aparatului reproducator masculin, adica cele care produc lichidul/plasma spermatica cat si spermatozoizii, sau altfel spus : NU au legatura cu vezicula seminala, cu prostata sau cu gonadele/testiculele. Deci se poate afirma fara teama de a gresi, ca lichidul preejaculator in momentul producerii si deversarii acestuia in uretra penisului, NU are spermatozoizi in continutul sau in momentul producerii sale.
Insa dupa momentul in care se produce deversarea lichidului preejaculator in uretra penisului, poate sa existe posibilitatea ca acolo IN URETRA sa se produca contaminarea printrun proces de amestecare cu resturi de sperma care au ramas de la o ejaculare anterioara, care s-a produs chiar si cu cateva ore mai devreme si astfel spermatozoizii ramasi in uretra sa patrunda/sa ajunga in continutul lichidului preejaculator. Aceste resturi/ramasite de sperma pot sa ramana/sa existe in uretra penisului in urma masturbarii sau a unei ejaculari la sfarsitul unui sex intretinut anterior si numai/doar asa prin amestecarea celor doua lichide spermatozoizii au posibilitatea de a ajunge vii si motili din vagin in uter. In concluzie datorita faptului ca lichidul preejaculator asa cum este produs initial este ''steril'' adica NU contine spermatozoizi, deci este un lichid complet inofensiv, rezulta ca NU se poate forma o sarcina prin intermediul acestui lichid, care asa cum am specificat producerea lichidului preejaculator de catre organismul barbatilor are un cu totul alt scop si rol. Multa sanatate!

| nojudgements explică (pentru corbulalbrosu):

Cu un răspuns de asta va cred, dar sunt zeci de pareri pe acest site, multi zicând ca e foarte posibil

5 răspunsuri:
| Emilian65 a răspuns:

Lichidul preejaculator nu este capabil sa dea nastere la o sarcina.

| adeluna a răspuns:

Ce conteaza de fapt este momentul ciclului menstrual al partenerei. In principiu ( dar nu ca regula obligatorie) ovulatia se produce cam la 2 sapt dupa sangerarea menstruala. Ala e momentul de maxima fecunditate. Pt. Ca spermatozoiizii pot supravietui cateva zile in organismul femeii asteptand eliberarea unui ovul, in perioada dintre sangerarea menstruala si ovulatie este posibila fecundarea. Dupa ovulatie, ovulul nefecundat va fi eliminat de organism si asta e, de fapt, „metoda calendarului" :dupa ovulatie si inainte de urmatoarea sangerare. (Deci in cam ultima saptamana/ doua inainte de urmatoarea sangerare) Desigur ca o femeie tanara cu un ciclu neregulat nu ar trebui sa se bazeze doar pe asta. Si apoi depinde cat de cantitatea lichidului preejaculator si de adancimea la care au fost introduse degetele. Eu as crede ca probabilitatea fecundarii edestul deredusa. Dar niciodata zero.

| nojudgements explică (pentru adeluna):

Totul s-a întâmplat la o zi doua dupa terminarea sângerării. Nu mi amintesc perfect

| adeluna a răspuns (pentru nojudgements):

As zice ca probabilitatea e mica. Dar cred ca ar fi foarte util sa va informati mai in detaliu despreovulatie si simptomele ei. Daca menstruatia intarzie mai mult de o saptamana faceti un test de sarcina. Eu una as folosi ocazia asta pentru a discuta ( sperand ca pur teoretic), ce ati face in caz de sarcina, ce ati fi dispusi sa va asumati, cui i-ati cere ajutorul in the worst case scenario. Asta e o discutie care orice cuplu activ sexual trebuie sa o poarte, pentru ca nu exista un risc zero. Sexul va deveni mult mai relaxant, intim si satisfacator dupa ce veti stii ca veti putea face fata oricarei posibile complicatii impreuna.