|

Buna! Miercuri am întreținut o relație sexuală, am folosit prezervativ însă acesta s-a rupt cumva. Iubitul meu a ejaculat in mine și mai pe seara mi am cumpărat anticoncepționale. Țin sa mentionez ca trebuia sa-mi vina marți. Am făcut un test de sarcina duminica și a ieșit negativ. Iar acum e sâmbătă și mie tot nu mi-a venit menstruația. E posibil sa fiu însărcinată?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Testul de sarcina se face la 2 saptamani de la contactul sexual, se poate sa iti fi intarziat din cauza stresului daca te gandesti tot la asta, totusi fa-ti un test de sarcina la sfarsitul saptamanii viitoare sau daca vrei sa fi fi sigura 100% mergi la un control ginecologic, la ecograf se vede tot si scapi de griji.

| a răspuns:

In situatia descrisa de tine in aceasta intrebare, chiar si daca a ajuns sperma in vagin in aceasta perioada a ciclului menstrual formarea sarcinii este 100% IMPOSIBIL sa se produca.
Inceperea menstruatiei este impiedicata sa se produca, pur si simplu datorita faptului ca hormonii existenti in pastilele AC care au fost folosite in mod INUTIL si fara rost, au rolul de a impiedica organismul sa porneasca sangerarea menstruala atat timp cat vor fi folosite pastilele respective. Sanatate!

| a răspuns:

Da, este posibil sa fii gravida de la un act sexual anterior, nu de la cel de miercuri asa cum banuiesti tu.