| Nimeni49 a întrebat:

Momentan nu merg la ginecolog asa ca o sa întreb aici..am o problema. Am crampe, simt ca sunt pe stop, doar ca... Nu sunt. Nu-l am regulat, recunosc. In timpul declanșării am dureri foarte grave încă de când mi-a venit prima data. Sunt în a 32-a zi și nici acum nu mi-a venit. Mi-a venit pe 6 martie și s-a încheiat pe 12 martie. Aseară am făcut sex neprotejat și pentru siguranța mea am luat pilula de a doua zi. Menționez ca am aproape 18 ani. Ultimul act sexual înainte de cel prezentat mai sus a fost pe 14 februarie. Dacă aveți vreo idee ce se întâmplă. ajutati-ma. Nu pot vorbi cu părinții. Și nu puneți problema cu "ești mica, nu trebuie sa faci nu știu ce".
1. De ce îmi întârzie atât de mult? Și de ce am dureri groaznice?
2. Dacă am luat pilula de a doua zi și chiar dacă poate am luat-o degeaba, o sa-mi întârzie?
3. De obicei îmi venea mai devreme cu 2 zile dar în ultimele luni vine la 29-30, depinde. Cel mai mult a durat 31 de zile.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

1.) Fiindca in ultimele luni ciclurile menstruale au avut lungimea de 29-30 de zile, aceasta abatere de 2-3 zile in plus, NU se poate considera ''intarziere'' avand in vedere cramplele uterine ''groaznice'' care sunt absolut normale si caracteristice simptomelor menstruale si denota faptul ca 100% NU EXISTA o sarcina instalata in UTER. Atunci cand exista o sarcina formata si instalata in uter, este 100% IMPOSIBIL sa existe astfel de crampe.
CRAMPELE MUSCULARE UTERINE PREMENSTRUALE :
Cu cateva zile inainte dar si in primelor 1-2 zile ale sangerarii menstruale, muschii uterului se contracta si se contorsioneaza pentru a fi expulzat ENDOMETRUL, adica tesutul/mucoasa care acopera peretele intern. Organismul femeii produce substante asemanatoare hormonilor, numite PROSTAGLANDINE care sunt produse cu scopul de a porni sangerarea menstruala ciclica, deci PROSTAGLANDINA este substanta care provoaca contorsionarea muschilor, declanseaza contractiilor in uter si provoaca aparitia... durerii. Cu cat cantitatea de prostaglandina este mai mare, cu atat crampele menstruale sunt mai severe/intense. Multi experti considera ca aceste contractii severe contracta vasele de sange care alimenteaza uterul si provoaca si ruperea lor.
Daca vei accesa si lectura articolul urmatorul, vei intelege care este originea atat a crampelor uterine cat si a durerilor asociate.
http://www.sfatulmedicului.ro/Ciclul-menstrual/crampele-menstruale_9866
De ce sunt unele crampe menstruale atat de dureroase?
,, Crampele menstruale sunt cauzate de contractii uterine care apar ca raspuns la eliberarea de prostaglandine si a altor substante chimice.
Crampele sunt cu atat mai dureroase atunci cand cheaguri de sange sau bucati de tesut din mucoasa uterina strabat colul uterin, mai ales in cazul in care canalul cervical este ingust. Diferenta dintre crampele menstruale dureroase si cele care sunt mai putin dureroase depinde de nivelurile de prostaglandine ale unei femei.
Femeile care au crampe menstruale au valori ridicate ale prostaglandinelor la nivelul endomentrului (mucoasei uterine), comparativ cu cele care nu experimenteaza crampe menstruale.
Crampele menstruale sunt similare cu cele intalnite la femeile insarcinate atunci cand li se administreaza prostaglandine, sub forma medicamentoasa, pentru a li se induce travaliul.''
2.) Fiindca esti in ultimele zile ale ciclului menstrual, situate exact inainte de momentul de pornire a menstruatiei, inseamna ca sexul a fost intretinut intr-o zi care face parte din PERIOADA INFERTILITATII ABSOLUTE, rezulta ca d.p.d.v.d atat stiintific cat si medical formarea sarcinii a fost 100% IMPOSIBILA. Din acest motiv folosirea pastilei de a 2-a zi a fost ABSOLUT INUTILA si a reprezentat o grava si crasa IRESPONSABILITATE.
3.) Daca pana in acest moment NU ai invatat si nu ai fost corect informata, trebuie sa afli si sa stii ca uneori chiar si in cazul celor mai bine reglate cicluri menstruale, poate sa apara si sa existe posibilitatea de a se produce mici dereglari ale lungimii ciclului menstrual ca numar de zile care poate varia de la +/- 3-5 zile sau chiar si mai mari de 7-10 zile. Astfel de dereglari in privinta lungimii ciclului menstrual apar si se produc destul de frecvent din cauza faptului ca in decursul ciclului, activitatea hormonala poate sa prezinte fluctuatii privind functionarea mai mult sau mai putin corecta/deficitara a unuia sau a mai multe glande endocrine dintre cele existente in organismul tau. Numai daca abaterile de lungime a ciclului persista/se repeta in cazul viitoarelor cicluri menstruale, atunci este indicat sa te prezinti la endocrinologie pentru consultatie si efectuarea unui set de analize pentru a se stabili factori care influenteaza si provoaca dereglarea activitatii hormonale. Multa sanatate!

| Nimeni49 explică (pentru corbulalbrosu):

Mulțumesc mult! Apreciez! Am reușit, mi-a venit menstruația. Multa sănătate!

1 răspuns: