| Ancandf875 a întrebat:

Buna seara, daca am facut sex neprotejat, la doua zile dupa ovulatie sunt sanse sa raman insarcinata? Daca da care ar fi sansele?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Numai in cazul in care ultimele 5-6 cicluri menstruale au avut mereu/intotdeauna lungimea de 31-32 de zile, doar in acest caz urmatorul calcul de stabilire a zilei de OVULATIE si determinare a PERIOADEI FERTILE este precisa si corecta :
17.03 - 16/17.04 = 31/32 zile
Rezulta ca OVULATIA s-a putut produce in data de :
-- 3 Aprilie daca ciclul menstrual este programat hormonal sa fie de 31 de zile (16.04 - 14 zile = 03.04)
-- 4 Aprilie daca ciclul menstrual este programat hormonal sa fie de 32 de zile (17.04 - 14 zile = 04.04)
-- PERIOADA FERTILA a acestui ciclu menstrual s-a suprapus peste intervalul urmatoarelor zile : 30, 31, 1, 2 + 3, 4 + 5 Aprilie
Perioada fertila REALA cea in care posibilitatea sa poata fi fecundat ovulul de catre un spermatozoid care a ajuns in vagin in zilele de 1, 2, 3 si 4 Aprilie. Probabilitatea sa se poata forma sarcina a fost de 75-80 % in 1 si 2 ajungand la 100% in zilele de 3 si 4 Aprilie.
Bineinteles ca fecundarea ovulului si formarea sarcinii se putea produce numai si numai in cazul in care a ajuns in mod cert, sigur sperma in vagin in una sau in toate cele 4 zile mentionate.
Daca esti absolut sigura/convinsa ca NU a putut sa ajunga sperma in vaginul ''pasaricii'' tale, doar in acel caz poti fi absolut sigura ca NU s-a format sarcina indiferent in care zi a perioadei fertile a fost intretinut actul sexual neprotejat.
Multa sanatate!

| Ancandf875 explică (pentru corbulalbrosu):

Multumesc frumos.Sunt sigura ca nu a ajuns sperma in vagin, iar dv m-ati lamurit ca nu poate sa existe spermatozoizi in lichidul preejaculator.Sau daca exista exista in urma unei masturbări recente ceea ce el nu a avut. Apreciez mult penteu ca va luati din timp sa ma lamuriti

7 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Daca esti sigura de ziua ovulatiei, atunci dupa 2 zile, ovulul nu mai era fertil.

https://www.zanzu.de/......sarcinata/

| Ancandf875 explică (pentru Jassmina):

Poate ma ajuti sa clarific.Am ciclu regulat de 32 zile. C.m mi-a venit pe 17 iar dupa calendar, dupa aplicatii si dupa ce am mai vb tot aici pe TPU mi s-a zis ca ziua ovulatiei in cazul asta este pe 3.Eu am avut contact sexual pe 5 fara ejaculare si a durat putin oricum. Am vorbit cu el si mi-a zis ca nu a avut ejaculare in ziua aia daca ar fi fost lichidul preejaculator o problema

| Jassmina a răspuns (pentru Ancandf875):

Ovulatia se produce la mijlocul perioadei dintre 2 cicluri menstruale, adica in ziua a 16-a in cazul tau.
Asadar: 17 martie +16 zile = 2-3 Aprilie (ovulatia).
Contactul sexual pe 5 aprilie inseamna ca nu mai erai in perioada fertila.

Cat despre lichidul ejaculator, sa clarific: poate cauza o sarcina NUMAI cand contine sperma si asta se poate întâmpla cand sunt 2 partide consecutive de sex, sau o masturbare anterioara sexului, ramanand putina sperma pe teava (tractul urinar) care se scurge involuntar in vagin, cu prima ocazie cand penisul este introdus in vagin, fie si pentru 2 secunde, iar daca fata este in perioada fertila, poate ramane imediat gravida.

| corbulalbrosu a răspuns:

Acest raspuns este 100% GRESIT, ERONAT, INCORECT
In consecinta este cazul sa-l IGNORI in totalitate

'' acum 15 ore | Jassmina a răspuns (pentru Ancandf875):
Ovulatia se produce la mijlocul perioadei dintre 2 cicluri menstruale, adica in ziua a 16-a in cazul tau.
Asadar: 17 martie +16 zile = 2-3 Aprilie (ovulatia).''

