| ingerpalid a întrebat:


La recomandarea medicului am început sa iau Rigevidon.
Inițial, doctorul mi-a spus sa le iau din prima zi de menstruație( care trebuia sa vina peste 2 zile).
Eu urma sa plec la mare și l-am întrebat dacă le pot lua din ziua consultului, pentru a amâna, a zis ca este ok.
Am luat 3 zile anticoncepționalele, din a 4a zi le-am intrerupt pentru ca aveam dureri foarte mari de burta.
După ce le-am intrerupt mi-a venit menstruația (a 6a zi).
In ziua in care mi-a venit am continuat sa iau pastilele (exact pastila 4 unde rămăsesem), fiindcă încă eram la mare. Deși luam pastilele, menstruația a decurs normal, dar fără dureri (cum mi se întâmpla de obicei).
Acum sunt la a 14a pastila.
Întrebarea mea este: pot avea acum contact neprotejat? Și cât timp trebuie sa iau incontinuare pastile pentru a fi protejata? Menționez ca am folosit prezervativ zilele acestea.
Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Administrare CORECTA a pasilelor AC se face prin administrarea primei pastile de pe folie/blister in prima zi de menstruatie, care reprezinta de fapt prima zi a unui NOU ciclu menstrual. Este cu totul aberant ceea ce prezinti si anume ca ai folosit pastile AC in zilele de dinaintea momentului pornirii menstruatiei, adica in perioada zilelor de INFERTILITATE ABSOLUTA, adica zile in care formarea sarcinii este 100% IMPOSIBILA. Acele 3 pastile AC au fost folosite cu totul INUTIL fiindca NU au influentat de fapt cu nimic ciclul menstrual datorita faptului ca hormonii din pastila AC actioneaza asupra ovarelor si a mucusului cervical. Fiindca continutul celor 21 de pastile AC Rigevidon este identica (fiecare tableta contine 0, 15 mg levonorgestrel si 0, 03 mg etinilestradiol). Din acest motiv nu exista o anumita ordine de folosire a lor, astfel ca ce-a de-a 4-a pastila de pe folie folosita in prima zi de menstruatie a actionat exact ca si cum ar fi fost prima pastila de pe folie. Bineinteles ca sangerarea menstruala a continuat sa se produca fara nicio modificare dupa ce ai inceput sa-ti administrezi pastilele AC. In cazul tau este indicat sa cumperi o folie suplimentara de pe care sa folosesti pastile AC la nevoie (in cazul pierderii unei pastile, voma imediat dupa administrare, etc.), pentru ca numarul pastilelor AC folosite incepand cu prima zi de menstruatie, efectiv sa fie de 21 de pastile asa cum este normal. Daca pana acum ti-ai administrat toate cele 14 pastile AC zilnic la aceeasi ora, in acel caz protectia contraceptiva totala s-a instalat in organismul tau in urma cu 7 zile, adica din momentul in care ai folosit cea de-a 8-a pastila AC. Astfel ca in acest moment d.p.d.v. contraceptiv esti 100% protejata si poti intretine acte sexuale neprotejate cu finalizare in vagin. Multa sanatate!

2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Din cauza pauzei, aceasta folie nu va avea efect contraceptiv. O iei pana la sfarsit, iar dupa aceea, incepi noua folie si vei fi protejata dupa prima pastila

| Necunoscut112 a răspuns:

Nu poţi. Ai făcut o mare varză. Dacă ai făcut pauza, trebuia să începi o folie nouă la începerea menstruaţiei viitoare şi să o arunci pe cea începută. Există atâtea informaţii pe internet, ai prospect, şi ai mai fost si la medic, şi tot un rahat ai făcut.