| June20 a întrebat:

Buna! O întrebare mai mult pentru femei. In ce proporție simțiți durere in timpul actului sexual? Eu am trecut prin lungi perioade de inactivitate sexuală, iar acum acesta are loc cam 1 data pe săptămâna. Nu are legătura cu lubrifierea și nici cu preludiul, deoarece acestea exista, dar tot simt dureri destul de mari. Nu știu dacă sa dau vina pe perioadele lungi de inactivitate sau sa am ceva medical. Mulțumesc!

6 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Te sfatuiesc sa mergi la niste investigatii medicale, fiindca sunt boli/inflamatii ale aparatului reproducator, care pot produce dureri la sex.
Durerile nu ar trebui sa apara nici daca ai avea pauze de ani, atata vreme cat spui ca-i explus sa nu fii pregatita si ai parte de un preludiu bun.

| orailibrail a răspuns (pentru Jassmina):

Numai prostii recomanzi
Ai macar putina experienta sexuala?

| Jassmina a răspuns (pentru orailibrail):

Du-te mai copile si lasa raspunsurile aberante, ca nu i se strange sau atrofiaza nici un vagin, la 20 de ani.
Nu mai raspunde daca nu ai ideea ce se intampla in corpul unei femei.

| Floareasoarelui26 a răspuns:

Depinde de unde si cum simti durerea localizata.

Daca durerea este resimtita doar in anumite pozitii, sau doar cu un anumit partener atunci poate fi din cauza dimensiunii penisului sau chiar din cauza curburii acestuia, existand cazuri in care un anumit penis poate sa nu fie potrivit pentru un anumit vagin, oricat de stupid ar suna asta.

Daca durerea este resimtita pe tot parcursul actului sexual, atunci pot fi afectiuni ale aparatului reproducator, inclusiv probleme ale colului uterin sau uterul retrovers.

Daca durerea este resimtita numai in timpul orgasmului, atunci pot fi diverse probleme legate de musculatura neteda a uterului sau chiar la nivelul vezicii urinare.


Doar tu stii in ce zona este localizata durerea si in ce momente o simti, cu ce intensitate si cum ai descrie durerea (ascutita, surda etc.).
Daca nu doresti sa dai aceste detalii este ok, insa cea mai inteleapta decizie ar fi sa mergi la ginecolog, sa ii explici aceste probleme deoarece exceptand dimensiunea mare a penisului, in alte situatii nu este deloc normal sa simti durere in timpul actului.
Iar daca este vorba de anumite afectiuni, cum este uterul retrovers, de exemplu, sau o afectiune a colului uterin, inseamna diverse alte complicatii.

| orailibrail a răspuns:

Muschii interiori ai vqginului s-au strans datorita abstinentei.
Odata cu reluarea partidelornsexuale ei sunt.supusi unor.i tinderi mecanice. Si simti dureri.

| Cristiana_Daniela_1999 a răspuns:

Pai depinde unde simțiti durerea e posibil sa fie ori pentru ca partenerul o are prea mare ori pentru ca aveți dureri ca nu terminați sau pentru ca sunteți la ovulatie și doare sunt multe posibilități, cel mai bine ar fi sa mergeți la medic, e și normal sa mergeți la control măcar o data pe an!