OVULATIA se produce ABSOLUT INTOTDEAUNA cu FIX/EXACT 14 zile INAINTE DE ULTIMA ZI a oricarui ciclu menstrual indiferent de lungimea sa ca NUMAR DE ZILE intre 2 menstruatii succesive.
Stabilirea zilei de OVULATIE este posibila numai in cazul in care ciclul menstrual este de tipul REGULAT si lungimea sa este in mod constant aceeasi sau prezinta o diferenta de +/- MAXIM 1 zi.
-- OVULATIA se produce in a 8-a zi a ciclului cu lungimea de 21 zile 21 zile - 14 zile = a 8-a zi a ciclului menstrual
-- OVULATIA se produce in a 15-a zi a ciclului cu lungimea de 28 zile 28 zile - 14 zile = a 15-a zi a ciclului menstrual
-- OVULATIA se produce in a 22-a zi a ciclului cu lungimea de 35 zile 35 zile - 14 zile = a 8-a zi a cilului menstrual
In concluzie OVULATIA... NU... SE PRODUCE la mijlocul ciclului menstrual asa cum a ''precizat'' atoatestiutoarea @Jassmina in mod ABSOLUT GRESIT in raspunsul pe care ti-l-a oferit.

Ciclul tau menstrual NU este de tipul REGULAT incat sa permita sa se poata stabili PRECIS data in care se produce OVULATIA :

-- în 12 Decembrie 2020 | Ancandf875 a întrebat:
Buna, am un ciclu destul de regulat zic eu pentru ca pana luna trecuta imi venea numai pe 16. Luna trecuta mi-a venit pe 12, iar luna asta este 12 si inca nu mi-a venit.
RASPUNS : Menstruatia daca incepe intotdeuna in aceeasi data a fiecarei luni calendaristice, are lungimea egala cu 30-31 de zile cate au lunile anului. Din precizarea ta reiese ca ciclul tau NU este REGULAT

-- în 1 Ianuarie | Ancandf875 a întrebat:
Buna, vreau sa stiu daca exista risc de sarcina daca am luat PILULA DE a 2-a zi (pilula de a doua zi) dupa 24 de ore de la contactul sexual. Sunt in perioada ovulatiei,...
RASPUNS : Dupa folosirea pastilei contraceptive ciclul menstrual de obicei se DEREGLEAZA pe urmatoarea perioada de 3-6 luni de zile.

-- in 14 Martie | Ancandf875 a întrebat:
Buna TPU, am un ciclu menstrual de 29 de zile si de fiecare data mi-a venit pe aceeasi data. Imi intarzie menstruatia de doua zile.
RASPUNS : In cazul in care ciclul menstrual are 29 de zile este cu totul IMPOSIBIL ca sangerarea sa porneasca de fiecare data la aceeasi data a lunii fiindca lunile anului au 30-31 de zile. Probabil ca exact din acest motiv apare si asa zisa ''intarziere''

-- în 6 Aprilie | Ancandf875 a întrebat:
Cum pot sa determin fix ziua ovulatiei?
Am un c.m de 28 zile, regulat.
Daca mi-a venit pe 17 martir ziua ovulației ar veni pe 2, 3 aprilie?
RASPUNS : Fiindca ciclul tau menstrual este in mod cert de tipul NEREGULAT si asta reiese chiar din afirmatiile tale precizate in ultimele 4 luni prezentate mai sus, REZULTA ca in cazul tau NU se poate calcula data in care urmeaza sa se produca OVULATIA.
Mai ales daca avem in vedere si faptul ca ai folosit pastila de a 2-a zi in urma cu doar 3 luni de zile orice calcul in acest caz poate fi 100% CORECT dar la fel de bine si 100% GRESIT, INCORECT.
Multa sanatate!

| Ancandf875 explică (pentru corbulalbrosu):

Buna ziua, cand am administrat pilula de a doua zi nu mi s-a dereglat deloc c.m.
Cand am pus întrebările alea mai vechi nu eram asa informata si spuneam dupa cum imi arata aplicatia. Ieri am stat special sa vad cate zile sunt intre c.m pentru ca mi notez data la care imi vine si am constatat ca ciclul meu menstrual este de 31, 32 zile.Imi cer scuze daca te-am indus in eroare cu intrebarile mai vechi dat nu știam fix durata ciclului meu menstrual. Luna trecuta pusesem intrebarea aia ca imi inatrzie menstruația pentru ca nu m-am uitat sa vad ca februarie are 28 de zile.Si de asta mi-a intarziat 2, 3 zile

| Teo29 a răspuns:

Mereu exista acest risc de sarcina, daca este act sexual neprotejat.
Fiti responsabili!
Folositi prezervativul inaintea fiecarui contact sexual!