anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna! Pe 14 Iunie am avut primul contact sexual, neprotejat (mi-a curs sânge primele 2 zile, iar in a 3 a seara mi-a curs foarte mult, atunci am crezut ca mi-a venit ciclu, dar următoare zi nu mi-a mai curs deloc) ciclu trebuia sa-mi vina pe 24 (îl am neregulat) și suntem in 13 Iulie și nici acum nu mi-a venit. Este normal?!

6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

De ce nu mergi la un control ginecologic, cum vrei tu sa stie cineva pe TPU, fara analize fara sa te consulte fara sa fie doctori, mergi la doctor este cel mai bun sfat, si acolo o sa te consulte si o sa afli esti sau nu însarcinată, sau din ce cauze ai dereglările menstruale, ce varsta ai?

| nustiucenumesapun99 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

18. eu am avut și niște probleme cu hormonii, am făcut niște Injecții, am luat niște pastile. am vrut sa știu așa orientativ, toată lumea mi-a spus ca e ceva normal

| corbulalbrosu a răspuns:

In cazul in care ciclul menstrual are caracteristica principala de a fi mereu neregulata/dereglata, este cu totul IMPOSIBIL de a anticipa sau macar chiar si de a aproxima care va fi lungimea ca numar de zile a ciclului care abia a inceput. Este bine stiut ca intre 2 cicluri menstruale neregulate chiar si consecutive pot sa existe diferenta ca lungime de la foarte mici de ordinul a 4-7 zile la diferente foarte mari de peste 30 de zile sau si mai multe. Din acest motiv este cu totul GRESIT si ERONAT sa faci afirmatia conform careia : ""ciclu trebuia sa-mi vina pe 24 (îl am neregulat), deoarece in cazul tau este ABSOLUT IMPOSIBIL sa poata fi determinata/calculata/stabilita care va fi lungimea ciclului si cand/la ce data urmeaza sa se termine si sa porneasca sangerarea menstruala care reprezinta momentul in care incepe urmatorul ciclu menstrual.
Fiindca NU ai mentionat a cata zi a ciclului a fost ziua de 14 Iunie ziua in care a fost intretinut actul sexual de dezvirginare, si prin ce minune? pe ce baza? ai reusit sa stabilesti ca data de 24 Iunie ar fi trebuit sa fie ziua de pornire a viitoarei sangerarii menstruale, NU se poate formula un raspuns care sa fie obiectiv si corect in aceste conditii. Fiindca actualul ciclu menstrual a ajuns sa aiba lungimea probabil in jur de 45-50 de zile si fiindca de la data de 14 Iunie si pana in prezent 13 Iulie au trecut 29-30 de zile, in acest moment se poate face testul de sarcina, fiindca rezultatul obtinut va fi in proportie de peste 99% VALABIL, VALID si CORECT. Multa sanatate!

| nustiucenumesapun99 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

M-am referit ca in luna Mai mi-a venit pe 24, așa nu pot sa știu niciodată când îmi vine pentru ca îl am neregulat, au fost in luni in care mi-a venit de 2 ori și luni in care nu mi-a venit deloc. Dar este posibila o sarcina?

| corbulalbrosu a răspuns (pentru nustiucenumesapun99):

SINGURA, UNICA metoda de a determina existenta hormonului de sarcina hCG in sange sau urina este TESTERUL DE SARCINA. Hormonul hCG poate sa existe (in sange si urina) numai in cazul in care exista o sarcina si aceasta este deja instalata in uter, de cel putin 10-11 de zile (minim 21 de zile dupa actul sexual). Absolut nimeni de pe aceasta planeta NU se poate pronunta sau sa ofere un raspuns plauzibil in cazul in care ciclul menstrual este de tip NEREGULAT si mai ales in acest moment.

| Andreeush a răspuns:

Ar fi cazul să faci un test de sarcină.