| dudu20 a întrebat:

Bună,menstruația trebuia sa imi vina pe 16 martie. Pe 11 martie am avut contactul neprotejat, astăzi am facut un test de sarcină și a iesit negativ. Uneori mai am crampe, dar nu ma doare tare ca înainte de menstruatie. Sânii sunt grei, tari si sensibili, spatele ma mai doare uneori. M-a durut si capul 2 zile si am puțin amețită, am avut si pofte câteodată. Se poate sa fiu însărcinată sau e o dereglare? Niciodată nu mi-a întârziat atât.

2 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Este exclusa posibilitatea de a putea sa existe o sarcina formata si implantata din 2 motive intemeiate si anume :
1.) Rezultatul unui test de sarcina care este efectuat dupa ce au trecut 20 de zile fata de data la care a avut loc sexul neprotejat, se apreciaza/considera ca rezultatul NEGATIV obtinut, de obicei este viabila, valida si corecta in proportie de peste 98-99%
2.) Din punct de vedere medical si stiintific, formarea sarcinii in urma unui act sexual care este intretinut in timpul ultimelor 9-10 zile ale ciclului, este IMPOSIBIL sa se produca in proportie de 100%. fiindca in ultimele 9-10 zile ale oricarui ciclu menstrual este cu totul imposibil sa mai poata sa existe un OVUL VIABIL in uter.
3.) In concluzie se poate presupune ca ciclul tau menstrual este de regula de tipul NEREGULAT si din acest motiv si in acest caz sangerarea menstruala deocamdata/inca nu a pornit chiar daca au aparut si exista simptomele premenstruale mai mult decat evidente. Este cazul sa nu te ingrijorezi fiindca in mod negresit in zilele urmatoare va porni menstruatia.
In cazurile in care, ciclul menstrual are caracteristica principala sa fie mereu neregulata, lungimea ciclului menstrual prezinta abateri si variatii de lungime, care pot fi mici (frecvente) de doar +/- 3-5 zile, la dereglari mai mari care pot fi chiar si de 10-14 zile (in plus de obicei), pentru ca in cazuri rare sa fie uneori chiar si de 2-3 luni fara sa existe o sarcina instalata in uter. Multa sanatate!

| misssuccubus a răspuns:

Mai fa testul odata! Am vazut la multe femei a iesit negativ prima data, daca mai faci testul a doua ora si iese tot negativ nu esti insarcinata, dar daca iese pozitiv esti. Uneori iese negativ din prima chiar daca esti insarcinata