| MiraIoana123 a întrebat:

Bună seara. Am o problema. Am avut contact sexual protejat cu prietenul meu în data de 4 a acestei luni. Din păcate prezervativul s-a rupt. El nu este sigur dacă s-a scăpat puțin în mine sau nu pentru ca nu a terminat. Ciclul menstrual trebuia sa îmi vina în perioada 21-23 a acestei luni. Am făcut 2 teste de sarcina. Unul după 14 zile, iar celălalt după aproximativ 18 zile de la actul sexual. Ambele au ieșit negativ, dar tot sunt neliniștită. Vreau sa menționez ca de vreo 5 zile am simptome premenstruale. Dureri de sâni, secretie vaginala mai abundenta ușoară durere de spate. Am ciclul regulat de vreo 7 8 luni, iar de atunci nu mi a mai întârziat niciodată. Am uitat sa menționez ca după neplăcutul accident m am dus imediat și m am spălat cu apă fierbinte înăuntru. Aveți vreo idee sau un sfat va rog mult
?

3 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

In cazul in care ciclul tau menstrual este unul regulat si urma ca menstruatia sa inceapa in zilele de 21-23 decembrie rezulta ca data ovulatiei calculate s-ar fi situat in zilele de 7-9 decembrie, astfel ca in acest caz perioada fertila s-ar fi situat in perioada cuprinsa cu incepere in 3-5 decembrie si pana in 9-11 decembrie. In aceste conditii sexul ar fi avut loc chiar in momentul inceperii perioadei fertile cand probabilitatea de sarcina este inca destul de mica (chiar sub 30%) si in cazul in care se ejaculeaza/ajunge sperma in vagin. Pentru ca rezultatul unui test sa poata fi considerat corect/valid acesta trebuie facut obligatoriu dupa trecerea a minim 21 de zile de la data ovulatiei calculate, sau trecerea a minim 7 zile de intarziere a menstruatiei, adica se poate face incepand cu data de 28-30 decembrie. Rezultatul oricarui test facut inaintea de aceasta data nu poate fi considerata ca fiind corecta/valida. Este posibil ca simptomele amintite sa faca parte din semnele premenstruale si intarzierea inceperii menstruatiei sa fie urmarea unei dereglari hormonale. Acel procedeu de spalare chiar si cu apa fierbinte nu reprezinta o solutie care sa garanteze indepartarea integrala a spermei in eventualitatea ca ar fi ajuns in vagin. Deoarece este posibil sa nu fi existat sperma (nu este sigur daca a ejaculat) precum si momentul producerii sexului posibil chiar inaintea perioadei fertile si existenta/prezenta semnelor premenstruale ar conduce la concluzia ca probabilitatea unei sarcini este foarte incerta spre destul de mica. Din acest motiv daca nu se porneste menstruatia in urmatoarele 2-3 zile, pentru a obtine un rezultat care sa poata fi considerat ca fiind sigur corect/valid, efectueaza un nou test de sarcina maine sau poimaine. Multa sanatate.

| Emilian65 a răspuns:

S-ar putea sa nu fii gravida.

| MorenytaShuttUp a răspuns:

Hei. Nu esti insarcinata, testele de sarcina nu mint. Probabil ai racit de iti intarzie ca asa pateam si eu. Nu te speria prea tare si asteapta ca o sa-ti vina. Si apropo daca e sa se scape vreodata prietenul tau in tine, degeaba te speli inauntru ca nu se elimina, doar prin menstruatie.